صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس سازمان بسیج هنرمندان: بسیج نباید از عرصه طنز سالم حذر کند

اختتامیه دوازدهمین دوره تئاتر بسیج صبح امروز با حضور نصرالله پژمان‌فر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، جواد جباری مدیر بنیاد روایت، مجید رجبی معمار مدیر خانه هنرمندان، برادران بهداروند، مهدی شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی، اصغر همت، افسر اسدی، محمدهادی قمیشی، جواد افشار، سردار آزادی، سردار ترابی، داوران جشنواره و شرکت‌کنندگان و هنرمندان در تالار آوینی بندرعباس برگزار شد.
کد خبر : 159988

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی جشنواره تئاتر بسیج، در ابتدای مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره تئاتر بسیج، کوروش زارعی، دبیر جشنواره با بیان آنکه من تئاتری هستم و خودم را مدیر نمی‌دانم، گفت من آن سوی میدان هستم. ما در پنج روز گذشته شاهد هنرنمایی هنرمندان سراسر کشور با سی اثر از بیست استان بودیم.


وی با اشاره به اینکه بخش تئاتر بچه‌های مسجد اتفاق بزرگی در جشنواره بوده است، افزود سعی کردیم مردم استان از اجراها انتفاع ببرند و خود را معطوف به بندرعباس نکنیم.


نصرالله پژمانفر هم با اشاره به وضعیت فرهنگی کشور گفت امروز در شرایط ویژه‌ای قرار گرفته‌ایم که دنیا در پیچ تاریخی قرار گرفته ‌است و منتظر شنیدن پیام‌ها است و هنرتنها زبانی است که می‌تواند این پیام‌ها را به دنیای منتظر منتقل کند. ما از این ظرفیت غافل بودیم.


وی درباره تئاتر کشور نیز گفت تئاتر ظرفیت بالا و زنده و پرنشاطی دارد که برخی از امتیازتش حتی با سینما قابل قیاس نیست. ما تلاش می‌کنیم کمک کنیم و زمینه‌هایی برای عرصه‌های داخلی و بین‌المللی را فراهم کنیم. ما در مجلس در لایحه بودجه توجه اساسی نسبت به بضاعت موجود داشته‌ایم. شور و نشاطی که جشنواره‌ها دارند در انتقال توانمندی‌ها به جوانان مستعد کمک می‌کند.


رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اسلامی درباره گسترش هنر نیز گفت دائما تقاضا می‌کنیم که فضای پرنشاط برای نسل‌های بعد مهیا شود. تأکید بسیار داریم که ظرفیت شهرستان‌ها تقویت شود. تمرکز در تهران باعث غفلت از زایش در شهرستان‌ها می‌شود. در سال ۹۶ به بعد رشد قابل‌توجهی در دیگر استان‌ها شاهد خواهیم بود تا هنرمندان دیگر استان‌ها بتوانند ظرفیت‌های خود را بروز دهند.


غلامرضا منتظری، رئیس سازمان بسیج هنرمندان با بیان ضرورت توجه جامعه هنری به نگاه مسئله‌محور نسبت به نیازهای فرهنگی کشور، گفت: برخی اوقات نگاه به مسائل کشور موضوع‌محور است و گاه مسئله‌محور و اگر مسئله‌محور باشد، هنرمند انگشت خود را به سمت خود می‌گیرد و پرسشگری می‌کند. هنر زینتی و تشریفاتی نیست و باید دیگران را به بالندگی دعوت کند.


وی افزود: اگر بر سر سفره گسترده فرهنگ فقط غذای خاصی بگذاریم عده کثیری را از سفره محروم کرده‌ایم . نیاز است در نگار متون دفاع مقدس بازنگری شود. بیشترین نگاه متون به فصل اوج دفاع مقدس بوده است، یعنی شور و شهادت است؛ ولی نباید دیگر فصل‌های دفاع مقدس نادیده گرفته شود. نباید کاری کرد وقت نسل جدید نام بسیج و دفاع مقدس را می‌شنود برایش غم و غصه تداعی شود. امروز زمینه ترک‌خورده عطش طنز دارد و بسیج نباید از عرصه طنز سالم حذر کند. اگر توجه نکنیم این نیاز را آبی مسموم پر خواهد کرد.


منتظری درباره ارزیابی خود از جشنواره نیز گفت: اگر قانع شوم سرآغاز توقف ماست. ما بر نردبان دوازده پله‌ای هستیم که در پله ششم ایستاده‌ایم که اگر به پایین بنگریم قانع می‌شویم و اگر به بالا بنگریم از فقر خود آگاه می‌شویم. نقد را باید نردبان صعود بدانیم. من به عنوان متولی فرهنگ نمی‌دانم راه طی شده چقدر است و چه میزان به رسیدن به قله مانده است. جشنواره متکثر صرفاً ترمیم یک پله را به عهده می‌گیرد. تا بدین جا نگاه به سقف بوده است نه فرا.



وی در انتهای کلام با اشاره به روایتی از حضرت فاطمه «س» و سلمان فارسی گفت: اگر میراث از یک هنرمند به جا بماند نمی‌توان در عرصه فرهنگ و دین برای آن قدر و قیمتی تعین کرد.


سردار ترابی، فرمانده لشکر امام سجاد در کلامی کوتاه بابت هر گونه کوتاهی در جشنواره عذرخواهی کرد و ابراز امیدواری کرد بار دیگر در جشنواره‌های آتی میزبان بهتری برای هنرمندان باشند. او یادی از شهدای کربلای ۴ کرد که به زعم او هرمزگان بخش مهمی از شهدای خود را در این عملیات تقدیم وطن کرده است،


در این مراسم از امینی، شهردار بندرعباس تقدیر شد. وی در سخنانی کوتاه گفت: سعی کرده‌ایم فرهنگسراها و پلاتوهای متعددی طراحی کنیم و در این ایام تعدادی از آنها افتتاح شده است.


همچنین در این مراسم با حضور خانواده سعید کشن فلاح از او بابت اثرگذاریش در تئاتر ایران تقدیر به عمل آمد. دیگر تقدیری این جشنواره حسین مسافرآستانه بود که یازده دوره دبیری این جشنواره را به عهده داشت. علی رضایی از پیشکسوتان تئاتر هرمزگان که خود را یک معلم می‌داند نیز به شکل ویژه‌ای تقدیر به عمل آمد.


اجرای این برنامه برعهده رسالت بوذری بود. برنامه اختتامیه جشنواره دوازدهم به شکل زنده از شبکه سه سیما و سیمای خلیج فارس پخش شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر