صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵

استفاده از واقعیت مجازی برای نواختن درام

فناوری به غیر از اینکه به کمک پزشکان و صنایع آمده است، به کمک هنرمندان هم آمده است تا هر زمان که بخواهند و هر جا که باشند بتوانند از لذت نواختن موسیقی بهره ببرند. مانند کاری که اکنون یک هنرمند سوئدی انجام می‌دهد و به کمک فناوری می‌تواند هر جا که بخواهد، به نواختن درام بپردازد.
کد خبر : 159837

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از SFGate، فیلیپ رابرتسون، به جای رفتن به استودیو و نشستن در اتاق‌های عایق دو جداره، در مرکز شهر مالمو در جنوب سوئد به تمرین موسیقی ادامه می‌دهد. رابرتسون رهبر پروژه‌ای است که واقعیت مجازی را وارد دنیای موسیقی کرده است.


برای این کار، تنها چیزی که لازم است برنامه‌ای در گوشی هوشمند و حسگرهایی است که به چوب‌های درام و به پاها وصل شده‌اند. حسگرها حرکت‌های چوب‌های درام را تشخیص می‌دهند و متناسب با آن، به تولید موسیقی می‌پردازند.


فیلیپ رابرتسون می‌گوید: «از آنجا که حسگرها زاویه چوب‌های درام را تشخیص می‌دهند، می‌توانند تشخیص دهند که به کدام طبل اکنون ضربه زده شده است. بنابراین می‌توان شدت نواختن و نوع طبل و نوع ضربه‌ها را کنترل کرد. به همین دلیل من می‌توانم به اجرای زیر یا بم نت‌های موسیقی بپردازم».


این پروژه در اوت سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شد و سرانجام در دسامبر سال گذشته میلادی با موفقیت به پایان رسید. انتظار می‌رود که این برنامه و تجهیزات فنی آن از نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی وارد بازار شود.


این تیم هنوز در حال کار است و سعی دارد تفسیر دقیق‌تری از ضربات و حرکات چوب‌های درام را منتقل کند تا در نهایت موسیقی ایجاد شده با خواسته نوازنده آن نزدیک‌تر باشد.


آگوست برینگ، یکی دیگر از اعضای این تیم، می‌گوید: «ما برای این کار از یک ژیروسکوپ استفاده کردیم تا درک صحیح‌تری از آهنگ، سرعت، چرخش‌ها و زاویه‌ها در هنگام نواختن داشته باشیم و بتوانیم همه اینها را با هم ترکیب کنیم. اگر درست به اجرای موسیقی نپردازید، نباید انتظار واکنش درست این سیستم را نیز داشته باشید. تمام کارها به صورت خودکار و به کمک الگوریتم‌های هوشمند انجام می‌شود».


داده‌های حاصل از حرکات چوب‌ها از طریق سیستم بلوتوث که با برنامه گوشی هوشمند در ارتباطند، به سیگنال‌های الکتریکی و درنهایت موسیقی تبدیل می‌شوند. از این حسگرها برای نواختن هر نوع درامی می‌توان استفاده کرد و باتری حسگرها نیز دست‌کم برای یک هفته شارژ خواهند داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر