صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴

انتقاد دو فعال اقتصادی از ایده بازبینی سه ماهه سیاست‌های پولی

پس از مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ‌ سود بانکی، بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای با تشریح دلایل این مصوبات اعلام کرد که در راستای حل و فصل تدریجی مشکلات موجود در بازار پول کشور، سیاست‌های پولی بانک مرکزی حسب شرایط اقتصادی کشور در مقاطع سه ماهه مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
کد خبر : 15925

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، در حالی که فعالان اقتصادی معتقدند ثبات سیاست‌های کلان اقتصادی بیش از هر چیز مهم است، اما اعلام بانک مرکزی مبنی بر احتمال بازنگری سیاست‌های پولی در مقاطع سه ماهه نگرانی‌هایی ایجاد کرده‌ است.


در این زمینه دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: عملیاتی کردن چنین سیاستی به معنای مهر تایید بر تداوم بی‌ثباتی اقتصادی از سوی مسئولان بانکی کشور است.


عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه ثبات اقتصادی لازمه تولید پایدار است، گفت: هیچ تولیدی با اتخاذ سیاست‌های لحظه‌ای سر پا نمی‌‌ماند، چرا که بستر هر تولید پایداری آرامش و ثبات اقتصادی است.


وی افزود: تولیدکنندگان در هر بخشی نیاز دارند که حداقل برای 6 ماه تا یک‌سال آینده برنامه‌ریزی کنند. همچنین تنظیم بازار مصرف و ابراز اطمینان به تامین نیاز بازار نیازمند برنامه‌ریزی میان مدت است.


شیخان با بیان اینکه یکی از گرفتاری‌های چند سال گذشته تولیدکنندگان و صادرکنندگان کالای ایرانی، عملیاتی شدن سیاست‌های لحظه‌ای بوده‌ است، اظهار کرد: سیاست بازنگری سه ماهه در سیاست‌های پولی گرفتاری تازه‌ای برای صنعتگر ایرانی است؛ صنعت‌گری که هم می‌خواهد بازار داخلی را تامین کند و هم برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازارهای بین‌المللی با رقیبان خود در شرایط نابرابر رقابت کند.


وی ادامه داد: صنعت سیمان یک صنعت استراتژیک است که باید به دور از سیاست‌های لحظه‌ای و آنی به تولید خود ادامه دهد.


جو روانی ثبات اقتصادی بیشتر شود


دبیر انجمن خودروسازان نیز با انتقاد از این گزاره که سیاست‌های پولی بانک مرکزی حسب شرایط اقتصادی کشور در مقاطع سه ماهه مورد بازبینی قرار خواهد گرفت، گفت: شورای پول و اعتبار باید برای ایجاد ثبات اقتصادی هم که شده عمر سیاست‌های پولی و بانکی کشور را یک‌ساله تعیین کند.








هیچ تولیدی با اتخاذ سیاست‌های لحظه‌ای سر پا نمی‌‌ماند، چرا که بستر هر تولید پایداری آرامش و ثبات اقتصادی است

احمد نعمت بخش در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه صنعت نیاز به برنامه‌ریزی و آرامش دارد، گفت: هرگز نمی‌توان در شرایطی که سیاست‌های تاثیرگذار بر تولید سه ماه به سه ماه تغییر می‌کند، تولید موفق و روبه جلویی داشت.


وی افزود: تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار موجب می‌شود سرمایه‌گذاران برای انجام هر فعالیت جدید اقتصادی سه ماه منتظر بمانند و اقدامی نکنند که شاید در سه ماه بعدی شرایط با شرایط امروز فرق کرده باشد.


نعمت بخش اتخاذ سیاست‌های اقتصادی باثباتی را از دولت خواستار شد که بر اساس آن دستکم جو روانی ثبات اقتصادی بیشتر شود، نه اینکه خود مسبب به وجود آمدن ذهنیت بی‌ثباتی و ناامنی اقتصادی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر