صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۱ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵

ناسا در جست‌وجوی محل حفاری در مریخ

سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا در یک جلسه هم‌اندیشی با دانشمندان، سه‌ نقطه روی مریخ را برای محل احتمالی حفاری و کاوش در سال 2020 تعیین کرد.
کد خبر : 158702

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ناسا، مریخ‌نورد 2020 قرار است در سال 2020 روی سیاره سرخ فرود آید و برای نخستین‌بار به عمقی از سطح این سیاره نفوذ کند که هنوز برای ما دست‌نخورده باقی مانده است.


سازمان فضایی آمریکا پیش از این کاوشگرهای سطحی متعددی روی مریخ داشته و نمونه‌های سطحی آن‌ را بررسی کرده است اما این‌بار قرار است از سطح به داخل خاک نفوذ کند ولی برای تعیین بهترین محل برای دستیابی به بهترین پاسخ‌ها، دچار مشکل شده است. طی نشستی که با دانشمندان در مونرویای کالیفرنیا برگزار شد، پس از رای‌گیری سه محل حائز بیشترین آراء میان دانشمندان بودند.


محل نخست، گودال «Jezero» است. این محل در دوران باستانی مریخ، بستر دریاچه‌ای عظیم بوده است که به یک رود بزرگ متصل می‌شد که آب و رسوبات را به این دریاچه می‌آورد. اینجا محلی بسیار مناسب برای جست‌وجوی آثار حیات است و بیشترین رای را در جلسه آورد.


محل دوم «سرتیس» در شمال شرق بود که در گذشته چشمه‌ها و چرخه‌های آب‌ گرم زیر پوسته آن وجود داشته و رسوبات و سنگ‌های تغییر یافته در آن دیده شده است و بالاخره سومین مکان مورد نظر دانشمندان، تپه‌های «کلمبیا» بود. این محل قبلا توسط مریخ‌نورد «اسپریت» (روح) مورد کاووش قرار گرفته است و در آن مینرال‌های هیدروترمال و رسوباتی شبیه به رسوبات زیستی یافت شده است که احتمال وجود حیات در گذشته در این منطقه را بالا برده است.


کاوشگر 2020 قرار است پس از فرود روی سطح مریخ، از زیر سطح آن نمونه‌هایی را استخراج و آزمایش کند و یک برنامه احتمالی برای انتقال نمونه سنگ‌های جمع‌آوری شده به زمین نیز وجود دارد. البته به‌ هیچ وجه قرار نیست خود مریخ‌نورد به زمین بازگردد اما ناسا در حال بررسی روشی‌ است که بتواند آنچه مریخ‌نورد جمع‌آوری می‌کند را به زمین بیاورد و آزمایش کند که اگر این پروژه انجام شود، این نخستین سنگ‌های مریخی خواهند بود که به روشی غیر از شهاب‌سنگ به زمین آمده‌اند و تغییرات ناشی از حرکت در جو زمین را ندارند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر