صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
با حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی صورت گرفت

نمایشگاه آثار تراش شیشه و کریستال استاد ابراهیم نباتی میهمان سازمان میراث فرهنگی

نمایشگاه  تراش شیشه و کریستال استاد ابراهیم نباتی با بیش از 60 سال سابقه فعالیت، با حمایت دفتر معاونت صنایع دستی از 23 تا 27 بهمن ماه  در ساختمان شماره 1 سازمان از ساعت 9 صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.
کد خبر : 158383

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ این استاد هنرمند پیشکسوت تاکنون در بسیاری از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی شرکت کرده و دارای درجه یک هنری است.


استاد نباتی در باره فعالیت خود چنین گفت: بنده متولد تبریز هستم و دارای مدرک لیسانس تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی هستم و از سال 67 فعالیت در این رشته هنری را آغاز کرده‌ام. تدوین استانداردهای شیشه و کریستال و آب طلاکاری و نقاشی برای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و وزارت ارشاد، تالیف کتاب هنر تراش شیشه و کریستال، تاسیس اولین آموزشگاه تراش شیشه و کریستال در ایران، تعریف این رشته در شاخه کار و دانش وزارت آموزش و پرورش و تدریس در دانشگاه علمی و کاربردی از زمره فعالیت‌ها و سوابق بنده است.


این استاد پیشکسوت صنایع دستی در ادامه بیان کرد: برای خلق یک اثر کریستال یا شیشه تراش‌دار، ابتدا کریستال یا بلور خام را پس از کنترل کیفیت برای تراش، طرح یا نقشه را هم در نظرگرفته و سپس با تقسیم ظرف موردنظر و رسم خطوط اصلی راهنما با توجه به طرح اصلی بوسیله ماژیک ضد آب و مخصوص، تراش را انجام می‌دهیم و در حین تراش با توجه به مهارت و خلاقیت استاد کار به مراحل تکمیلی اثر می‌رسیم، در این رشته هرچه ریزه‌کاری طرح بیشتر باشد کار نهایی از ارزش و قیمت و کیفیت بیشتری برخوردار می‌گردد، یعنی هرچه نقش و طرح ریزتر و بیشتر باشد کار نهایی زیباتر و آنتیک‌تر می‌شود.


استاد نباتی با اشاره به اینکه تعداد 80 محصول در نمایشگاه حاضر برای نمایش ارائه شده گفت: انواع ظروف بلوری و کریستالی کاربردی از انواع گلدان، جام، میوه‌خوری، سرویس چای خوری و ... با تکنیک‌های تراش روی ظروف دو پوست همراه با شستشوی اسید استکه یکی از شاخص‌ترین آنها ظرف میوه‌خوری پایه‌دار دو پوست با تراش خورشیدی و تکنیک امپراطور محسوب می‌شود.


این استاد هنرمند و پیشکسوت در پایان ضمن تشکر از دفتر صادرات و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد: امیدواریم فضایی فراهم شود تا بتوانیم شاگردانی که علاقه‌مند به یادگیری این رشته هستند را آموزش بدهیم و جوانان بیشتر به رشته‌های صنایع دستی علاقه‌مند شوند.


این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از 23 تا 27 بهمن ماه در ساختمان شماره 1 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت 9صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.




انتهای پیام/

ارسال نظر