صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۵ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵

تشعشعات فوکوشیما ربات دوم را هم کشت

مسئولان شرکت توکیو الکتریک که مالک و مسئول نیروگاه اتمی منفجر شده فوکوشیمای ژاپن هستند اعلام کردند که تشعشعات بسیار شدید و بی‌سابقه این محل، دو ربات دیگر را از کار انداخت و جدی‌تر شده است.
کد خبر : 158286

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از اسوشیتدپرس، مشکلات ناشی از سطح بی‌سابقه رادیواکتیو در نیروگاه درهم شکسته فوکوشیما در حال جدی شدن هستند. براساس آخرین اعلام شرکت TEPCO، ربات نظافتچی‌ای که برای جمع‌اوری برخی چیزها و یافتن محلی که در آن اورانیوم مذاب شده است به داخل فرستاده شده بود، پس از دو ساعت کار طی چند مرحله از کار افتاد و باقیمانده مأموریت را به ربات دوم سپرد که آن هم به احتمال زیاد نابود خواهد شد.


ربات نظافتچی قرار بود مسیر کار را تمیز کرده و راه را برای رسیدن به هسته مرکزی که گمان می‌رود اورانیوم مایع در آن وجود داشته باشد باز کند اما مرکز کنترل در بیرون پس از مدتی کار متوجه شد که تصاویر دو دوربین این ربات در حال لرزیدن هستند. سپس پرش‌های تصویری ربات بیشتر و ناگهان دوربین‌ها خاموش شدند و در آخر پس از دوساعت کار، ربات کاملا نابود شد.


بنابر توانایی تحمل این ربات و شرایطی که در آن کار می‌کرده، تپکو برآورد می‌کند که 650 سیورت در ساعت (واحد تشعشعات رادیواکتیو) تشعشعات به این ربات برخورد کرده که موجب مرگ آن طی 2 ساعت شده است. در صورتی که انسان در چنین ظرایطی قرار گیرد، بلافاصله خواهد مرد. با این حساب تنها ربات باقیمانده باید ابتدا مسیر را تمیز کند و سپس خود را به محل سوراخ شدگی‌ای که گمان می‌رود در آن اورانیوم به حالت مذاب درآمده برساند و تصاویری به بیرون ارسال کند. هفته گذشته نیز یک ربات دیگر دچار همین مشکل شده بود که آخرین تصاویر ارسالی آن این تئوری را که اورانیوم به حالت مذاب در حال سوراخ کردن کف است، تقویت کرد.


تپکو اطمینان داده که با وجود تشعشعات شدیدی به قدرت 650 سیورت در ساعت در داخل رآکتور، هیچ خطری بیرون و مردم را تهدید نمی‌کند اما در داخل برای کنترل اوضاع مشکلاتی وجود دارد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

برچسب ها: ربات
ارسال نظر