صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۲ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۵
معاون فنی و امور گمرکی گمرک:

توسعه تجارت خارجی با سامانه جامع گمرکی 

معاون فنی و امور گمرکی گمرک تاکید کرد: سامانه جامع گمرکی شتاب توسعه تجارت خارجی را بیشتر کرده است.
کد خبر : 158196

به گزارش گروه اقتصادی آنا از شادا، فرود عسگری، در مراسم تودیع و معارفه مدیران دفاتر صادرات و واردات گمرک ایران با اشاره به دشواری کار در گمرک گفت: گمرک سازمانی حساس، پیچیده و با کارکردهای مختلف است و زمانی در 70 گمرک کشور حجم عملیات تجارت خارجی زیر 10 میلیارد دلار در سال بود و ما فقط یک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان را داشتیم، اما اکنون حدود 65 منطقه مصوب داریم که نزدیک به 22 منطقه آن تجاری است.
وی تصریح کرد: این موارد باعث شده تا وظایف گمرک اضافه شود ، ضمن اینکه حجم تجارت خارجی ایران به بیش از 100 میلیارد دلار در سال افزایش یافته در حالی که تجهیزات آن زیاد توسعه پیدا نکرده است.
عسگری اظهار داشت: در منطقه آزاد ارس حدود 32 هزار هکتار عملیاتی شده است که گمرک باید در درب‌های مختلف آن مستقر شود و خدمات گمرکی ارائه دهد. مسئولان منطقه آزاد اروند هم از گمرک توقع و انتظار دارند که در ورودی ها یا گیت‌های آن مستقر شود ، همه اینها یک سری تقاضا و کارهای جدید است که کار گمرکات را چه در ستاد و چه در بخش اجرا پیچیده و سخت می‌کند.
وی با اشاره به مشکلات بازارچه‌ها و کوله‌بران اظهارداشت: این بخش‌ها هم به حوزه گمرک به ویژه بخش فنی وارد شده و وظایف را پیچیده‌تر کرده است.
عسگری در ادامه گفت: در مورد مرزنشینی هم وضع به همین شکل است و گمرک با سه چهار تا دستورالعمل مختلف روبروست و از سوی دیگر گمرک در فرودگاه‌ها، دوایر امانات پستی، بنادر و ته‌لنجی هم باید حضور داشته باشد که اینها واقعاً گمرک را زیر فشار قرار می‌دهند.
عسگری گفت: با حجم بالای تقاضاها روبه‌رو هستیم و دولت هم انتظار دارد با کمترین زمان و هزینه کالاها را ترخیص و درآمدها را محقق کنیم که همه اینها باعث ایجاد استرس، فشار و تنیدگی فکر برای کارکنان گمرک می‌شود.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اظهارداشت: همکاران ما در سراسر کشور در بدترین جاها کار می‌کنند و در اکثر استان‌ها سه چهار تا گمرک وجود دارد که مدیریت کردن بر آنها با توجه به بحث بودجه کار سختی است.
وی افزود: خوشبختانه با پیاده‌سازی سامانه جامع گمرکی کار ما از حیث اطلاعات آمار آسان‌تر شده است.
فرود عسگری با اشاره به اینکه دفاتر واردات و صادرات گمرک جزو ادارات پیشرو هستند، عبدالرضا غلامی، مدیرکل قبلی دفتر صادرات را از مدیران بسیار خوب و منظم خواند و اقدامات وی در زمینه اصلاح تعرفه‌ها (هنگام تصدی وی بر دفتر تعیین تعرفه) را مثبت ارزیابی کرد.
وی تأکید کرد: آقای غلامی با نیت خالص و با تلاش و نظم سیستماتیک در دفتر صادرات نشاط و امید ایجاد کردد که امیدواریم آقای شامانی این راه را ادامه دهد و مسائل باقی مانده را به نتیجه برساند. از زحمات آقای غلامی صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم از دانش و تجربه ایشان در بحث تعرفه استفاده کنیم.
معاون فنی و امور گمرکی همچنین گفت: مرکز واردات یکی از دفاتری است که کار آن پیچیدگی خاص دارد و ما از زحمات آقای شامانی در انجام وظایف محوله تشکر می‌کنیم. انشاءالله ایشان در دفتر صادرات هم منشأ خدمات خوبی باشد و انتظار می‌رود همان روندی را که آقای غلامی داشت و نشست‌هایی با تشکل‌های صادراتی و اتحادیه‌ها برگزار می‌کرد به قوت خود و با شدت بیشتری ادامه دهد.
عسگری افزود: آقای معقولی هم بیش از یک دهه در سمت معاونت مرکز واردات زحمت کشید و عضو فعال مسلط به قوانین و مقررات است و انشاءالله در مزکر واردات موفق باشند.
با صدور احکام جداگانه از سوی مسعود کرباسیان، علی‌اکبر شامانی به سرپرستی دفتر صادرات و علی معقولی به سرپرستی مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه منصوب شدند.
همچنین طی حکمی از سوی رئیس کل گمرک عبدالرضا غلامی نیز به عنوان عضو کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی منصوب شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر