مخاطرات بافتهای فرسوده در زمان وقوع زلزله، حوادثی دلخراشتر از پلاسکو رقم میزند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نوسازی شهر تهران، عبادالله فتح اللهی در این جلسه تصریح کرد: دفاتر خدمات نوسازی به دلیل تعامل و آشنایی با لایههای مختلف مردم در بافتهای فرسوده و تعامل و مذاکره با مدیران شهری، مقامات دولتی، فنی و غیره از یک سو مشعل دار زنده نگهداشتن آموزهها، درسها و عبرتها و از سویی محلی برای تبادل و انتقال آموختهها، اطلاعات، تجربیات و دانش اجتماعی، محلی و بومی هستند.
فتح اللهی ضمن اشاره به حادثه اخیر ساختمان پلاسکو، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دلایل تشکیل جلسه جهت پرداختن به ابعاد حادثه تلخ و ناگوار پلاسکو با حضور مسئولان دفاترخدمات نوسازی این است که حس مسئولیت، داغداری و احساسات را با عقل، شعور، دانش و تجربه جهانی و ملی خود گره بزنیم.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران اظهار کرد: حادثه پلاسکو با این که حادثهای سنگین، تلخ و دلخراش بود اما عمق این فاجعه میتواند در مقایسه با حوادث متعددی که در هنگام وقوع زلزله در تهران اتفاق بیفتد مثل حریق و آوار در برجهای بلند مرتبه پایتخت، فرونشست تونلهای مترو و فوران آبهای سطحی، اتصال کابلهای روغنی برق، نشت و آتش سوزی لوله های بنزین و بسیار کوچکتر باشد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: حادثه تلخ پلاسکو را میتوان از سه منظر شامل عوامل و ریشههای به وجود آورنده حادثه، مدیریت بحران حادثه و نتایج و آثاری که از این حادثه به جای مانده بررسی کرد و از آن درس آموخت.
فتح اللهی گفت: شایسته است ما به عنوان وظیفه و مسئولیت خود در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار شهر تهران به این مهم بپردازیم که عملکرد ما در شرایط عادی باید چگونه باشد تا در زمان وقوع بحران و حوادث غیرمترقبه با کمترین تبعات و مشکلات مواجه شویم.
وی با اشاره به مخاطرات بافتهای فرسوده در هنگام وقوع زلزله، بر ضرورت تدوین منشور مطالبات حوزه نوسازی از مراجع و دستگاه های مختلف در اسرع وقت از سوی دفاتر خدمات نوسازی تاکید کرد و یادآور شد: ضروری است نقش و وظایف حوزههای مختلف مدیریت شهری، شرکتها و سازمانهای وابسته به آن، شورای شهر، دستگاههای اجرایی، مجلس شورای اسلامی، قانون و نهادهای قانون گذار و جامعه فنی در نوسازی بافتهای فرسوده احصا شده و مطالبات حوزه نوسازی از مراجع مذکور در قالب منشوری مدون تهیه و تنظیم شود.
فتح اللهی افزود: نوسازی بافتهای فرسوده به جهادی همه جانبه نیاز دارد و با صرف شعار دادن و ابراز احساسات نیز حل نخواهد شد. استمرار، توجه، نگاه سیستمی و مطالبه گری عمومی در حل معضلات و مشکلات نوسازی در بافتهای فرسوده ضروری و حائز اهمیت است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن تاکید بر ضرورت تبدیل موضوع نوسازی بافتهای فرسوده به مطالبه عمومی، خاطرنشان کرد: دفاتر خدمات نوسازی به عنوان نمایندگان جامعه فنی در حوزه مدیریت شهری با پیشینه دانشگاهی و فنی و استقرار در محلات هدف، نقشی فراتر از ایفای تعهدات و عمل به مفاد قراردادهای منعقده با سازمان نوسازی به منظور انجام ماموریتهای مشخص دارند، چرا که همه ما در مقابل شهدای آتش نشان حادثه پلاسکو و تمامی ساکنان بافتهای فرسوده که جان آنها در زمان وقوع زلزله، سیل بیشتر از سایر شهروندان در خطر خواهد بود، مسئول هستیم.
انتهای پیام/