صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵
دبیر ستاد ترویج نانو:

ایران ششمین کشور دنیا در تولید علوم فناوری نانو است

دبیر ستاد ترویج نانو با اشاره به اینکه نمی‌توان گفت ایران یک کشور برتر در حوزه نانو است، اعلام  کرد در توسعه علمی جزو کشورهای برتر قرار داریم و ششمین کشور دنیا در تولید علوم فناوری نانو هستیم.
کد خبر : 157408

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی برنامه رادیویی صبح و گفت‌وگو، مهندس عماد احمدوند در آغاز با بیان اینکه آغاز بحث نانو در دولت هشتم بود گفت: «در حال حاضر حدود 15 سال است که برنامه فناوری نانو در ایران شروع شده است و در طول این سال‌ها به خوبی پیش رفته است و از سطح کشوری که چیزی برای گفتن در این حوزه نداشتیم، به کشوری دارای پتانسیل‌ها و قابلیت‌های خوب است تبدیل شده‌ایم».


وی به پتانسیل‌ها و موفقیت‌های ایران در این حوزه اشاره کرد و گفت: «در نیروی انسانی، آموزش‌های دانشگاهی و شرکت‌های فعال در این حوزه در سطحی هستیم که موقعیت نسبتا خوبی داریم و جایگاهی داریم که بتوانیم امیدوار باشیم در آینده از نظر اقتصادی و توسعه بازار فناوری نانو شرایط خیلی بهتری داشته باشیم».


دبیر ستاد ترویج نانو با اشاره به اینکه نمی‌توان گفت ایران یک کشور برتر در حوزه نانو است، خاطرنشان کرد: «هم‌اکنون ایران ششمین کشور دنیا در تولید علوم فناوری نانو است. این در حالی است که در شروع برنامه رتبه ایران 57 بود و تا چهار سال پیش به رتبه دهم دنیا رسیدیم».


احمدوند با بیان اینکه در زمینه توسعه محصولات و شرکت‌ها نیز رشد خوبی داشتیم، عنوان کرد: «در شروع برنامه نانو هیچ شرکتی را در زمینه فناوری نانو در ایران نداشتیم و متخصصین ما نهایتا 10 نفر بودند که نانو را می‌شناختند. در آن زمان هیچ محصول نانویی در کشور نداشتیم اما امروز حدود 320 محصول فناوری نانو تائید شده در کشور داریم. البته تعداد محصولاتی که در فرآیند تائید هستند بیشتر از اینها است».


وی به شیوه تائید محصولات نانو اشاره کرد و گفت: «هر کسی که ادعا داشته باشد که در محصولش از فناوری نانو استفاده شده است، در یک واحد به نام بررسی مقیاس در ستاد نانو حضور پیدا می‌کند و محصولش ارزیابی می‌شود و اگر تائید شد از موادی در مقیاس نانو در آن استفاده شده است و منجر به ارتقاء کیفیت شده است، به آن محصول تائیدیه نانو مقیاس را می‌دهند. اگر هم این محصول به صورت صنعتی تولید شود در بازه‌های زمانی مختلفی در طول سال به صورت اتفاقی از خط تولید نمونه‌هایی را دریافت می‌کنند تا اگر همان کیفیت را داشت، تائیدیه به صورت صنعتی تمدید شود».


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو نانومقیاس
ارسال نظر