صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۵

ارائه نقشه فنی برای ساخت نخستین کامپیوتر کوانتومی

یک دهه است که دانشمندان در زمینه فناوری ساخت کامپیوترها به پیشرفت چشمگیری رسیده‌اند و مسیر آن را به سمت و سوی کامپیوترهای کوانتومی با سرعت پردازش نجومی سوق داده‌اند. هم‌اکنون این فناوری به جایی رسیده است که دانشمندان توانسته‌اند طرح اولیه (بلوپرینت) ساخت نخستین کامپیوتر کوانتومی را ارائه دهند.
کد خبر : 157288

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Phys.org، گروهی از پژوهشگران بین‌المللی در دانشگاه ساسکس بریتانیا توانستند طرح ساخت (نقشه فنی) اولین کامپیوتر کوانتومی را تهیه کنند. این کامپیوتری کوانتومی این توانایی را دارد که مسائل ریاضی پیچیده را سریع‌تر از هر دستگاه دیگری در جهان حل کند.


وینفرد هینسینگنر، استاد فناوری کوآنتوم در این دانشگاه، می‌گوید: «این فناوری هیچ ربطی با کامپیوترهای معمولی ندارد. این کامپیوتر می‌تواند مساله ریاضی‌ای را حل کند که حتی سریع‌ترین کامپیوترهای امروزی برای حل آنها به میلیون‌ها سال زمان برای محاسبه نیاز دارند».


دانشمندان سال‌هاست که درصدد عملی کردن رویای کامپیوتر کوآنتومی هستند اما تاکنون گفته می‌شد برای ساخت چنین کامپیوتری باید ماشین قدرتمندی به اندازه یک زمین فوتبال ساخت.


این استاد دانشگاه می‌گوید: «این فناوری می‌تواند جامعه را تغییر دهد و اصلا کار آسانی نیست. ما نمی‌گوییم که پروژه ساخت کامپیوتر کوآنتومی کار آسانی است و در این زمینه مشکلی وجود نخواهد داشت اما در تلاشیم تا در طرحمان تمام چالش‌ها را پیش‌بینی و راه‌حل‌های فنی آنها را پیدا کنیم».



در کامپیوتر‌های کلاسیک، هر واحد اطلاعات که یک بیت نامیده می‌شود دارای ارزش صفر یا یک است اما در کامپیوتر کوانتومی هر بیت می‌تواند صفر و همزمان یک باشد و چنین چیزی اجازه می‌دهد امکان محاسبه چندجانبه و هم‌زمان فراهم شود.


این استاد فناوری کوآنتوم می‌افزاید: «تصور کنید که بتوانید همه اطلاعات را به طور همزمان به کامپیوتری بدهید، آن هم در حالی که در دو مکان متفاوت هستید. شما می‌توانید از ماشین بخواهید که هم‌زمان از تمام این داده‌ها برای پردازش استفاده کند. کامپیوتر کوآنتومی این‌گونه کار می‌کند. این کامپیوتر قدرت باورنکردنی برای پردازش اطلاعات دارد و چنین چیزی در هیچ کدام از فناوری‌هایی که تاکنون دیده‌اید، وجود ندارد».


این پروژه بخشی از برنامه دولت بریتانیا برای توسعه فناوری‌های کوآنتومی با هدف بهره‌برداری از آن در صنعت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر