صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۵
پیش‌بینی شرکت IBM از پنج سال آینده

زندگی در 2022 به روایت غول آبی + ویدئو

تمامی لابراتوارهای پزشکی روی یک تراشه کامپیوتری ساخته می‌شوند، انسان‌هایی با دید ابرانسانی و حسگرهای هوشمندی که با سرعت نور نشت آلودگی در محیط زیست را تخمین می‌زنند، مواردی هستند که شرکت IBM یا غول آبی از زندگی در پنج سال آینده متصور شده است.
کد خبر : 156906

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- این شرکت نیویورکی در لیست پنج پیش‌بینی خود، نوآوری‌های جدیدی را که تا پنج سال آینده روش زندگی و کار و تعامل با افراد دیگر تغییر خواهند داد، معرفی کرده است. این غول فناوری معتقد است که ما باید منتظر پیشرفت‌های عظیمی در زمینه هوش مصنوعی، حسگرهای هوشمند، تلسکوپ‌ها و ابزارها و حسگرهای پزشکی باشیم.


داریو گیل، نائب رئیس بخش علوم و راهکارهای علمی در مرکز تحقیقات IBM در این مورد گفت: «با پیشرفت‌های عظیم هوش مصنوعی و فناوری نانو، می‌خواهیم نسل جدیدی از ابزارهای علمی را ابداع کنیم که سیستم‌های دید پیچیده‌ای را تا پنج سال آینده در دنیای مرئی امروزی ایجاد خواهد کرد».


IBM در لیست پیش‌بینی‌های امسال خود بیان می‌کند که به زودی دنیای نامرئی، مرئی خواهد شد. نوآوری در این زمینه ما را قادر خواهد کرد که بسیاری از کارهای مهم از جمله کشاورزی، تقویت کارآیی انرژی و کشف آلودگی‌های مضر قبل از اینکه خیلی دیر بشود را انجام دهیم. IBM براساس فناوری‌های کنونی و تحقیقاتی که هم‌اکنون در دست بررسی است، این پیش‌بینی‌ها را انجام داده است و ادعا کرده است که هر پنج موردی که پیش‌بینی کرده است، تاثیر عمیقی روی دنیا خواهند داشت:



1-با هوش مصنوعی، کلمات ما پنجره‌ای به سوی سلامت ذهنی ما خواهند بود


IBM معتقد است که پنج سال دیگر از فناوری‌های «یادگیری ماشینی» و «پردازش زبان طبیعی» برای پیش‌بینی و مانیتورینگ بیماری‌های ذهنی در انسان بهره خواهیم برد. منظور از زبان طبیعی، زبانی است که توسط بشر در دنیا صحبت می‌شود و خود به‌ خود پدید آمده و تکامل یافته است. به گفته محققان این شرکت، بیماری‌های ذهنی مثل افسردگی، شیزوفرنی و بیماری‌های دیگری مثل پارکینسون، هانتینگتون (کاهش شدید کنترل عضلانی، اختلال هیجانی و تداخلات آسیب‌شناختی) و آلزایمر در آینده با کمک ابزارهای همراه مثل تبلت و گوشی موبایل قابل شناسایی خواهند بود.


آنها معتقدند که این فناوری‌ها قابلیت این را دارند که الگوهای صحبت کردن را «گوش کنند» و بر اساس الگوریتم تحلیل متنی آنها را تحلیل کنند. IBM در وبلاگش در این مورد اینگونه توضیح داده است: «چیزهایی که هم‌اکنون برای ما نشانه‌های نامرئی به شمار می‌آیند به لطف فناوری‌های مدرن تا پنج سال آینده به سیگنال‌های کاملا واضحی از شرایط جسمی بیماران تبدیل خواهند شد و به این ترتیب وضعیت روانی فرد کاملا شناسایی خواهد شد و یا میزان تاثیرگذاری داروها یا درمان مشخص خواهد شد».


دانشمندان IBM هم‌اکنون با کمک صداها و آوانگاری‌های ضبط‌شده از مصاحبه‌های روانپزشکی با بیماران و ادغام آنها با تکنیک‌های یادگیری ماشینی، در حال یافتن الگوهایی هستند که وضعیت ذهنی بیمار و مانیتورنیگ بیماری و درمان آن را پیش‌بینی می‌کند. دانشمندان این شرکت توضیح می‌دهند که امروزه تنها شنیدن 300 کلمه از فرد می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های روانی وی را پیش‌بینی کند.






2- دید ابرانسانی


​​


پیش‌بینی دوم IBM در مورد دید ابرانسانی است. دانشمندان حدس می‌زنند که ابزار تصویربرداری با مجهز شدن به فناوری ابرتصویربرداری و هوش مصنوعی به انسان دیدی فراتر از دید کنونی‌ خواهند داد؛ تا حدودی که می‌تواند تصاویر مایکروویو، امواج میلی‌متری و فروسرخ را در دنیای پیرامون‌شان ببیند. IBM شرح می‌دهد که این ابزارها کمک خواهند کرد که انسان فراتر از ادراکش، ذرات بسیار ریز پیرامونش را نیز ببیند.


در واقع، این فناوری با ترکیب هوش مصنوعی با تصویربرداری میلی‌متری، در قالب دوربین و دیگر حسگرهای الکترومغناطیسی ظهور می‌کند. نخستین ابزارهای این دست برای کمک به کسانی طراحی می‌شود که کور رنگی دارند تا بتوانند از این طریق دنیای اطراف‌شان را به شکل کامل ببینند.






3- ماکروسکوپ‌هایی که پیچیدگی زمین را درک می‌کنند


​​


غول آبی پیش‌بینی می‌کند که تا سال 2022 ماکروسکوپ‌هایی (ابزارهایی که برعکس میکروسکوپ کار می‌کنند) ساخته می‌شوند که به درک پیچیدگی‌های زمین با کمک جزئیات نامحدود کمک می‌کند. به گفته دانشمندان IBM، این ماکروسکوپ یک سیستم نرم‌افزاری و مبتنی بر الگوریتم‌هایی است که تمامی داده‌های پیچیده زمین را در یک جا گرد هم می‌آورد تا با فاکتورهای فضا و زمان تحلیل شوند. این اطلاعات، هوشمندی بیشتری راجع به ماهواره‌ها، حسگرهای هوشمند و ایستگاه‌های هواشناسی به انسان می‌دهد و در نتیجه انسان راحت‌تر می‌تواند درباره مسایل بسیار مهم همانند تغییر آب و هوا و همچنین کاهش غذا در جهان چاره‌اندیشی کند.


هم‌اکنون IBM حجم وسیعی به اندازه چند اگزابایت (معادل ۲ به توان ۶۰ بایت) اطلاعات را درباره جهان اطراف‌مان جمع‌آوری و ذخیره کرده است که البته بیشتر آن هنوز سازمان‌دهی نشده‌اند. با این حال IBM معتقد است که تا پنج سال آینده، ماکروسکوپ‌ها تحول بزرگی در جهان ایجاد خواهند کرد و با ارائه بینش جدیدی در مقابل مسائل، حتی بسیاری از صنایع را در جهان دچار دگرگونی و تغییر خواهند کرد.


دانشمندان IBM در این مورد توضیح می‌دهند: «با جمع‌آوری، سازمان‌دهی و تحلیل داده‌های مربوط به اقلیم، شرایط خاک، منابع آب و رابطه آنها مثلا با رویه‌های آبیاری، نسل جدید کشاورزان این بینش را خواهند داشت که زمین درست برای زراعت انتخاب کنند و بدون اینکه به منابع آب قبلی دست بزنند، بیشترین محصولات را تولید کنند».






4- لابراتوارهایی که روی یک تراشه جمع می‌شوند


​​


غول آبی پیش‌بینی می‌کند که تا پنج سال آینده تمام لابراتوارهای پزشکی روی یک تراشه کامپیوتری ساخته خواهند شد تا بتوانند نشانه‌های بیماری را در بدن فرد تشخیص دهند و در مقیاس نانو آنها را ردیابی کنند. این فناوری به پزشکان امکان می‌دهد قبل از اینکه نشانه‌های بیماری در فرد بروز کند، متوجه شود که حال او خوب نیست و در نتیجه سریع‌تر به ذرات زیستی همانند ویروس و DNA فرد دسترسی پیدا کند.


هدف از این کار، تجمیع همه لابراتوارها در یک تراشه سیلیکونی است که می‌تواند تمام فرآیندهای ضروری را برای شناسایی و تشخیص بیماری، که به طور معمول در یک لابراتوار زیست‌شیمی با ابعاد کامل انجام می‌شود، انجام دهد.


گفتنی است که هم‌اکنون IBM قادر است که میزان سلامتی بیمار را با کمک ذرات زیستی در مایعات بدنی بیرون بکشد.


دانشمندان این شرکت معتقدند که تا پنج سال آینده فناوری «لابراتوار روی یک تراشه» در یک ابزار دستی بسته‌بندی خواهد شد که دسترسی و کار با آن بسیار راحت و سریع انجام شود. آنها همچنین حدس می‌زنند که این قابلیت با داده‌های مربوط به سلامتی افراد که به صورت بلادرنگ مخابره می‌شوند و حتی با تمام ابزارهای مبتنی بر پروتکل اینترنت اشیاء یکپارچه شود.






5- حسگرهای هوشمندی که آلودگی محیط زیستی را در آن واحد آشکار می‌کنند


​​


آخرین پیش‌بینی IBM برای سال 2022 مربوط به حسگرهای هوشمندی است که هر گونه آلودگی در محیط زیست را با سرعت نور تشخیص می‌دهند. خود این شرکت هم‌اکنون در حال مطالعه روی فناوری «فوتونیک سیلیکون» است که داده‌ها را با سرعت نور منتقل می‌کند. این کار توسط یک شبکه بی‌سیم یا پهپادهای خودران انجام خواهد شد که در دم هرگونه نشت آلودگی را در محیط زیست شناسایی و گزارش می‌دهند. در روش معمول امروزی این کار هفته‌ها یا ماه‌ها طول می‌کشد.


این داده‌ها سپس توسط حسگرهای هوشمند دریافت می‌شوند و دانشمندان با ترکیب آنها با داده‌های ماهواره‌ای و اطلاعات بلادرنگ باد، می‌توانند مدل‌هایی طراحی کنند که نحوه شیوع آلودگی در محیط نشان می‌دهد. این مدل‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا با شناخت نحوه شیوع، نحوه کنترل آن را کشف کنند.







انتهای پیام/

ارسال نظر