علی مرادی: برای تعامل بین رستمی و انوشیروانی هنوز وقت داریم/ ورزشکار خلاف مقرارت رفتار کند جایی در اردوها ندارد/ رقابت با آیان شانسی نیست
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، نشست خبری علی مرادی رییس فدراسیون وزنه برداری صبح امروز در محل این فدراسیون برگزار شد و مرادی در ابتدای این نشست گزارشی درباره فعالیت های فدراسیون ارائه داد.
رییس فدراسیون وزنه برداری اظهار کرد: با توجه به منابع محدودی که داشته ایم سال گذشته نزدیک به صد مدال معتبر توسط وزنه برداران ما کسب شده است. سعی شد به افتخارات ورزش اضافه شود و جا دارد از رسانه ها که یاور ورزش هستند تشکر کنم.
او در ادامه پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
سوال اول درباره منابع مالی فدراسیون بود که مرادی پاسخ داد: «من فکر می کنم ورزش قهرمانی در وزارت ورزش ٧٥ میلیارد بودجه دارد. نزدیک ٦٠ تا ٦٥ میلیارد هم کمیته المپیک بودجه دارد که از این مبلغ سه میلیارد و دویست میلیون تفاهم نامه ما با وزارت بوده که ٧٥ درصد پرداخت کرده است و بودجه از طریق کمیته المپیک ٢ میلیارد بوده که ٦٧ درصد به ما پرداخت شده است. این مبلغ برای ورزش قهرمانی کم است. با توجه به افتخاراتی که وزنه برداری دارد کم است. این مبالغ قابل تجدید نظر است چون بودجه بر اساس برنامه تصویب می شود به نظرم ما در برنامه هم موفق بودهایم و چشم و چراغ کاروان ایران در ریو وزنه برداری بود.»
او درباره انتخابات جهانی هم گفت: «بنا به دعوت رییس کنفدراسیون قاره پان آمریکن به این قاره رفتیم و جلساتی داشتیم. با وزیر ورزش دومینیکن و رییس کمیته ملی المپیک مذاکره داشتیم و برنامه هایمان را اعلام کردیم. وزنه برداری در جهان شخصیت و اعتبارش را کمتر جلوه می دهد و مسائلی از جمله مسائل مالی و مبارزه با دوپینگ مطرح شد. الگو های خوبی در ایران داریم که در آنجا مورد استقبال قرار گرفت. شاید دلارهای نفتی عربی کار ما را کم جلوه کند اما اکنون هم کارهای خوبی انجام میدهیم که موفق هم بودهایم. آنجا برای پست ریاست و دبیر کلی اعلام آمادگی کردیم و درباره بدنه فدراسیون جهانی هم برنامه داریم. اولویت، گرفتن یک پست مهم در فدراسیون جهانی است تا بتوانیم وجهه جهانی وزنه برداری را بیشتر کنیم.»
مرادی افزود: «هرکس می تواند در انتخابات شرکت کند. رقابت بسیار جدی است و ما هم یک مدعی جدی هستیم برای ریاست دبیر کلی و اعضای هیات رییسه. در بدنه فدراسیون جهانی و در کمیته های مختلف هم نامزد داریم. همه نامزدهای ما نیز از نخبههای خوب در قسمت های مختلف هستند.»
مرادی در پاسخ به سوال خبرنگار ورزشی آنا در مورد اختلاف کیانوش رستمی و سجاد انوشیروانی گفت: «ما وقت داریم تا کیانوش به جمع اعضای تیم ملی برگردد تا به صورت تیمی کار کند و منافع ملی دنبال شود. جای نگرانی نیست. قوانین درون اردویی تدوین شده که همه باید آن را رعایت کنند. کیانوش رستمی حرفه ای است و درکی متقابل بین فدراسیون و او می تواند ایجاد شود و حفظ حرمت سرمربی هم الزامی است. تعاملات در این باره ایجاد می شود.»
باقری، نایب رییس فدراسیون هم درباره این موضوع گفت: «شورای عالی چند جلسه درباره این موضوع داشت. آیین نامه برای کیانوش رستمی وضع نشده بلکه یک طرح کلی است. این تصور ایجاد شد که آیین نامه برای حل مساله کیانوش وضع شده اما اینطور نیست. درباره موارد مختلف این آیین نامه مطرح شده است و ریز به ریز آن نیز تصویب شده است.نمی خواهیم بازیکن سالاری باشد و از طرف دیگر هم فدراسیون نمی خواهد سرمایه ای سوخته شود.»
در ادامه نشست مرادی در پاسخ به اینکه آیا فدراسیون در حال زمان خریدن برای حل این موضوع نیست؟ بیان کرد: «اگر این موضوع حل نشود بر اساس نظر سرمربی و شورای عالی افرادی که در این قالب نباشند در اعزام های برون مرزی شانسی ندارند. این قوانین را رعایت نکنند در برنامه برون مرزی ها نخواهد بود.»
مرادی در ادامه درباره انتخابات کمیته ملی المپیک بیان کرد: «اول به انتخابات فدراسیون جهانی فکر میکنم و بعد از آن موارد دیگر اما درباره کمیته ملی المپیک فعلا صحبت نکنیم بهتر است.»
وی درباره لباس بانوان وزنه بردار بیان کرد: «در جلسه با رییس فدراسیون جهانی اعلام شد که چرا ایران در وزنه برداری بانوان فعالیتی ندارد. جلساتی با مسوولان داخلی ورزش داشتیم تا بتوانیم کارمان را شروع کنیم. اساسنامه ما تقویت شد و نایب رییس بانوان هم در فدراسیون جای گرفت. در بدنه اساسنامه، وزنهبرداری بانوان مطرح است و این اساسنامه در حال سیر مراحل اداری برای تصویب است. تا چند وقت دیگر کلاس مربیگری برای بانوان انجام می شود و بالغ بر ٤٠ نفر ثبت نام کردهاند که خودمان باور نمیکردیم. همان لباسی که مدنظر داریم مورد تایید جهانی است. از همین پوشش مناسب در رقابت های مختلف استفاده میشود که واقعا مناسب است. اساسنامه تا پایان سال تایید میشود و فعالیت بانوان هم اکنون هم در حال انجام است. سال آینده جشنواره گروههای سنی را هم خواهیم داشت. مسابقات بین المللی نیاز به موارد مختلف دارد مثل حداقل رکوردها برای حضور در مسابقات.»
مرادی در ادامه بیان کرد: «جا دارد از حمایت کنندههای مالی فدراسیون تشکر کنم. برای ما فرق ندارد کدام تیم نظامی در وزنهبرداری باشد.ما از تیم های فعال در وزنه بردای حمایت میکنیم. بیشتر شدن تعداد تیمها هم خوب است چون صدا و سیما پوشش خوبی از مسابقات ما دارد و اکنون وزنهبرداری این فضا را دارد که حامیان مالی وارد شوند. البته دوست نداریم تیمها یک سال بیایند و بعد بروند. اینطور خوب نیست. امیدواریم که سال آینده هم لیگی پویاتر داشته باشیم. باید زیرساخت هایمان را بهتر کنیم تا کیفیت کارمان بیشتر شود و بتوانیم در لیگ فعالیت گستردهای داشته باشیم. اینطور نباشد که تیم ملی بسازد و تحویل باشگاه داده شود. باشگاههای ما هم باید در استعدادیابی فعالیت کنند. انتظار داریم کار تیم ملی که تمام میشود باشگاه ها بتوانند از ملی پوشان حمایت کنند. مدیریت در فوتبال چون پول دارد راحت تر است.»
وی در پاسخ به اینکه چقدر شانس برای موفقیتش در انتخابات فدراسیون جهانی قائل است؟ بیان کرد: «انتخابات شانسی نیست. شاید یک جاهایی کسی از لپ لپ خارج شود اما در وزنهبرداری اینطور نیست. ما با برنامه ورود کردهایم و اگر برنامه نداشتیم وارد نمی شدیم. ما تجربه ١٢ سال دبیری کنفدراسیون آسیا و ١٢ سال ریاست فدراسیون ایران را به کار گرفته ایم. افراد توانمند مدیریتی رابه کار گرفتهایم تا برنامهای قوی داشته باشیم. زمانی که مدیرت در آسیا را بر عهده گرفتیم به مراتب وضعیتی پایینتر از اروپا داشت اما با تلاش ما بهتر از آنجا شد که البته اگر با همین وضعیت پیش برود آسیا به سال های قبل باز می گرد چون مسوولان کنونی آسیا اوزان را هم نمیشناسند.
او افزود: «ما گام به گام پیش رفتهایم و برنامه خوبی داریم. جا دارد از وزارت امور خارجه و سفیرهای ایران در کشورهای دیگر تشکر ویژه کنم. اکنون وزارت خارجه و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اعلام حمایت کردهاند و ما هم با تمام توان پیش می رویم.»
مرادی در رابطه به اینکه آیا با تاماش آیان هم درباره نامزد شدن خودش صحبت کرده است؟ بیان کرد: «به عنوان نامزد از کسی اجازه نمی گیریم و رودربایستی نداریم. رقیب جدی هستیم و همه را رقیب جدی می بینیم. خود تاماش آیان هم رقیب است و بر اساس همان برنامه هایمان پیش میرویم. الان یکی از آسیبهای جدی وزنهبرداری عدم به کار گیری خرد جمعی در ٥ قاره است. ما مدیران خوبی در ٥ قاره داریم که می توانند کارهای بزرگی انجام دهند اما کنار ماندهاند. اعتقاد داریم باید از تمام ظرفیت های وزنهبرداری دنیا استفاده کنیم. حتی باید از تجربه افرادی مثل آیان استفاده کنیم.»
او در پاسخ به این سوال که آیا با وجود محدودیت های مالی درست است در وزنه برداری بانوان سرمایه گذاری شود؟ بیان کرد: «با سرمایه گزاریهای انجام شده در ورزش بانوان دیدیم که کیمیا علیزاده در ریو درخشید و توانایی یک بانوی ایرانی را اثبات کرد. با توجه به علاقههای زیاد به وزنه برداری، با رویکرد حمایتی وارد شده ایم و قول حمایت از برنامه های بانوانمان از وزارت ورزش را گرفته ایم و اصلا دوست نداریم به ورزش بانوان بی توجه باشیم.»
او درباره ماجرای حضور مسوولان وزنه برداری آمریکا در ایران گفت: «ما از همه دعوت کرده ایم و از مسوولان وزارت امور خارجه استعلام می گیریم. هرچه نظر مسوولان باشد طبق همان عمل می کنیم. در این موارد ما تابع قوانین کشور هستیم.»
انتهای پیام/