قانون اداره و نظارت بر صداوسیما به زودی ارائه میشود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام احمد مازنی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا درمورد روند نظارت بر فعالیت های سازمان صدا و سیما و تلاش برای استفاده مفیدتر از ظرفیت های این سازمان در توسعه فرهنگی و هنری اظهار کرد: سازمان صدا و سیما براساس قانون اساسی نیاز به اصلاحات و تغییراتی در قانون دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: سازمان صداوسیما قبل از بازنگری قانون اساسی در سال 1368 بر اساس قانون به صورت شورای سرپرستی اداره می شد؛ یعنی نمایندگان سه قوه شورای سرپرستی صدا و سیما بودند.
وی ادامه داد: اما در بازنگری قانون اساسی به جای شورای سرپرستی ریاست صداوسیما مطرح شد که توسط مقام معظم رهبری تعیین و منصوب می شود؛ از آن زمان اداره و نظارت بر صداوسیما قانون نداشت و ندارد.
مازنی تاکید کرد: رییس وقت صداوسیما (علی لاریجانی) از مقام معظم رهبری اجازه خواست اختیارات شورای سرپرستی به رییس صداوسیما واگذار شود و مقام معظم رهبری هم اجازه داده اند تا وقتی قانون صداوسیما وضع شود.
وی یادآور شد: قانون خط مشی صداوسیما که مربوط به قبل از بازنگری قانون اساسی است؛ مشکلی ندارد، اما قانون اداره و نظارت بر صداوسیما یعنی اصل 175 است سه بخش دارد: اداره، نظارت و خط مشی که خط مشی مشکل ندارد اما اداره و نظارت صداوسیما قانون ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس شورای اسلامی اولویت اول ما در قانونگذاری تهیه قانون اداره صداوسیما بود.
مازنی اظهار کرد: (تهیه پیش نویس) این قانون پیشرفت هایی کرده است، با نمایندگان صدا و سیما جلسات مفصلی داشته ایم و کمیته ویژه ای برای کار با صداوسیما در مجلس تشکیل داده ایم.
وی گفت: پیش نویس هایی تهیه شده است و اعضای کمیته فرهنگ و هنر و رسانه با رییس مجلس شورای اسلامی جلساتی داشته اند و تصمیماتی گرفته شده که ریل گذاری تصویب قانون اداره صداوسیما بر اساس این جلسات به زودی انجام می شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه چرا تدوین این قانون زمان زیادی به طول انجامیده است؟ گفت: از مجلس ششم تا دهم طرح هایی بین مجلس و صداوسیما برای تهیه قانون اداره صداوسیما مبادله شده است ولی هرگز به صورت جدی در مجلس طرح نشده است، ولی در این دوره مجلس عزم خود را جزم کرده ایم که این قانون را در کوتاه ترین زمان تصویب کنیم.
مازنی تاکید کرد: قطعا اگر وظایف مسئولان صداوسیما در شیوه اداره و وظایف شورای نظارت بر صداوسیما و نقش نظارتی سه قوه به صورت قانونی تصویب شود؛ در استفاده از ظرفیت صداوسیما در توسعه فرهنگ و هنر و دیگر زمینه ها تاثیر بسیار مثبتی دارد.
بر اساس اصل 175 فصل دوازدهم قانون اساسی «در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. نصب و عزل رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با مقام رهبری است و شورایی مرکب از نمایندگان رییس جمهوری و رییس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت بر این سازمان خواهند داشت. خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین میکند».
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به برگزاری سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر هفته گذشته در مورد کمبود بودجه و سالن های نمایش برای گروه های تئاتری شهرستانی گفت: یکی از اولویت های ما در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تقویت تئاتر به طور کلی و از جمله سالن های نمایش است.
وی افزود: بر اساس اطلاعات من (با توجه به اینکه مدت زیادی نیست در مجلس هستیم) از جهت سالن در کشور کمبود نداریم؛ ولی ممکن است این سالن ها در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباشد.
مازنی ادامه داد: در درجه اول باید اطلاعات خود را تکمیل کنیم و از دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم اطلاعات در مورد سالن های مختلف را در مورد سالن های متعلق به وزارت ارشاد و دیگر نهادها در اختیار ما قرار دهند؛ تا بتوانیم با هم افزایی مساله را مدیریت کنیم. از ظرفیت های موجود استفاده شود و اگر نیاز به افزایش سالن ها هست دولت لایحه ای به مجلس ارائه دهد، آمادگی حمایت از آن را داریم.
انتهای پیام/