کاهش هزینههای ICT در سبد خانوار مردم
به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با دهه مبارک فجر ، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در افتتاح پروژه تلاش 3 با تاکید بر این که سیاست دولت در شبکه ملی اطلاعات محدود کردن دسترسی ها نیست، گفت: همواره به دنبال این بودیم شبکه ای بوجود آوریم که ضمن مدیریت ترافیک شبکه، باعث کاهش هزینه های مردم تا نصف شود و امروز می توان ادعا کرد به یکی از شاخص های شبکه ملی اطلاعات رسیدیم.
واعظی با تقدیر از مدیران و کارکنان شرکت ارتباطات زیرساخت و بخش خصوصی که در توسعه شبکه لایه انتقال زیرساخت تلاش کردند، گفت: تمام این اتفاقات در راستای بهره برداری از شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته است و این پروژه یکی از دستاوردهای مهم شرکت ارتباطات زیرساخت به شمار می رود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه انتقال کشور در ابتدای دولت یازدهم به 1000 گیگابیت برثانیه می رسید افزود: در دوفاز ابتدا این شبکه به 4000گیگابیت برثانیه رسید که با افتتاح امروز این شبکه به 10 هزار گیگابیت برثانیه افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه این توسعه و تحول می بایست در گذشته نیز صورت می گرفت، اظهار داشت: بسیاری از کشورهای دنیا از سالها پیش ICT را به عنوان زیرساخت توسعه خود برگزیدند و تا کنون این بستر در کشور فراهم نشده بود و امروز با اقدامات صورت گرفته وارد این عرصه شدیم.
وزیر ارتباطات باتاکید بر اینکه امروزه زیرساخت ها یکی پس ازدیگری فراهم می شود، گفت: شبکه فیبرنوری به سرعت در بین استانها و شهرهای مختلف در حال توسعه است بطوریکه در قالب پروژه نور یک 10 هزار کیلومتر به انجام رسید و در قالب پروژه نور دو 13 هزار و 500 کیلومتر باید فیبرگذاری شود که 60% آن به انجام رسیده است و با سرعت به دنبال تامین فیبرمورد نیاز بین استانهای مختلف هستیم و در عین حال به منظور پایداری شبکه اتصال استانها از دو یا سه مسیر دنبال می شود.
وی با بیان اینکه با تولیدکنندگان بین المللی محتوا و مصرف کنندگان مذاکرات شروع شده است ابراز امیداوری کرد هر چه سریعتر کارها به انجام برسد.
وزیرارتباطات همچنین از تامین بودجه پروژه های شرکت ارتباطات زیرساخت خبر داد و گفت: هیچگاه توسعه زیرساخت کشور نباید معطل بودجه بماند وبرای توسعه آن هرگونه اقدام لازم صورت خواهد پذیرفت.
وی از علاقه مندی به حضور شرکت های بخش خصوصی در استانها جهت ارائه خدمات نیز گفت: این اتفاق که به رشد سریع استانها منتهی می شود نیاز مند ارتباط سه جانبه است که در آن شرکت مخابرات ایران و شرکت ارتباطات زیرساخت در قبال اقدامات بخش خصوصی باید سیاست های حمایتی مشترکی را اتخاذ کنند که به نظر نمی رسد غیر از این باشد.
وی این اقدام را موجب بزرگتر شدن بازار ICT کشور دانست و گفت: بازار ICT کشور که درحال حاضر 40هزار میلیارد تومان است توانایی بزرگتر شدن را دارد و باید در نظر داشت که این بازار با حضور بخش خصوصی بزرگ می شود و دولت تنها بستر سازی و حمایت را بر عهده دارد.
وزیر ارتباطات بحث زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را از برنامه های اولویت دار دولت برشمرد و گفت: با توسعه های صورت گرفته در سه فاز شبکه انتقال دو نیم برابر شد که به دنبال آن اختلالات در نقاط مختلف در زمینه شبکه انتقال کاهش خواهد یافت و سرعت و کیفیت افزایش می یابد.
وی همچنین به تفکیک تعرفه استفاده از اینترنت داخلی و بین الملل اشاره کرد و گفت: در جلسات طولانی بحث تعرفه با بخش خصوصی و اپراتورها دنبال شد و در یک جمع بندی که در کمیسیون نیز به تصویب رسید قرار شد تعرفه استفاده از شبکه ملی اطلاعات نصف اینترنت بین الملل باشد.
انتهای پیام/