صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۷ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۵

رباتی با انگشت آبکی + ویدئو

محققان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست موفق شدند نوعی انگشت رباتیک بسازند که همزمان هم نرم و هم سخت است و ویژگی‌هایی بسیار شبیه به انگشت واقعی دارد.
کد خبر : 156210

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از TechCrunch، ربات‌ها اصولا از روی نمونه‌هایی که مادر طبیعت در اختیار انسان قرار داده است، ساخته می‌شوند اما در پایان ساخت، از نظر انعطاف و کارآیی، چندان شباهتی به الگوی اصلی خود ندارند. معمولا یا آنقدر نرم هستند که نمی‌توانند به خوبی مقاومت کنند یا آنقدر سخت طراحی شده‌اند که سوژه کار خود را نابود می‌کنند.


به تازگی یک تیم رباتیک از MIT راه‌حل مناسبی یافته است که انگشت‌هایی برپایه آب یا آب‌بنیان برای ربات است. آنها برای دستیابی به این انگشت‌های دوستدار محیط‌زیست از نوعی ژل آب‌بنیان، پرینترهای سه‌بعدی و برش لیزری بهره گرفتند و نتیجه حاصل، انگشتانی زیستی بود که به اندازه کافی محکم و به حد لازم نرم هستند. آنها برای اثبات توانمندی ربات خود آزمونی عجیب را ترتیب دادند.


این انگشت‌ها در یک آزمایش موفق شدند با سرعتی بالا بسته شوند و یک ماهی را در آب هنگام شنا به دام بیندازند بدون اینکه به آن آسیبی برسانند، سپس با همین شیوه آن را آزاد کردند تا برود؛ البته این ربات قرار نیست در هیچ مسابقه ماهیگیری‌ای شرکت کند بلکه تیم تحقیق از ساخت آن هدف دیگری داشته است.


تیم رباتیک MIT امیدوار است با استفاده از این تکنیک و ساخت انواع مختلفی از انگشت برای ربات‌های جراح، امکان انجام جراحی بی‌خطر و طبیعی را برای ربات‌ها فراهم کند. یکی از مشکلات فعلی ربات‌های جراح این است که برخلاف انگشت جراح، نوک ربات به هر بافتی که برخورد کند، ممکن است به آن آسیب برساند و خراش‌ها و زخم‌های حاصل نیز خود می‌توانند خطرآفرین باشند. با استفاده از انگشت‌های تازه اختراع‌شده، این خطر از میان می‌رود اما هنوز راه درازی تا دستیابی به دقت و توانمندی لازم برای جراحی در این انگشت‌ها مورد نیاز است.







مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر