صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۳
یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی:

مصرف دل، جگر و قلوه در دوران بارداری ممنوع / ۳۰ درصد از مادران باردار دچار فقرآهن هستند

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: زنان طی دوران بارداری باید بهداشت مواد غذایی را رعایت کنند و تحت نظارت پزشک اسیدفولیک مصرف کنند اما باید دقت داشته باشند از مصرف دل، جگر و قلوه به شدت اجتناب کنند و یا آن را به حداقل برسانند.
کد خبر : 156

دکتر کوروش جعفریان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا با بیان اینکه زنان در دوران بارداری به علت کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن باید برخی نکات را بیشتر مورد توجه قرار دهند گفت: بارداری و تحمل جنین منجر به ضعف سیستم ایمنی در زنان باردار می‌شود که اگر این افراد در معرض آلودگی‌های غذایی قرار بگیرند مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شوند بنابراین به این افراد توصیه می‌شود بهداشت مواد غذایی را در مراحل تهیه، طبخ و مصرف به شدت رعایت کنند.


وی افزود: برای مثال به این افراد توصیه می‌شود مواد غذایی از قبیل دل، جگر، قلوه و گوشت‌‌های ضخیم که مغزپخت نمی‌شوند را مصرف نکنند زیرا ممکن است میکروب‌های را به همراه داشته باشند که به علت قرار نگرفتن در معرض حرارت زنده باقی بمانند و وارد بدن فرد شوند.


این متخصص تغذیه و رژیم غذایی با بیان اینکه به تمام مادران توصیه می‌شود 3 ماه قبل و 3 ماه ابتدایی دوران بارداری مکمل‌های اسیدفولیک را مصرف کنند عنوان کرد: اسیدفولیک باید به مقدار مجاز مصرف شود و برای اطمینان از اینکه جذب بدن مادر شده است توصیه می‌شود آن را به صورت مکمل(قرص اسید فولیک) و تحت نظارت پزشک مصرف کنند.


به گفته وی؛ مصرف اسیدفولیک مانع از نقص تکاملی لوله‌های عصبی در جنین می‌شود.


جعفریان در ادامه یادآور شد: اسیدفولیک به مقدار فراوان در موادی از قبیل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات، لبنیات و ...یافت می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: مادران باردار باید توجه داشته باشند مصرف بیش از مقدار ویتامین A برای آنها بسیار مضر است و حتما باید مواد غذایی حاوی این ویتامین و یا مکمل‌‌های آن را تحت نظارت پزشک مصرف کنند.


وی افزود: متاسفانه از گذشته به مادران باردار توصیه می‌شود برای دریافت ویتامین A طی دوران بارداری به خصوص در ماه‌های اول به مقدار فراوان دل و جگر مصرف کنند اما متخصصان تغذیه بر این باور هستند مصرف اینگونه مواد و دریافت این ویتامین به مقدار فراوان به هیچ عنوان برای مادران باردار مناسب نیست و می‌تواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.


جعفریان با بیان اینکه حدود 30 درصد از مادران باردار دچار فقرآهن هستند گفت: این افراد باید توجه داشته باشند به درمان خودسرانه نپردازند و حتمت با نظارت متخصص تغذیه و یا زنان و زایمان رژیم غذایی خود را پیروی کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر