صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خاک خوردن لایحه «خاک» در میان ادوار مجلس

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در صورت بی‌توجهی به وضعیت خاک کشور در آینده‌ای نه چندان دور علاوه بر بحران آبی باید با بحران منابع خاکی هم دست و پنجه نرم کنیم، گفت: از نمایندگان مجلس درخواست داریم تا هر چه زودتر لایحه حفاظت از خاک کشور را به تصویب برسانند.
کد خبر : 155894

علیمراد اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه حدود 18 میلیون هکتار از اراضی کشور در عرصه و چرخه کشت وجود دارد، افزود: از این میزان 8.7 میلیون هکتار آن اراضی آبی و باقی دیم است.


وی تصریح کرد: از 18 میلیون هکتار اراضی کشور تنها 1.3 میلیون هکتار آن فاقد محدودیت است و باقی دارای مشکلات شوری، سنگ‌ریزه و... هستند.


معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در کشور ما میزان فرسایش خاک در سال، حدود 16 تن در هکتار است که این میزان نسبت به میانگین جهانی و کشورهای پیشرفته به مراتب بیش‌تر است و به همین خاطر باید تدابیر جدی در بحث خاک کشور اتخاذ کنیم و در آینده در کنار بحران آبی، دچار بحران خاک نشویم.


وی تاکید کرد: البته شرایط فعلی آب کشور را نیز نمی‌‌توانیم به عنوان بحران بنامیم چرا که به هر حال اکنون عصری از خشکسالی است و در سنوات قبلی هم این پدیده اتفاق افتاده و عده‌ای علت آن را تغییر اقلیم و عده‌ای دیگر شرایط طبیعی می‌دانند و کسی نمی‌تواند به طور دقیق شرایط آینده را پیش‌بینی کند.


اکبری با بیان این که برای صیانت از خاک کشور لایحه خاک طی سالیان گذشته تقدیم مجلس شده است، افزود: اما این لایحه رفت و برگشت‌های بسیاری داشته که البته خوشبختانه اخیرا در کمیسیون کشاورزی به جمع‌بندی رسید.


لایحه جامع خاک نخستین‌بار در سال ۸۳ توسط انجمن علوم خاک و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تهیه و تدوین شد که با نهایی شدن آن در سال ۸۸ تقدیم مجلس شد و در نخستین جلسه با کمیسیون کشاورزی مجلس در آذرماه ۸۹ به بررسی مسائل و مشکلات خاک پر داخته شد.


وی با بیان اینکه این لایحه اخیرا در کمیسیون کشاورزی به بحث گذاشته شده اما فکر نمی کنم در ساختار کلی آن تغییری ایجاد شود، خاطر نشان کرد: از مجلس توقع داریم برای صیانت از خاک کشور این لایحه را سریعا مصوب کند. این لایحه می‌تواند از آلودگی و تخریب خاک، قاچاق و استفاده بی‌رویه از این منابع جلوگیری کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر