صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۴ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵
دبیر شورای عالی آزاداندیشی دینی:

آزاداندیشی دینی در شرف تبدیل به گفتمان علمی در دانشگاه آزاد اسلامی است

دبیر شورای عالی آزاداندیشی دینی تصریح کرد: آزاداندیشی دینی در شرف تبدیل شدن به یک ارزش مبنا و گفتمان علمی در بین اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.
کد خبر : 155755

به گزارش خبرنگار آنا، حجت الاسلام دکتر امیرعلی لطفی در دوره آموزشی دانش افزایی با موضوع آزاداندیشی دینی ویژه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان که به میزبانی واحد کرمان برگزار شد، اظهار کرد: آزاداندیشی و گفت‌وگوی آزاد و تضارب آرای صاحبان اندیشه و قلم، توصیه هوشمندانه و راهبردی مقام معظم رهبری است.


لطفی افزود: این مقوله در سال 81 از سوی معظم له مطرح شد و ایشان از آن تاریخ تا به امروز مکرر آن را مطالبه می کنند اما هنوز نهادهای متولی علم و فرهنگ، جامعه علمی و شخصیت های فرهیخته دانشگاهی و حوزوی این مسأله را در اولویت کاری خود قرار نداده اند.



لطفی تصریح کرد: تاکنون برای ترویج و نهادینه شدن این ضرورت بنیادی و راهبردی برای نظام و انقلاب اسلامی تلاش های مؤثر و برنامه ریزی شده ای انجام نشده است.


این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) با الهام از فرهنگ قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) معتقد بود آزاداندیشی که مقام معظم رهبری مطالبه می کنند، منطق اسلام برای فرزانگی و وارستگی انسان و جامعه است.


وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی آزاداندیشی دینی را منطق تبیین و دفاع از اهداف و آرمان‌های نظام و انقلاب اسلامی می‌دانست و بر اساس همین اعتقاد، پس از فراهم شدن شرایط مساعد در دانشگاه آزاد اسلامی، از اردیبهشت 93 تصمیم گرفته شد با عزمی راسخ و تلاش های مضاعف، دانشگاه را پیشرو و الگوی تحقق منویات رهبری در مسأله آزاد اندیشی دینی قرار گیرد.


این مسئول تاکید کرد: بحمدالله با رهنمودها و پیگیری های آیت الله هاشمی رفسنجانی و با اهتمام و حمایت های رئیس دکتر میرزاده دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان دانشگاه در دو سال زیرساخت های اساسی مسأله آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی پی ریزی شد.



وی با اشاره به این موضوع که تصمیمات مقام معظم رهبری همیشه بویژه در شرایط حساس، حکیمانه، هوشمندانه، استراتژیک و راهگشا بوده تاکید کرد: امروز شاهد هستیم که پس از ارتحال جانکاه و فقدان یار دیرینه خود، با صدور حکمی به موقع، شخصیتی عالم و فرزانه و هوشمند و کاردان در سطح ملی و بین المللی همچون آقای دکتر ولایتی را سکان دار این شجره طوبی قرار می‌دهند.


این استاد دانشگاه افزود: دکتر ولایتی شخصیتی است که می تواند همانند حضرت آیت الله هاشمی آینده روشن و اطمینان بخشی را برای دانشگاه رقم بزند و پویایی، بالندگی و پیشروی دانشگاه آزاد را افزون بر گذشته تضمین نموده و توسعه بدهد.


دکتر بابک آل طه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان هم در دوره آموزشی دانش افزایی با موضوع آزاد اندیشی دینی اظهار کرد: «موضوع آزاداندیشی دینی مدیون معمار فقید دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله هاشمی رفسنجانی است.


دبیر هیات امنای استان کرمان گفت: «با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر شکل گیری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها و تقویت مبانی فکری و دینی جوانان و فرهیختگان، در دانشگاه آزاد اسلامی هم با هدایت آیت الله هاشمی رفسنجانی، شورای عالی آزاداندیشی شکل گرفت تا از قابلیت دانشگاه آزاد اسلامی برای برداشتن قدم های موثر در این زمینه استفاده شود.


آل طه با تاکید بر این موضوع که آشنایی بیش از پیش جوانان با دین بسیار حائز اهمیت است، گفت: آزاداندیشی دینی پویایی اسلام را تبیین کرده و بویژه به جوانان نشان دهد در دنیای امروز و گفتمان مدرن موجود در دنیا ، دین می تواند کارکرد موثری داشته باشد.


این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای همکاران ما در دانشگاه که با جوانان در تعامل هستیم می طلبد که سطح اگاهی خود از دین را تقویت کنیم.


آل طه گفت: هرچه آگاهی همه اعضای هیات علمی و اساتید از دین افزایش پیدا کند به مراتب تاثیر بیشتری بر جوانان خواهد گذاشت و نسل جوان معتقدتری در آینده خواهیم داشت و این یک فرصت مغتنم برای همه ما خواهد بود.


حجت الاسلام دکتر امان الله علیمرادی نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این دوره آموزشی گفت: در قرآن کریم آمده است که بشارت برای افرادی خواهد بود که دیدگاه ها و نظریات را با دل و جان و بدون پیش داوری دریافت می کنند.



علیمرادی افزود: اگر شخصی قدرت ارزیابی مسائل را نداشته باشد قطعا نمی تواند دیدگاه مناسب را انتخاب کنند و دچار خودخواهی در عمل و اندیشه خواهند شد.


وی گفت: موجب مسرت است که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به همت مسئولان و اساتید به پیشنهاد مقام معظم رهبری در رابطه با راه اندازی کرسی های آزاداندیشی لبیک گفتند.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان تصریح کرد: برگزاری کرسی های آزاداندیشی میدان رقابت اندیشه های مختلف است.


علیمرادی با اشاره به گلایه مقام معظم رهبری درباره عدم توجه به برگزاری کرسی های آزاداندیشی افزود: باعث افتخار است که دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی به همت مسئولان در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده است.


دوره آموزشی دانش افزایی با موضوع آزاداندیشی دینی به مدت یک روز وبا حضور اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر