صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۵
ایران بیشترین دانشجو را در آمریکا در میان کشورهایی که ورود اتباعشان به این کشور ممنوع شده دارد

ترس و نگرانی برای 12هزار دانشجوی ایرانی دانشگاه‌های آمریکا

یک گروه از قربانیان دستور ترامپ، دانشجویان 7 کشوری هستند که از ورود به آمریکا منع شده‌اند، ایران در میان این 7 کشور بیشترین دانشجو را دارد. 12 هزار ایرانی در آمریکا درس می‌خوانند که با وجود دستور ترامپ آسیب‌های متعددی را متحمل شده‌اند که از جمله آن می‌توان به ناتمام ماندن تحصیل در صورت خروج از کشور و نداشتن امکان سفر به ایران و یا کشورهای دیگر اشاره کرد.
کد خبر : 155730

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، 12 هزار ایرانی در آمریکا درس می‌خوانند که با وجود دستور ترامپ آسیب‌های متعددی را متحمل شده‌اند که از جمله آن می‌توان به ناتمام ماندن تحصیل در صورت خروج از کشور و نداشتن امکان سفر به ایران و یا کشورهای دیگر اشاره کرد.



یاسمن یکی از دانشجویانی است که به تازگی تقاضای تحصیل او در یکی از دانشگاه‌های آمریکا مورد موافقت قرار گرفته اما اکنون با تصمیم تازه ترامپ بلاتکلیف و بهت‌زده مانده است.


یاسمن می‌گوید: «من امسال برای یکی از دانشگاه‌های آمریکا اپلای (تقاضا) و کلی هزینه کرده بودم. کلی وقت گذاشته بودم، برنامه‌ریزی کرده بودم، .. واقعا هیچی نمی‌توانم بگویم...حتی دانشگاه‌ها هم در این شرایط ریسک نمی‌کنند و دانشجویی را که احتمال ویزا نگرفتنش زیاد است جذب نمی‌کنند. حتی اگر چند ماه دیگر هم این قانون لغو شود، تمام اپلای‌هایی که کرده بودم از بین می‌رود و این واقعا منصفانه نیست.»


آرمین هم یک دانشجوی نخبه ایرانی در دانشگاه اوهایو است و دکتری بیوشیمی می‌خواند. او حالا امکان دیدار همسرش را از دست داده است. همسر او به فرودگاه نیویورک رسید اما نتوانست از آن خارج شود و قرار است بازگردانده شود.


علی، دانشجوی دکتری دانشگاهی در کالیفرنیا نیز می‌گوید که کارت ورود به آمریکا باطل شده است. او در صفحه شخصی فیس‌بوک خود خبر داده که یک ایمیل دریافت کرده که در آن آمده کارت ورودش به آمریکا باطل شده است. با این وجود اگر علی از آمریکا خارج شود دیگر نمی‌تواند بازگردد.


احمد، دانشجویی دیگری که به محض اینکه به فرودگاه لس‌آنجلس می‌رسد مجبور به حضور در یک مصاحبه شد. او با وجود اینکه گرین کارت داشت مجبور شده است به سوالات زیادی پاسخ بدهد و درباره هدف سفرش به لس‌آنجلس توضیح بدهد. او را تنها با گرفتن شماره‌های تماس رها می‌کنند و این البته خوش‌شانسی او است که توانسته از فرودگاه خارج شود. پگاه هم مثل او توانسته سراغ کار و تحصیلش برود اما روایت او از روزهایی که گذرانده است ترس و نگرانی این دانشجویان را به خوبی نشان می‌دهد.


او در اینستاگرامش نوشته است: «فقط می‌خوام یه متن بنویسم که از همه کسانی که توی چند روز گذشته نگران من بودند تشکر کنم. همانطور که شاید بدانید من دیروز به آمریکا برگشتم. از همه شما به خاطر توجه زیادتون، نگرانی و پشتیبانی فوق‌العاده‌تون ممنونم. این روزها، زورهای پراسترس و ترسناک زندگی من بوده (با تشکر از سیاست‌های ضدمهاجرتی آقای ترامپ) و نمی‌توانستم بدون پشتیبانی شما باهاش روبه رو بشم. هنوز نمی‌توانم باور کنم که سفرم به ایران برای دیدن خانواده و دوستان بعد از تقریبا 6 سال با این ممنوعیت ابلهانه خراب شده. به جای لذت‌بردن از بودن با کسانی که دوستشان دارم آخرین روزها را با دنبال‌کردن خبرها گذراندم و فکر کردن به این که باید بازگشتم را کنسل کنم و به دانشگاه و محل کار بگویم که در ایران مانده‌ام و به این زودی نمی‌توانم کار را شروع کنم. وقتی شنیدم ممکن است آن‌هایی که گرین‌کارت دارند را با بررسی مورد به مورد دوباره به آمریکا راه بدهند وسایلم را جمع کردم. وقتی به فرودگاه بوستون رسیدم یک افسر که رفتاری دوستانه و عذرخواهانه داشت از من سوالاتی پرسید. با وجود این هم‌چنان به خاطر این که جلویم را گرفته بودند و بدون دلیل از بقیه مسافران جدا شده بودم احساس تحقیر می‌کردم. قرار بود این سفر، پر از لذت و انرژی دوباره برای من و خانواده‌ام باشد. ولی همه ما حالا احساس خستگی و خلا عاطفی می‌کنیم. تنها چیزی که دلم ر روشن نگه داشت و به من امید داد مردمی بودند که پشتیبانی خود را نشان دادند و علیه ممنوعیت صحبت کردند. به خصوص معترضانی که در فرودگاه‌ها جمع شده بودند. من برای آینده خودم و آینده افرادی مثل خودم در آمریکای ترامپ می‌ترسم اما دانستن این که بسیاری از آمریکایی‌ها مخالف رفتار او هستند به من قدرت امیدوار ماندن با وجود همه نفرت و زشتی‌ها می‌دهد.»


محدودیت‌ها صرفا شامل خود دانشجویان نمی‌شود و با دستور جدید، آن‌ها خانواده‌های خود را هم نمی‌توانند ببینند. فیروزه دانشجوی کارشناسی ارشد در کالیفرنیا از اینکه نمی‌تواند مادرش را ببیند اشک می‌ریزد. او می‌گوید: «من فقط مادرم را دارم نمی‌دانم دیگر چه زمانی می‌توانم او را ببینم.» او ویزای دانشجویی دارد که بر اساس آن فیروزه تا پایان دوره تحصیلش باید در کالیفرنیا بماند ولی خانواده او این امکان را داشتند که برای دیدن او به کالیفرنیا بروند. او تاکید می‌کند که فقط برای کسب علم بیشتر به آمریکا رفته است و می‌خواهد به درجات علمی بالاتری دست یابد. او می‌گوید با این وجود نه می‌توانم به ایران بروم و نه مادرم می‌تواند به آمریکا بیاید، انگار در زندانی گیر کرده‌ام.


محدودیت برای هر اقدام جدید دانشجویان ایرانی در آمریکا


به نظر می‌رسد بر اساس دستور ممنوعیت ورود ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا، دانشجویان ایرانی که داخل خاک آمریکا هستند تا زمانی که ویزای دانشجویی‌شان اعتبار دارد می‌توانند در خاک آمریکا بمانند و مشکلی هم ندارند. ولی در این میان برخی از دانشجویان نخبه هستند که می‌خواهند تغییر وضعیت بدهند و یا عده‌ای که می‌خواهند به مدارج بالاتر علمی‌بروند با محدودیت مواجه هستند. رسیدگی به پرونده دانشجویانی که برای ویزای EB1 اقدام کرده باشند به حالت تعلیق درمی‌آید و هر اقدام تازه مثل تمدید ویزا یا ادامه تحصیل در مدارج بالاتر با مشکل مواجه می‌شود.


حمایت مردم آمریکا از مشمولان تصمیم ترامپ


در این میان با وجود همه درد و رنجی که ترامپ ایجاد کرده است مردم آمریکا به صراحت مخالفت خود را با این اقدام اعلام کردند و این امر باعث خوشحالی و قوت قلب مشمولان قانون ترامپ شده است. آنچنان که حمیدرضا در اینستاگرام نوشته «به عنوان یک دانشجوی ایرانی در امریکا، در ۲۴ ساعت گذشته تنها چیزی که ما را اینجا زنده نگه داشته همراهی آمریکایی‌هایی است که با کمال احترام و همدردی با دوستانی که دچار مشکل بودند رفتار کردند و کمک‌هایشان باعث شد در چندین مورد گشایش‌هایی حاصل شود. حالا فرض بفرمایید اگر قرار بود مردم اینجا ما را جاسوس بخوانند چه قدر همه چیز دردناک‌تر بود. قطعا شما انتهای این ماجرا را از من بهتر می‌دانید. مردم به طور عام جاسوس نیستند، بد نیستند و سزاوار رفتار انسانی هستند.»


و اما نگرانی ادامه دارد


البته نگرانی‌ها و تبعات دستور ترامپ فقط به اینجا ختم نمی‌شود، بسیاری از دانشجویان نگران این هستند که بعد از 90 روزی که ترامپ برای اجرای این قانون در نظر گرفته‌ است، موضوع ابعاد تازه‌ای به خود بگیرد. چراکه قرار است ترامپ چهار سال دیگر در قدرت بماند و قطعا تصمیم‌های ناگهانی او ادامه خواهد داشت.



گزارش از پروین طالبیان


انتهای پیام/

ارسال نظر