صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در شرکت‌های دانش‌بنیان؛ کاهش مشکلات دولت در حوزه اشتغال

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اولویت‌ها و برنامه‌های آینده این حوزه را تشریح کرد. او اخذ مجوز انتشار حداقل 2 نشریه انگلیسی‌زبان، خرید تجهیزات آزمایشگاهی کاربردی و تاکید بر دستاورد پایان‌نامه‌های دانشجویی را از جمله اولویت‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان دانست.
کد خبر : 155610

به گزارش خبرنگار آنا، علی جهان پژوهشگر جوان و عضو هیات علمی گروه صنایع دانشگاه آزاد اسلامی سمنان آذر سال جاری به‌عنوان معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه منصوب شد. بعد از گذشت دو ماه از انتصاب جهان در این سمت، فرصتی دست داد تا پای صحبت وی در باره مباحث و موضوعات این حوزه و اولویت‌ها و برنامه‌های آینده این مسئول در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان بنشینیم.


گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری آنا در سمنان با «جهان» را پی می‌گیریم:


* آقای دکتر! از اولویت‌های کاری در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سمنان و ماموریت جدید این دانشگاه بگویید.


در بخش نشریات تلاش داریم تا با استفاده از استادان مجرب و همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور بتوانیم مجوز دو نشریه انگلیسی‌زبان را اخذ کنیم تا از این طریق بتوانیم به نحوی شایسته علاوه بر نشر مقالات و آثار علمی اعضای هیات علمی دانشگاه، این واحد دانشگاهی را در مجامع و دانشگاه‌های بین‌المللی معرفی و تبلیغ کنیم

- بر اساس سیاست‌های جدید، ماموریت امروز دانشگاه را می‌توان به سه بخش عمده تقسیم کرد. آموزش، پژوهش -که از قبل برای دانشگاه تعریف‌شده بود- و بخش جدید کارآفرینی که در واقع با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد به دنبال ایجاد و حمایت از آن است.


دانشگاه آزاد اسلامی، مجموعه دانشگاهی است مستقل از دولت و بدون برخورداری از بودجه‌های دولتی. یک مجموعه خصوصی که به مردم این کشور تعلق دارد. این مجموعه از ابتدا نیز با نگاه کمک به کشور در بخش آموزش عالی و با هدف ارتقای علمی دانشگاه به‌عنوان بازوی علمی کشور تاسیس شد.


با توجه به این اصل و با هدف درآمدزایی هم‌زمان با ریاست دکتر میرزاده در دانشگاه و تاکید وی بر ایجاد درآمد از محل پژوهش‌های محصول‌محور، شاهد رشد این مراکز و شرکت‌ها در دانشگاه هستیم. به اعتقاد بنده این بخش در عین‌ حال که می‌تواند به درآمدزایی دانشگاه کمک کند، می‌تواند به رشد اقتصاد و ایجاد شغل و به عبارتی کارآفرینی در کشور نیز منجر شود.


با توجه به این موضوع و البته شرایط جامعه می‌توان گفت در این بخش دانشگاه آزاد اسلامی یک‌بار دیگر به کمک دولت آمده و برای حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال با نگاهی جدید و استفاده از امکانات و پتانسیل‌های علمی موجود در دانشگاه وارد عرصه شده است. بنابراین باید گفت موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در این بخش می‌تواند منجر به کاهش مشکلات عدیده دولت در حوزه اشتغال شود.



* روند ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و مرکز رشد در واحد سمنان چگونه است.؟


- مرکز رشد واحدهای فناور دکتر حسابی در کنار دو مرکز تحقیقات در این واحد دانشگاهی مشغول به فعالیت هستند. واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دکتر حسابی از ابتدای فعالیت مجدد به 10 واحد رسیده و مراکز تحقیقات این واحد دانشگاهی نیز با انعقاد قراردادهای برون دانشگاهی در حال فعالیت هستند.


یک قرارداد با شرکت گاز و دو قرارداد با شرکت برق منطقه‌ای از طریق مرکز تحقیقات انرژی به ارزش بالغ‌بر یک میلیارد و 500 میلیون ریال و قرارداد با شهرداری سمنان به ارزش 3 میلیارد ریال از طریق مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه‌ای از جمله موارد در دست اقدام است که تا پایان سال نهایی خواهد شد.


* اولویت‌های کاری حوزه پژوهش و فناوری برای سال آینده چیست؟


یک قرارداد با شرکت گاز و دو قرارداد با شرکت برق منطقه‌ای از طریق مرکز تحقیقات انرژی به ارزش بالغ‌بر یک میلیارد و 500 میلیون ریال و قرارداد با شهرداری سمنان به ارزش 3 میلیارد ریال از طریق مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه‌ای از جمله موارد در دست اقدام است که تا پایان سال نهایی خواهد شد

- در بخش نشریات تلاش داریم تا با استفاده از استادان مجرب و همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور بتوانیم مجوز دو نشریه انگلیسی‌زبان را اخذ کنیم تا از این طریق بتوانیم به نحوی شایسته علاوه بر نشر مقالات و آثار علمی اعضای هیات علمی دانشگاه، این واحد دانشگاهی را در مجامع و دانشگاه‌های بین‌المللی معرفی و تبلیغ کنیم. بر این باور هستم این مسیر یکی از بهترین راه‌های تبلیغاتی برای جذب هر چه بیشتر دانشجو به‌‌ویژه دانشجوی خارجی است که باید از آن بهره گرفت.


* از کم و کیف طرح ساها در سمنان بگویید.


- در این باره با توجه به وجود امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی برجسته و پیشرفته موجود در دانشگاه توانسته‌ایم تاکنون فعالیت قابل قبولی داشته باشیم و نیازهای صنعت را در بخش‌های مختلف پاسخ‌گو باشیم. با این‌حال تجهیز و خرید دستگاه‌های جدید و کاربردی با اولویت نیاز مراکز تحقیقاتی یا گروه‌های پژوهشی فعال در دانشگاه در آینده در دستور کار این حوزه قرار دارد تا از این مسیر امکان ایجاد مراکز تحقیقاتی جدید را نیز فراهم کنیم.


بدون شک استفاده از این امکانات و تجهیزات یکی از سودمندترین راه‌های دست‌یابی به درآمدهای غیرشهریه‌ای برای دانشگاه به شمار می‌آید. بااین‌حال کمبود شدید نیروی انسانی متخصص در بخش کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در این راه است که باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.



* ارزیابی شما از پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی چیست؟


- به‌شدت به دنبال اجرای قوانین و بخشنامه‌های موجود مثل رعایت ظرفیت استادان، نظارت بر محتوا و خروجی پایان‌نامه‌ها، نظارت بر کیفیت دفاعیه و در مجموع ارتقای کیفیت پایان‌نامه‌های دانشجویی در تحصیلات تکمیلی هستیم.


پایان‌نامه باید خروجی مناسب و قابل‌عرضه‌ای در مجامع علمی به همراه داشته باشد. بر این اساس نسبت به استفاده از استادان خارج از دانشگاه در راستای بر هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویی و بررسی خروجی و دستاورد آن برای دانشگاه نظارت بیشتری خواهیم داشت.


بازنگری در روش‌های انجام کارها، بهبود سامانه اتوماسیون و ایجاد برنامه‌های جامع اطلاعاتی و نرم‌افزارهای کاربردی می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری کار و کاهش بروکراسی اداری شود که این موضوع در اولویت حوزه فعالیت‌های حوزه معاونت پژوهشی سمنان است.


انتهای پیام/

ارسال نظر