پیشنهاد اصلاح تعرفههای پزشکی در مناطق دور افتاده و محروم/ تشکیل شورای پیشگیری از قصور در سازمان نظام پزشکی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی در نشست خبری پیش از ظهر امروز ضمن تبریک فرا رسیدن ایام الله دهه فجر گفت: به برکت تلاشهای جامعه پزشکی، امروز کشور در حوزه پزشکی و سلامت از جایگاه ممتازی در منطقه و فرامنطقه برخوردار است به طوری که شاخصهای فعلی ما قابل مقایسه با سالهای قبل از انقلاب نیست و پزشکی کشور در بسیاری از موارد نظیر پیوند اعضا، سلولهای بنیادی و ... پیشقراول است.
رئیس سازمان نظام پزشکی یادآور شد: بضاعت علمی جامعه پزشکی کشور امروز به نقطهای از سرافرازی رسیده که به هیچ وجه به کشورهای دیگر نیازی نداریم. به واسطه اطلاعاتی که از حوزه پژوهش پزشکی در کشور داریم، این قول را به مردم میدهم که پزشکی ایران در 10 سال آینده در بسیاری از موارد مرجع خواهد بود.
وی افزود: خوشبختانه مباحث پژوهشی پزشکی کشور از شرایط بسیار خوبی برخوردار است. بدنه پژوهشی کشور سالم و مصون از خطاست. تعداد اندکی هم که دچار این مشکل شدند، به دلیل عدم اطلاع آنها از موارد پژوهشی بوده است. البته در سایه چنین پیشرفتهای علمی باید شاخصهای سلامت مردم نیز بیش از گذشته ارتقا یابد و در طول سالهای آینده به این مقوله پرداخته شود؛ چراکه در برخی از این شاخصها عقبتر از کشورهای منطقه هستیم.
اصلاح تعرفههای پزشکی در مناطق دور افتاده و محروم
زالی با اشاره به پیشنهاد سازمان نظام پزشکی برای تعرفههای سال آینده در مناطق محروم و دور افتاده گفت: تعرفهها در مناطق محروم نه تنها نباید کاهش یابد، بلکه باید بالاتر از کلانشهر در نظر گرفته شود. با وجود شیب نسبتا ناچیز رشد تعرفهها طی دو سال اخیر، بخشی از این تعرفهها که به استانها میرفت، دچار تعدیلهای درون استانی میشد و آسیب بیشتری به تعرفههای پزشکان وارد میکرد.
وی یادآور شد: بر این اساس امسال درخواست ما این است که تعدیلهای درون استانی، با توجه به قدرمطلق پایین رشد تعرفهها صورت نگیرد و استانهای کشور بتوانند از یک نظام هماهنگ تعرفهای برخوردار باشند. برهمین اساس پیشنهاد ما این است که در مناطق محروم و در مناطقی که برای بخش خصوصی جذابیت کمتری دارد، سهم سازمانهای بیمهگر پایه هم از نظر سرعت در پرداخت و هم از نظر بالا بردن میزان پرداخت و تقلیل فرانشیز، افزایش یابد. در مناطق کم برخوردار و محروم باید تعرفه بیشتری وجود داشته باشد، اما باید توجه کرد که مردم پرداختکننده آن نباشند.
ضعف آماری در مورد پزشکان بیکار
زالی به آمار پزشکان بیکار در کشور اشاره و بیان کرد: بحث اصلی در این باره مربوط به اشکال ثبت آماری در کشور است. در مجموع پیشبینی 80 هزار پزشک عمومی و همچنین30 هزار پزشک متخصص و فوق تخصص را در کشور داریم. 10 هزار نفر نیز بدنه دستیاری کشور را تشکیل میدهند. مساله بعدی تعداد فوتیهای گروههای پزشکی است که در این زمینه نقص آماری وجود دارد و با همکاری سازمان ثبت احوال مقرر شده این موضوع اصلاح شود.
وی افزود: همچنین در این میان خلاء 12 هزار نفری جامعه پزشکی فارغالتحصیل را داریم که یا تنها یک بار به سازمان نظام پزشکی مراجعه کردهاند و یا هنوز به نظام پزشکی مراجعهای نداشتهاند. در این زمینه میتوان گفت که این پزشکان یا به طبابت نمیپردازند یا مهاجرت کردهاند.
رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: گروه سوم نیز میتوانند پزشکانی باشند که به شغل دیگری میپردازند. برای کشف این گروه از پزشکان، در آینده نزدیک سایتی با نام «بیشاندیش» رونمایی میشود تا به این ترتیب پزشکانی که در فعالیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و... به صورت برجستهتر از کار پزشکیشان فعالیت میکنند، مشخص شوند. در مجموع امثال تمدید پروانه 70 هزار پزشک را خواهیم داشت.
تشکیل شورای پیشگیری از قصور در سازمان نظام پزشکی
زالی درباره خطاهای پزشکی نیز گفت: سال گذشته 850 میلیون خدمت بستری و سرپایی از سوی پزشکان ارائه شده است. نکته مهم آن است که باید به بحث خطای پزشکی به صورت فنی وارد شویم. همچنین فرهنگ خوداظهاری خطای پزشکی بسیار مهم است که این امر توسط صاحبان حرف پزشکی صورت میگیرد. پایلوت این مبحث را در برخی بیمارستانها انجام خواهیم داد.
وی افزود: شورای پیشگیری از قصور نیز در سازمان نظام پزشکی تشکیل دادهایم که کار سیستماتیک پیشگیرانه انجام میدهد. از سوی دیگر انشای رای در خطاهای پزشکی توسط قضات انجام میشود
انتهای پیام/