حمله خونین به مسجدی در کبک + تصاویر
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، یک شاهد عینی گفت، 3 مرد مسلح به حدود 40 نفر نمازگزاری که در داخل مرکز فرهنگی اسلامی شهر کبک حضور داشتند تیراندازی کردند.
محمد یانگوی، رئیس این مسجد گفت: «چرا این اتفاق اینجا افتاد؟ این یک اقدام وحشیانه است.»
پلیس کبک که در صحنه حضور داشت اعلام کرد، این حمله تلفاتی داشته و 2 نفر در این ارتباط بازداشت شدهاند. به گفته منابع اطلاعاتی که نخواستند نامشان فاش شود، پلیس استان کبک در حال بررسی این مسأله است که آیا این اقدام یک حمله تروریستی بوده یا نه. هنوز جزئیاتی از مظنونان احتمالی در دست نیست.
سخنگوی پلیس کبک به خبرنگاران گفت: «قربانیان زیادی (در این حمله) وجود دارند... تعدادی هم کشته شدهاند.»
پلیس کبک مدتی بعد در توییتر خود نوشت، وضعیت تحت کنترل است و مسجد ایمن سازی شده و افراد داخل این مرکز فرهنگی تخلیه شدهاند.
یانگوی که در زمان تیراندازی در داخل مسجد حضور نداشت گفت، وی در هنگام اقامه نماز عصر تماسهایی تهدید آمیز از برخی افراد دریافت کرده است. وی ضمن ابراز بی اطلاعی از تعداد زخمیها گفت، زخمیها به بیمارستانهای مختلف شهر کبک منتقل شده اند.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در توییتر خود نوشت:«امشب، مردم کانادا داغدار کسانی هستند که در حمله به مسجد شهر کبک کشته شدهاند. فکر من پیش قربانیان و خانوادههای این حمله است.»
این حمله در شرایطی صورت گرفته که آخر همین هفته پس از اجرایی شدن دستور، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر منع ورود پناهجویان و اتباع 7 کشور از جمله ایران به خاک آمریکا، نخستوزیر کانادا اعلام کرد کشورش از پناهجویان استقبال میکند.
بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک گفت، به دنبال حادثه کبک، پلیس در حال ارائه تامینهای امنیتی بیشتر به مساجد این شهر است. وی در توییتر خود نوشت: «همه مردم نیویورک باید هوشیار باشند. اگر چیزی مشاهده کردید، چیزی بگویید.»
منطقه کبک همانند فرانسه، در دورانهایی برای برقراری سازش میان هویت سکولار خود با روند رو به افزایش جمعیت مسلمان با مشکلاتی مواجه بوده است. بسیاری از مسلمانان ساکن کبک از مهاجران آفریقایی تبار هستند.
در ژوئن 2016 (مرداد) افراد ناشناس سر یک خوک را بر روی در یک مرکز اسلامی آویزان کرده بودند.
محمد عودقیری، که به استثنای یکشنبهها در نمازهای جماعت مسجد کبک شرکت میکند، اظهار داشت: «اینجا ما امنیت نداریم.»
وی افزود، من 42 سال است که در کبک زندگی میکنم، اما اکنون «خیلی نگران» هستم و به فکر بازگشت به مراکش افتادهام.
تیراندازیهای کور و بی هدف در کانادا به ندرت اتفاق میافتد و از این رو خبر انجام این حمله، مساجد و مراکز اسلامی در این منطقه فراسوی زبان را شوکه کرده است.
انتهای پیام/