صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۵

یک ابزار کوچک برای تشخیص حرفه‌ای سرطان پوست

محققان وسیله‌ای تازه عرضه کرده‌اند که با استفاده از الگوریتمی خاص می‌تواند سرطان‌های بالقوه را با همان دقت متخصصان پوست در آزمایش‌های اولیه تشخیص دهد.
کد خبر : 154641

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از سلامت آنلاین، تطبیق‌پذیری و همه‌کاره‌شدن گوشی‌های هوشمند کم‌کم دارد اثرات جدی در جهان پزشکی به همراه می‌آورد؛ عرضه ابزارهایی که می‌توانند کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون، احتمال آپنه خواب و حتی ابتلا به HIV را با قابلیت واقعی نشان دهند نمونه‌ای از این فناوری‌ها به شمار می‌رود.


سرطان پوست یکی از مشکلاتی است که محققان دانشگاه استانفورد به‌تازگی توانسته‌اند ابزاری نیز برای تشخیص آن عرضه کنند. آنها گفته‌اند این وسیله توانسته است در آزمایش‌های اولیه علائم بالقوه سرطان را به صورت حرفه‌ای تشخیص دهد.


همانند همه سرطان‌های دیگر، تشخیص به‌موقع سرطان پوست نیز می‌تواند در زنده ماندن و شانس نجات فرد مبتلا مهم باشد. برای نوعی از سرطان پوستی به نام ملانوم، شانس بقای پنج‌ساله پس از تشخیص در مراحل اولیه ابتلا، ۹۷ درصد تخمین زده شده است اما در مراحل دیرتر این میزان تنها به ۱۴ درصد می‌رسد. با این حال، همه افراد به مراکز درمانی یا آزمایشگاه‌های تشخیصی دسترسی مناسبی ندارند یا از عهده تامین هزینه‌های آن برنمی‌آیند تا تغییرات پوستی خود را زودبزود مورد بررسی قرار دهند.


بر همین اساس و برای افزایش شانس بهبودی در چنین مواردی متخصصان رایانه‌ای دانشگاه استانفورد شروع به ساخت یک الگوریتم هوشمند مصنوعی کردند که از نوعی یادگیری عمیق برای تشخیص سرطان پوست در مراحل اولیه استفاده می‌کند. یادگیری عمیق، به طور کلی، یعنی به جای توسعه سیستمی با پاسخ‌های از پیش آماده، خود سیستم توانایی رفع مشکل و دست یافتن به پاسخ را از طریق یادگیری و اصلاح اشکالات داشته باشد.


در این مورد، محققان برای ساخت پایگاه اطلاعاتی لازم، تقریباً ۱۳۰ هزار تصویر از ضایعات پوستی مرتبط با بیش از 2000 بیماری مختلف را جمع‌آوری کردند و دانشکده پزشکی این دانشگاه نیز یک طبقه‌بندی مناسب از تصاویر فراهم آورد. از ۲۱ متخصص پوست آموزش‌دیده هم برای تشخیص ظایعات سرطانی از غیر سرطانی استفاده شد تا توان این دستگاه در تشخیص سرطان پوست به حداکثر برسد.
به گفته محققان، آزمایش‌ها نشان داد که هوش مصنوعی می‌تواند سرطان پوست را در سطحی قابل مقایسه با متخصصان حرفه‌ای طبقه‌بندی کند و تشخیص دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر