صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

از هم‌زیستی با ماده ببر تا همراهی مردم برای تشییع نمادین

در دهمین شب اجراهای صحنه‌ای سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر آثار متعددی روی صحنه رفت که «افسانه ببر» کاری از هادی عامل از این دست بود.
کد خبر : 154599

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، با وجود این‌که نمایش «افسانه ببر» پیش از این هم در تئاتر شهر اجرا شده بود، اما همچنان در جشنواره تئاتر فجر نیز مخاطبان زیادی داشت. در این میان حضور چند تن از هنرمندان خارجی که برای اجرا در جشنواره تئاتر فجر به ایران سفر کرده بودند نیز به چشم می‌خورد.


با آمادگی گروه اجرایی درهای سالن به روز تماشاگران باز شد و مخاطبان این اثر یک به یک وارد تالار سایه شدند. میزان استقبال مخاطبان این نمایش تا حدی بود که علاوه بر پله‌ها و بخش شرقی صحنه نمایش، تماشاگران در بخش جلویی ردیف اول نیز نشسته بودند.


با آغاز اجرا، هدایت هاشمی با زبان طنز به بخشی از سفر خود به شانگهای اشاره کرد و در نقش سرباز به نقش‌آفرینی پرداخت.


این اثر روایتگر زندگی سربازی است که در راهپیمایی بزرگ شانگهای شرکت می‌کند اما در اثر درگیری با سربازان دشمن زخمی شده و پس از نجات، از سیلابی عظیم خود را به دهانه یک غار می‌رساند و در آنجا با یک ببر مواجه می‌شود و...


هدایت هاشمی که به عنوان تک بازیگر این اثر، داستان زندگی با ببر را روایت می‌کرد، در قسمت‌هایی از اجرا مخاطبان را در اجرا سهیم کرده و با بیان بخش‌هایی طنزآمیز به مدت یک ساعت آنها را با خود همراه کرد.



تشییع نمادین و همراهی رهگذران محدوده چهارراه ولیعصر


از دیگر حواشی دهمین شب اجراهای جشنواره تئاترفجر اجرای نمایش خیابانی «برگشت» نوشته و کاری از داریوش نصیری بود که در محوطه تئاترشهر اجرا شد. این اثر نمایشی که در ستایش عشق و مهربانی به والدین و هم‌نوع بود،به مخاطبان یادآوری می‌کرد که انسان عمر دوباره ندارد و تنها یک بار زندگی می‌کند بنابراین بهتر است تا می‌تواند مهر و نیکی پیشه کند و همواره به یاد خداوند بزرگ و مهربان باشد.


در بخشی از این اثر نمایشی برای نشان دادن این نکته که زندگی انسان محدود است و تکرار شدنی نیست، جنازه‌ای به صورت نمادین در بخش داخلی و محوطه تئاتر شهر تشییع شد که نوای «لااله الا الله» نظر و توجه مخاطبان و رهگذران محدوده چهارراه ولیعصر را نیز جلب کرد.


مردم در مواجهه با این صحنه فکر کردند که مراسم تشییعی در حال برگزاری است بنابراین از گوشه و کنار این محدوده به سمت تئاترشهر آمدند و در حالی که سعی در گرفتن زیر تابوت داشتند متوجه شدند که مسیر تشییع به سمت حوض در میانه محوطه تئاترشهر است.



انتهای پیام/

ارسال نظر