مهلت دو ماهه وزیر بهداشت برای ساماندهی تبعیض حقوقی پزشکان و پرستاران/ واردات گوشت مانده به کشور با لابیگری
محمد حسین قربانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا از حضور حسن هاشمی وزیر بهداشت و درمان در جلسه روز گذشته کمیسیون بهداشت خبر داد و افزود: در این جلسه ۹ تن از اعضای کمیسیون بهداشت از وزیر بهداشت سوالاتی در حوزههای مختلف از جمله نحوه هزینهکرد یک درصد ارزش افزوده در حوزه سلامت و بهداشت، تفاوت پرداختی بین پزشکان و پرستاران در طرح تحول سلامت، مضرات امواج ماهوارهای و مخابراتی داشتند که با پاسخهای وزیر بهداشت قانع شدند. فقط در یک مورد بود که وزیر بهداشت دو ماه مهلت خواست که در این مدت بحث پرداختی بین پزشک و پرستاران را ساماندهی و حل کند و در فاز چهارم سند تحول سلامت اجرایی کنند.
واردات ۶۵ هزار تنی گوشت به کشور
وی افزود: در این جلسه همچنین سوالاتی درباره واردات گوشت گاو و گوسفند و بوفالو به کشور نیز مطرح شد که البته بحث گوشت بوفالو بسیار جزئی بود زیرا سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی آمار درستی برای واردات گوشت به کشور ندادند و آماری که ارائه شده از ۳۵ تا ۶۵ هزار تن متغییر و متفاوت است اما آنچه که واقعیت دارد آمار واردات ۶۵ هزار تنی گوشت به کشور است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: به هر حال تاکنون گوشت وارداتی به کشور مازاد نیاز مردم بوده و تدبیر و برنامهریزی و مدیریت برای این مسئله وجود ندارد در حالی که اگر بتوانیم واردات گوشت به کشور را مدیریت کنیم و یارانهای که برای واردات میپردازیم برای دامداران و کشاورزان کشور مهیا کنیم با یک عزم ملی و حرکت جهادی میتوانیم در زمینه گوشت به خودکفایی برسیم.
سیاست یک بام و دو هوا در مورد سلامت مردم
قربانی با اشاره به اینکه تاکنون بدون برنامه و استراتژی و بدون تعهد این حجم واردات گوشت به کشور صورت گرفته است، افزود: با توجه به اینکه متولی سلامت مردم وزارت بهداشت است ما در نظر داریم که سازمان دامپزشکی زیر نظر وزارت بهداشت، اداره و نظارت شود زیرا ما نمیتوانیم سیاست یک بام و دو هوا را در مورد سلامت مردم در پیش بگیریم زیرا وقوع چنین اتفاقات و تذکراتی به سلامت مردم کشور آسیب میرساند.
وجود خلاء قانونی در مورد نظارت بر سلامت مواد غذایی
این عضو کمیسیون بهداشت ادامه داد: ما در زمینه تولید و واردات و تعرفه گذاری محصولات کشاورزی قانونی را تصویب کردیم و همه اختیارات را به اختیار جهاد کشاورزی دادیم و از وزارت بهداشت خواستیم که اگر طرحی یا قانونی نیاز دارد به ما ارائه کند تا در مجلس به آنان کمک کنیم تا امکانات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم زیرا متولی سلامت و غذای مردم کشور وزارت بهداشت است که باید نظارت کافی و لازم را داشته باشد در حالی که در این زمینه یک خلاء قانونی داریم.
ضرورت الحاق سازمان دامپزشکی به وزارت بهداشت
وی تصریح کرد: اگر سازمان دامپزشکی زیر مجموعه وزارت بهداشت شود به نفع سلامت مردم کشور است زیرا در بحث واردات، نظارت بر مواد غذایی سالم بر عهده وزارت بهداشت است که بسیاری از آزمایشگاههای مجهز وزارت بهداشت را سازمان دامپزشکی در اختیار ندارد و ما امروز در بحث بهداشت غذا و دارو در مورد واکسن دامی بسیاری از بیماریهای مشترک بین دام و انسان است.
واردات گوشت مانده به کشور با لابیگری همسایگان
قربانی در پاسخ به اینکه برای پیشگیری و مبارزه با واردات گوشت بوفالو که به صورت غیر رسمی و قاچاق از مرز هند به کشور صورت میگیرد و در گمرک کشور به ثبت نمیرسد چه اقداماتی در دست اجرا دارید، گفت: واردات گوشت به ثبت میرسد و ما در کشور با چنین موضوعی روبرو نیستیم. همچنین بر روی بهداشت و سلامت گوشتهای وارداتی نظارت دقیق صورت میگیرد اما باور داریم که بیش از حد نیاز کشور گوشت وارد میشود به هر حال سال خشکسالی بود و این گوشتها روی دست کشورهای همسایه مانده بود و اینکه با لابیگری این گوشت را به کشور وارد کردند که این جای تعجب دارد.
انتهای پیام/