صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴
تلسکوپ بدون شناسنامه دردسر آفرید

دیروز زمین یک ماه تازه داشت

دیروز به مدت 13 ساعت زمین یک ماه تازه داشت که در مدار خود به دور سیاره ما می‌چرخید اما مشاهدات و محاسبات بعدی نشان داد که با وجود تمام دقت‌ها، ستاره‌شناسان نیز اشتباهاتی می‌کنند.
کد خبر : 15447

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از نیوسانتیست، ستاره‌شناسان مرکز بین‌المللی ستاره‌شناسی در بخش رصد سیارک (MTC)‌، صبح دیروز روی وب‌سایت رسمی این مؤسسه، اعلامیه‌ای منتشر کردند که براساس آن یک سیارک جدید با نام 2015HP116 به قطر کمی بیشتر از یک متر در مداری منطبق با ماه به دور زمین می‌چرخد و براساس محاسبات انجام شده این چرخش برای مدت چهار سال آینده ادامه خواهد داشت.


گرت ویلیامز، یکی از ستاره‌شناسان این مرکز، گزارش این رصد را با تلسکوپ Pan-STARRS از هاوایی داده بود اما اندکی پس از ارسال خبر، محاسبات خود را تکرار کرد و متوجه نکات تازه‌ای شد.


او در محاسبات مجدد، اعداد و ارقام به‌دست آمده را با اطلاعات شرکت‌های فضایی تطبیق داد و به این نتیجه رسید که آنچه در این رصد مشخص دیده شده است، تلسکوپ گایا از آژانس فضایی اروپاست که تاکنون چندین میلیون ستاره در کهکشان راه شیری را رصد کرده است.


ویلیامز در توضیح این اشتباه که به مدت 13 ساعت زمین را دارای 2 قمر معرفی می‌کرد، گفت: «چنین اجسام فضایی طبیعی که در مدار زمین به چرخش دربیایند وجود دارند و بسیار اتفاق می‌افتند اما این‌ یکی از آنها نبود».


او در ادامه توضیح داد که این مرکز برای جلوگیری از اشتباهات احتمالی، به طور مرتب اطلاعات مربوط به ماهواره‌های خارج شده از مدار، زباله‌های فضایی و موتورهای راکت رها شده در مدار را به‌روز رسانی می‌کند تا رصدکنندگان دچار اشتباه نشوند اما بنا به دلایل نامشخصی این تلسکوپ تاکنون در فهرست اجرام مصنوعی که دور زمین می‌چرخند ثبت نشده بود.


سیارک‌های سرگردان، از جمله اجرام فضایی هستند که در ولگردی‌های بیکران خود در میدان جاذبه سیاره‌ها قرار می‌گیرند و معمولا به دلیل اینکه مدار نامتقارنی دارند، پایداری زیادی در چرخش خود نخواهند داشت و پس از مدتی از مدار سیاره خارج می‌شوند.


مشابه چنین اشتباهی در سال 2007 نیز رخ داده بود. در آن زمان سفینه رزتای اتحادیه اروپا که برای عبور از مدار زمین به یک رکورد سرعت اعجاب‌آور رسیده بود، از دید رصدگران با یک ستاره دنباله‌دار به نام 67b چوریوموف اشتباه گرفته شد و برای مدتی ستاره‌شناسان سراسر دنیا را گیج و مشغول کرد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر