صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۶ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۵
اگر دو عینک نزدیک‌بین و دوربین دارید، هر دو را دور بیندازید

ساخت عینک حاوی گلیسیرین با قابلیت فوکوس خودکار

احتمالا شما هم کسانی را دیده‌اید که برای دید بهتر خود مجبورند دو عینک دوربین و نزدیک‌بین همراه داشته باشند. با روش جدید می‌توانید بدون هیچ زحمتی برای دیدن دور و نزدیک فقط یک عینک دو کانونی جدید همراه داشته باشید که تمرکزش روی اجسام با استفاده از شوک الکتریکی گلیسیرین انجام می‌گیرد.
کد خبر : 154358

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از سلامت آنلاین، به‌تازگی عینکی ساخته شده است که عدسی آن حاوی مایع گلیسیرین است و با خاموش یا روشن کردن آن می‌توان به صورت الکترونیکی قابلیت فوکوس خودکار دور و نزدیک عینک را به کار انداخت و از به همراه داشتن دو عینک دروبین و نزدیک‌بین یا تعویض مداوم آن بی‌نیاز شد.
محققان دانشگاه یوتا عینکی ساخته‌اند که تغییرات فوکوس را به صورت خودکار و بسته به آنچه چشمتان دنبال می‌کند انجام می‌دهد.
این عینک که از سوی پروفسور کارلوس مسترانجلو و دانشجوی دکتری او، نظم‌ الحسن عرضه شده است، دارای لنزهای حاوی مایع تغییرشکل‌دهنده است. هر لنز، یکی در جلو و دیگری در پشت، از دو غشای رزینی شفاف ساخته شده است و لایه‌ای از گلیسیرین چسبناک شفاف نیز بین آنها محبوس شده است. سه عملگر مکانیکی، غشای پشتی را به سمت داخل و خارج فشار می‌دهد و این فشردگی یا خلاصی از تحت فشار بودن، گلیسیرین را تحت تاثیر قرار می‌دهد که در نتیجه انحنای لازم عدسی برای تغییر فاصله کانونی و دید بهتر فراهم می‌آید.



این عینک با ترکیب فاصله الکترونیکی از پل قرار گرفته بین دو لنز، که با استفاده از پالس‌های نور مادون قرمز انجام می‌گیرد، میزان دوری اشیاء از چشم را تعیین می‌کند. وقتی این فاصله تغییر می‌کند، دستوری به عملگر برای تغییر شکل لنز صادر می‌شود. سازندگان مدعی شده‌اند که همه این عملیات در ۱۴ میلی‌ثانیه صورت می‌گیرد.
گفته می‌شود این اولین باری است که فردی می‌تواند نسخه اپتیکال عینک خود را از طریق اتصال بلوتوث و با استفاده از یک برنامه ساده تلفن هوشمند تعیین و تنظیم کند و از آن پس چنین عینکی فقط نیاز به کالیبره‌شدن مجدد دارند.


یک باتری کوچک با قابلیت شارژ مجدد که بیش از ۲۴ ساعت توان نیرودهی را در خود دارد از جمله لوازم به کار رفته در این عینک است.


انتهای پیام/

ارسال نظر