صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴
علی ربیعی در همایش روز کارگر، زنان و خانواده:

در اوایل دهه 90 مطالعه زنان و کار تعطیل شده بود!/ فساد مدیریتی زنان در حد صفر است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روز چهارم هفته کار و کارگر که به نام «کارگر، زنان و خانواده» نام‌گذاری شده بود با بیان اینکه از زن در سال 94 شناخت کافی نداریم اعلام کرد که اتفاقاتی که در کشور در حوزه زنان و کار روی داده نیازمند یک تجدیدنظر کلی است.
کد خبر : 15410

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی ربیعی عصر سه‌شنبه در همایشی که با حضور زنان کارگر برگزار شده بود درباره موضوع کار و زنان گفت: متاسفم بگویم که با وجودی که به عنوان مثال در هیچ دانشگاهی جرات نمی‌شود که مطالعات حول وحوش رشته مهندسی یا هر موضوع دیگری تعطیل شود اما به راحتی مطالعه درباره مساله پیچیده‌ای مثل زنان و کار در دهه 90 به تعطیلی کشیده شده بود. ما در وزراتخانه حالا مطالعات حوزه کار و زنان را به طور جدی مورد نظر قرار داده‌ایم و به دنبال چارچوب‌هایی در قبال زن، اشتغال و محیط کار هستیم.


او ادامه داد: توجه به زمینه مهمتر از اصل سیاست‌گذاری است. برخی دیدگاه‌ها با زمینه‌ها سازگاری ندارد و نتیجه عکس می‌دهد. واقعیت زن در سال 93 با زن در سال 83 تغییر اساسی دارد. این مساله همچنین در مورد زن شهری، روستایی، دین‌دار و سکولار متفاوت است و باید این متن را در نظر بگیریم. مفاهیمی مثل عواطف، نوع نگاه زن و اینکه برای چه کسی سیاست‌گذاری می‌کنیم مهم است. هم دیدگاه‌ها و هم محیط تغییر کرده است. ما به سیاست‌گذاری‌های معطوف به جنسیت نیاز داریم و باید در این کار به متن جامعه ایران توجه داشته باشیم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره شناخت از زن امروزی گفت: شناخت ما از زن سال 94 کم است. این زن باسوادتر شده و دیدگاه‌ها و آرزوهایش هم تغییر کرده است از سوی دیگر بازار کار هم نسبت به گذشته تغییرات اساسی کرده است و بیکاری آشکار زنان به بیکاری پنهان آنها تغییر یافته است. امیدواریم با رشد اقتصادی در آینده و مطالعاتی که انجام می‌دهیم در اینباره برنامه ریزی جدی صورت گیرد.


علی ربیعی درباره اشتغال زنان در پست‌های مدیریتی نیز گفت: نسبت موفقیت زنان در پروژه‌های تحت مدیریت‌شان نسبت به مردان بهتر بوده است. من خود دو مطالعه در زمینه اشتغال زنان انجام داده‌ام. زنان در جایگاه مدیریتی نگاهی دینی‌تر و متعهدانه‌تر دارند و همینطور درباره فساد اداری اساسا زنان در محیط‌های کاری سالم‌تر هستند و فساد مالی و اداری در زنان ناچیز نزدیک به صفر است.


او ادامه داد: مطالعه دیگر من درباره کار زنان در محیط‌های صنعتی بود. متاسفانه ضرب‌المثل‌های زیادی در محیط‌های صنعتی وجود دارد که مانع حضور زنان است. ما در محیط‌های صنعتی نسبت به مدیریت زنان با موانع فرهنگی روبرو هستیم.


وزیر کار درباره برنامه‌های ویژه زنان در وزارتخانه تحت مدیریتش هم گفت: ما روی مسائلی مانند رفاه و زنان، تعاون و زنان و سالمندی زنان کار می‌کنیم. مثلا درباره پوشش بیمه‌ای موردی مثل بیماری پوکی استخوان که در زنان بیشتر از مردان شایع است و در برخی بیماری‌های دیگر هم اینطور است که نیاز به پوشش بیمه‌ای ویژه‌ای دارد.


ربیعی ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد با توجه به تغییرات فرهنگی میزان مجرد بودن زنان بالا رفته است و در آینده با زنان سالمند مجردی روبرو خواهیم بود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید برای اینها فکری بکند.


او انتخاب نام امسال را توسط مقام معظم رهبری بسیار به جا دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب این کار را هر سال انجام می‌دهند امسال روی موضوعی دست گذاشتند که جامعه در آن با مشکل روبرو است. اساس همدلی در خانواده میان زن و شوهر، مادر و فرزند شکل می‌گیرد. شما باید در این زمینه تلاش کنید. در اشتغال زن نقش‌های مادر، همسر، کارگر یا کارمند نقش‌های متعددی هستند که یک زن شاغل برعهده دارد و این کار زنان را از مردان دوارتر می‌کند. ما برای جامعه پرنشاط و پویا باید از خانه‌ها شروع کنیم. ای کاش می‌شد این موبایل‌ها و تبلت‌ها را از خانه جمع می‌کردند تا مانند سابق دور هم زندگی می‌کردیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر