صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۵
گزارش هفتگی بورس:

آوار بانک ملت بر سر سهامداران/ زلزله ترامپ علیه تجارت آزاد

شاخص کل بورس تهران با افت هفتگی 1.7 درصدی به 78049 واحد رسیده که کمینه 3 ماه اخیر محسوب می شود و بازگشایی بانک ملت بیشترین تاثیر منفی معاملات هفته را بر شاخص کل داشته است.
کد خبر : 153934

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، در این هفته شاخص کل فرابورس نیز یک درصد کاهش یافته و به 837.3 واحد رسیده است. در میان صنایع، گروه بانک با افت 9.7 درصدی در هفته اخیر بدترین عملکرد را داشته است. بهترین عملکرد در صنایع مهم بازار نیز مربوط به گروه فلزات اساسی با رشد 1.1 درصدی بوده است.


در پایان هفته بورسی منتهی به تاریخ 6 بهمن ماه 1395 شاخص کل بورس تهران با افت هفتگی 1.7 درصدی به رقم 78049 دست یافت که پایین ترین رقم در سه ماهه اخیر به حساب می آید. شاخص کل فرابورس نیز 837 واحد کاهش داشت.


مطمئنا مهمترین خبر بورسی هفته مربوط به باز گشایی نماد بانک ملت و اخبار بازگشایی نمادهای بانک تجارت و صادرات در هفته آینده بود. پس از 6 ماه انتظار، نماد بانک ملت روز سه شنبه هفته جاری با حدود 40 درصد کاهش قیمت نسبت به آخرین قیمت قبل از بستن نماد، بازگشایی شده و سهامداران بیش از 3600 میلیارد تومان متضرر شدند. با حذف برخی موارد اصلاحی مورد نظر بانک مرکزی در صورت‌های مالی سال 94 بانک‌های ملت و تجارت، زیان 1844 میلیارد تومانی بانک ملت به سود نزدیک به 39 میلیارد تومانی و زیان 3007 میلیارد تومانی بانک تجارت به زیان 473 میلیارد تومانی تبدیل شده است.


به عبارتی اگر سخت گیری های بانک مرکزی در مورد بانک های مذکور اعمال می شد و اصلاح صورت های مالی این بانک ها به طور کامل اجرا می شد بزرگترین بانک های کشور با زیان های سنگین تری مواجه می شدند به حدی که بانک صادرات مشمول ماده 141 و اعلام ورشکستگی نیز بود. انتظار می‌رود با بازگشایی نماد بانکهای صادرات و تجارت، شاخص کل بورس کاهش بیشتری را تجربه کند.


همچنین از دیگر اخبار مهم داخلی این بود که بر اساس مصوبه دولت، وزارت اقتصاد موظف شد از محل حساب مازاد، 20 هزار میلیارد تومان به افزایش سرمایه دولت در بانک‌های دولتی و 15 هزار تومان میلیارد تومان جهت پرداخت بدهی‌های مسجل دولت به بانک‌های عامل اختصاص دهد.


در بخش صنعت خودرو سازی نیز آمارها از بهبود کمیت تولید در کشور حکایت دارد. در 10 ماهه امسال حدود یک میلیون و 80 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده که نسبت به ده ماهه سال قبل رشد 38 درصدی نشان می دهد. سخنگوی شورای سیاست گذاری خودرو ابراز امیدواری کرده تا تولید سال جاری به 1.3 میلیون دستگاه برسد.


آمارهای متفاوت از بانک مرکزی و مرکز آمار در مورد نرخ تورم


به گزارش بانک مرکزی نرخ تورم 12 ماهه منتهی به دی ماه سال جاری نسب به 12 ماهه سال قبل 8.6 درصد می باشد که نسبت به ماه قبل تغییری نکرده است. در مقابل تورم نقطه به نقطه 9.6 درصد اعلام شده که نسبت به ماه قبل رشد 0.4 درصدی داشته است.


مرکز امار نیز نرخ تورم 12 ماهه منتهی به دی ماه سال جاری را 6.9 درصد اعلام کرده که نسبت به رقم اعلام شده در ماه قبل افت 0.4 درصدی را نشان می دهد. تورم نقطه به نقطه نیز 6.9 درصد اعلام شده که نسبت به ماه قبل افت 0.3 درصدی داشته است.


دلار در بازار آزاد هفته آرامی را سپری کرده و با رشد محدود 0.1 درصدی به 3808 تومان رسیده است. در مقابل سکه بهار آزادی طرح جدید با افت هفتگی 0.4 درصدی به یک میلیون و 178 هزار تومان رسیده و دلیل افت آن کاهش 0.9 درصدی بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بوده است.


زلزله ترامپ برای تجارت آزاد جهانی


مهمترین خبر بین المللی این هفته نیز مربوط به آغاز به کار رئیس جمهور آمریکا بود که با اولین اقدام بین المللی خود خروج آمریکا از قرارداد ترانس پاسفیک را امضا کرد تا مقدمه ای باشد برای ملی گرایی جدید در اقتصاد جهان و به نوعی این روند می تواند رویای جهانی سازی و دهکده جهانی نولیبرال را با اختلال مواجه کند. اگر آمریکا از دیگر پیمان های جهانی مانند ناتو و سازمان ملل نیز خارج شود، می توان چنین تحولاتی را آغاز گر ناسیونالیسم قرن 21 نام نهاد.


همچنین دستورایجاد دیوار مرزی با کشور مکزیک و اعمال محدودیت روادید برای مهاجران کشورهای خاورمیانه از نشانه های آغاز فصل جدیدی در روابط تجاری دنیا خواهد بود. تمام این مسائل از آن رو برای تجارت و بازار ایران اهمیت دارد که در فضای پسا برجامی ایران به دنبال گسترش تجارت با دیگر کشور های جهان و عضویت در WTO است و از سوی دیگر به نظر می رسد کشورهای قدرتمند اقتصاد جهان به دنبال اقتصاد ملی و بستن درهای بازارهای خود خواهند بود. نمونه برگزیت و تصمیمات اخیر دولت ترامپ گواهی براین مدعاست.


انتهای پیام/

ارسال نظر