صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
در جلسه شورای پژوهش و فناوری مطرح شد؛

افزایش مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی/ عرضه فناوری واحدها و مراکز رشد دانشگاه در «آزاد اکسپو»

دکتر میرزاده در جلسه شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اهم فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری در ارتباط با امور پژوهشی و فناوری خواهد بود و از این رو بودجه پژوهشی دانشگاه نسبت به سال گذشته تقریبا دوبرابر افزایش یافته است.
کد خبر : 15362

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه که صبح امروز با حضور اعضا برگزار شد، با تأکید بر اینکه در سال جاری بیشتر وزن فعالیت ها و امور دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با پژوهش و فناوری است، تصریح کرد: توسعه شرکت های دانش بنیان، اجرایی کردن طرح شهرک های فناوری آزاد (شفا) و توجه بیشتر به امور پژوهشی در سرلوحه کار دانشگاه قرار دارد و از همین رو بودجه پژوهشی دانشگاه نسبت به سال 93 دو برابر شده است تا زمینه توسعه کارهای پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر شود.


وی با اشاره به اجرای طرح سامانه آزمایشگاه های همکار (ساها) در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در این ظرفیت بسیار عظیمی از کارگاه ها و آزمایشگاه ها وجود دارد که بسیاری از آنها کارگاه هایی خوب، مجهز و قابل قبولی هستند و مقرر شده که این سامانه در جهت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی و کل کشور به کار گرفته شود.


دکتر میرزاده افزود: به این منظور باید دستورالعملی تهیه شود که طبق آن هر استاد و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در هر شهری بتواند از امکانات آزمایشگاه های واحدهای دیگر برخوردار باشد.


میرزاده با بیان اینکه برای کادر خدماتی شاغل در آزمایشگاه‌های این سامانه، حق فوق العاده ویژه در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: خوشبختانه این موضوع به تصویب هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است که در جهت کادرپذیری و دلگرمی این نیروها بسیار موثر است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: قرار است ظرفیت کارگاه ها و آزمایشگاه های سامانه ساها در یک پورتال اعلام شود که اگر در سطح کشور افراد حقیقی، حقوقی و یا سایر اساتید و دانشجویان دانشگاه های دیگر به امکانات این آزمایشگاهها نیاز داشتند، در ازای تعرفه های تعیین شده، از این خدمات استفاده کنند.



دکتر واشقانی فراهانی: جایزه ویژه حضرت امام (ره) به برگزیدگان پژوهشی دانشگاه آزاد اعطا می‌شود


در ادامه این جلسه، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در 31 اردیبهشت ماه سال جاری، گفت: در این مراسم جشنواره فرهیختگان نیز برگزار خواهد شد که در آن جایزه ویژه حضرت امام (ره) در سه سطح به افرادی که فعالیت های ویژه ای در زمینه های علمی و فناوری دارند و دارای مقالات برتر و اختراعات بین المللی هستند و همچنین کسانی که در سطح دانشگاه آزاد اسلامی از نظر پژوهشی و فناوری شاخص هستند، تعلق می گیرد.


وی افزود: بخش وسیع تر این جشنواره سپاسگزاری، قدردانی و معرفی پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهای فناور برتر، اعضای برتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، معاونت های پژوهش و فناوری برتر و واحدهای برتر در زمینه پژوهش و فناوری است.


دکتر واشقانی فراهانی با بیان اینکه برگزیدگان این جشنواره براساس معیارها و دستورالعمل های مشخص انتخاب شده اند، گفت: اسامی افراد و واحدهای برتر تا هفته بعد اعلام خواهد شد.


وی همچنین با اشاره به برگزاری سمینار علمی - پژوهشی در اصفهان گفت: در این سمینار از 120 کشور جهان حضور خواهند داشت که از سفرای کشورهای شرکت کننده و نمایندگان دانشگاه ها دعوت شده است که از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بازدید کنند.



رشد قابل توجه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی


در ادامه این جلسه، دکتر داوود ثمری رئیس مرکز توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد گزارشی از طرح پیشرفت سامانه آزمایشگاه های همکار دانشگاه آزاد اسلامی ارائه داد.


وی با اشاره به رشد قابل توجه شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد در این دانشگاه خاطرنشان کرد: از مهرماه 92 تاکنون 28 مرکز رشد و 183 شرکت دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده و در حال حاضر آمار کلی آن به 61 مرکز و 451 شرکت رسیده است.


وی همچنین در توضیح سامانه آزاد اکسپو در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در هفته پژوهش از فن بازار دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد که این فن بازار با آزاد اکسپو تفاوت ماهیتی ندارد چرا که بحث معاملات فناوری، در هر دو صدق می کند.


دکتر ثمری با اشاره به نواقص فن بازار ملی ایران گفت: بزرگترین نقص این فن بازار این بود که تنها عرضه کننده فناوری بود و جایی برای متقاضی فناوری در آن وجود نداشت و در واقع فروش دانش فنی در این سامانه دچار اشکال بود.


عرضه فناوری های واحدها و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در آزاد اکسپو


وی گفت: سامانه فن بازار یا آزاد اکسپو هم عرضه کننده فناوری های واحدها و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی است و هم فضایی در آن برای کسانی که متقاضی این فناوری ها هستند، ایجاد شده است.


رئیس مرکز توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد افزود: این سامانه دارای قابلیتی است که براساس آن بخش های صنعت، وزارتخانه ها و شرکت هایی که خریدار عمده دانش فنی هستند، می توانند اطلاعات خود را از طریق این سامانه ثبت کنند.


وی ابراز امیدواری کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند با استفاده از این سامانه، خرید و فروش تکنولوژی و خرید دانش فنی را در برنامه های خود داشته باشد.


افزایش دسترسی دانشگاه آزاد به ناشران و پایگاه های معتبر علمی دنیا


همچنین مهندس میترا هاشمی طباطبایی، سرپرست مرکز گسترش علم و علم سنجی به ارائه گزارشی درخصوص دسترسی به ناشران و پایگاه های معتبر علمی در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در 18 ماه گذشته با ناشران زیادی از جمله اسپرینگر ، وایلی، کبی، الزویر و اسکوپوس ارتباط برقرار کرده و از این طریق به پایگاه هایی که این ناشران فراهم می کنند، دسترسی یافته است.


وی با اشاره به تعداد مجلات چاپ شده در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی 367 عنوان مجله داریم که حدود 100 عنوان از آنها علمی پژوهشی هستند.



100 نمونه اول خودروی برقی واحد قزوین تا پایان شهریورماه امسال وارد بازار می شود


در ادامه دکتر مرتضی موسی خانی نیز گزارشی از روند انعقاد قرارداد برای تجاری سازی و تولید انبوه خودروی برقی واحد قزوین ارائه داد و گفت: هم اکنون در حال عبور از تست های فنی و استانداردهای لازم است .


وی ادامه داد: اتحادیه قطعه سازان نیز برای تولید انبوه قطعات در داخل کشور اعلام آمادگی کرده است.


موسی خانی یادآور شد: با مساعدت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 100 نمونه اول این خودرو تا پایان شهریورماه امسال وارد بازار می شود.


همچنین در این جلسه گزارشی در خصوص آسیب شناسی کاهش برون دادهای علمی دانشگاه های ایران در سطح جهان و راهکارهای آن ارائه شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر