تشخیص گوجه فرنگی رسیده در دنیای رباتها
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از مهر، فوکس در ادامه مینویسد: اگرچه امروزه رباتهای پیشرفته متنوعی ساخته شدهاند که بسیاری از آنها «انگشت» هم دارند و میتوانند اشیای حساس و ظریف را برداشته و جابهجا کنند اما عملکردشان معمولا مبتنی بر دوربینها و حسگرهایی است که به آنها کمک میکند تا مکان دقیق اشیای مختلف را تشخیص دهند زیرا مشخص است که یک ربات نمیتواند به خودی خود چیزی را احساس کند.
در ادامه این گزارش آمده است: اکنون تیمی از محققان آزمایشگاه رباتیک ارگانیک دانشگاه کورنل اقدامات جالب توجهی را برای توسعه صنعت رباتیک و وارد کردن مقوله «احساس کردن» به آنها آغاز کردهاند. آنها دست مصنوعی رباتیکی را توسعه دادهاند که به نوعی حس لامسه دارد. رباتی که بدین ترتیب ساخته شده است، آنقدر حساس است که میتواند از میان سه گوجه فرنگی، رسیدهترین آنها را انتخاب کند، دستاوردی که شاید تا همین چند سال پیش تصورش هم سخت بود. اما این کار به ظاهر ساده برای انسانها بسیار سخت و پیچیده برای یک ماشین (ربات) چگونه صورت میگیرد؟ جواب ساده است، این کار از طریق فشردن انگشتانش روی سطح میوه صورت میگیرد.
فوکس ادامه میدهد: برای اینکه چنین دست رباتیکی «حس لامسه» داشته باشد محققان منبع نوری LEDC را در آن جاسازی کردهاند. همچنین از سیستم منحصر بهفردی استفاده شده تا امواج نوری را در مسیری خاص دنبال میکند. تمامی این ریزساختارها در زیر پوست این دست رباتیکی تعبیه شدهاند. وقتی دست رباتیکی چیزی را لمس میکند ساختار امواج شکل دیگری پیدا میکنند.
آنچه که توسط محققان آزمایشگاه رباتیک ارگانیک دانشگاه کورنل صورت گرفته تفاوت اساسی با تلاشهای قبلی دارد. نشریه فوکس در این خصوص مینویسد: اکثر رباتهایی که ساخته میشوند مجهز به حسگرهایی هستند که در خارج از آنها تعبیه شدهاند تا بتوانند وجود چیزی را در سطوح مختلف درک کنند اما آنچه که در کورنل ارائه شده مجهز به حسگرهایی است که درون بدن ربات جاسازی شدهاند و طی فرآیندی مشابه لمس کردن در انسانها، سفتی و نرمی اشیای گوناگون را حس میکند.
انتهای پیام/