صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۵
یکصد و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه (8):

توضیحات اژه‌ای در مورد خبر بازداشت مدیران ارشد اطلاعات سپاه و پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان

سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه، ادامه بررسی درخواست اعاده دادرسی کرسنت و بازداشت مدیران ارشد اطلاعات سپاه توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 152961

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در یکصد و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با پرداختن به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه اظهار کرد: هرچقدر انسان در این پرونده جلو می‌رود شاهد تخلفات بسیاری می‌شود، زیرا این دو پرونده با هم هستند و حقیقتا جا دارد دولت و بانک مرکزی یک آسیب شناسی جدی برای چنین پرونده‌هایی انجام دهد که دیگر تکرار نشود.


وی ادامه داد: به‌هرحال قوه قضاییه با هزار زحمت و گرفتاری وارد چنین پرونده‌هایی می‌شود و افراد را دستگیر می‌کند ولی اگر آسیب‌شناسی چنین تخلفاتی صورت نپذیرد باز تکرار خواهد شد. ما نیز در خدمت دولت هستیم تا هر نوع کمکی برای آسیب شناسی این دو پرونده انجام دهیم.


سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به جزئیات تخلفات پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه گفت: به عنوان مثال چند هزار میلیارد در اختیار برخی افراد قرار گرفته بود بدون اینکه از آنها هیچ ضمانتی بگیرند. آنها نیز این مبالغ را گرفته‌اند و استفاده کردند، به‌طوری که بنده که با پرونده‌های متعددی در این حوزه آشنایی دارم هنوز هیچ پرونده‌ای به‌اندازه تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه ندیدم.


محسنی اژه‌ای یادآور شد: همچنین در تخلفی دیگر مدیرعامل را براساس مقررات تعیین نکردند و در طول 10 سال بارها سرپرست و مدیرعامل تغییر دادند و همین تغییرات متعدد مدیرعامل، خود باعث مشکلات زیادی شده است که باید آسیب شناسی شود.همچنین مثلا سهام و سرمایه‌ای که از افراد دریافت شده مطابق مقررات به آن تسهیلات داده نشده است زیرا طبق قانون با توجه به سرمایه سقفی باید تسهیلات داده شود که در این کار تخلف صورت پذیرفته است که البته این نوع تخلف را متاسفانه در جاهای دیگر نیز شاهد بودیم و یا به افرادی نباید تسهیلات می‌دادند که این تسهیلات را دادند و حتی بیش از حد مجاز داده شده است.


معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: متاسفانه چگونگی پرداخت تسهیلات رعایت نشده و طبق مقررات نبوده و تضمین مناسب نیز صورت نگرفته است، اعتبارسنجی مناسب نیز انجام نداده است و حتی نظارت نکردند که این مبالغ در کجا مصرف می‌شود، مثلاً 500 میلیارد تومان به فردی دادند که مواد اولیه وارد کند ولی در جای دیگر استفاده کرده است و هیچ تضمینی نمی‌گرفته است و اگر قوه قهریه به کمک آنها نیاید نمی‌توانند پول‌های واگذارشده را وصول کنند.


محسنی اژه‌ای با تأکید مجدد به دولت و بانک مرکزی که نسبت به آسیب شناسی چنین پرونده‌هایی اقدام کنند، افزود: جا دارد بررسی شود که اشکال در قانون است یا اجرا و یا عدم نظارت که ما نیز کاملاً آماده هستیم به دولت در این بررسی کمک کنیم.


وی همچنین به دستگیری یکی از بدهکاران بانکی که مبلغی بین هزار تا دو هزار میلیارد تومان معوقه دارد نیز اشاره کرد ولی از نام بردن فرد یا بیان جزئیات پرونده خودداری و آن را به زمان دیگر موکول کرد.


قرار بود مهدی هاشمی امروز به زندان بازگردد


اژه‌ای همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا مهدی هاشمی به زندان بازگشته یا خیر و اینکه درخواست اعاده دادرسی وی در دیوان عالی کشور تایید شده است یا خیر، گفت: مرخصی مهدی هاشمی تمام شده و قرار بود امروز به زندان برگردد اما اطلاعی ندارم که بازگشته یا خیر. در ارتباط با درخواست اعاده دادرسی نیز تا اواخر هفته گذشته رد یا تایید نشده بود و بررسی ادامه داشت.


بازداشت مدیر ارشد اطلاعات سپاه نداشتیم


محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر بازداشت دو نفر از مدیران ارشد سازمان اطلاعات سپاه صحت دارد یا خیر، اظهار کرد: بازداشتی در این رابطه نداشتیم.


ادامه بررسی درخواست اعاده دادرسی کرسنت


سخنگوی قوه‌قضائیه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چندی پیش با اشاره به پرونده کرسنت گفته بود چند کارتن از این پرونده در دفتر معاونت اول دستگاه قضایی و اینکه آیا اتفاق جدیدی در پرونده کرسنت رخ داده یا خیر اظهار کرد: در این پرونده درخواست اعمال ماده 477 شده بود و ابتدا وزیر نفت این درخواست را انجام داده بود که گفته شد او نمی‌تواند این درخواست را انجام دهد و باید کسانی که محکوم شدند یا وکلای آنها چنین درخواستی داشته باشند.


وی ادامه داد: پس از گذشت مدتی محکومان پرونده یک لایحه ارائه کردند که در حال بررسی است و هنوز تمام نشده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: مهدی هاشمی
ارسال نظر