صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۵
یکصد و هفتمین نشست سخنگوی قوه‌قضائیه (3):

سخنگوی قوه‌ قضائیه: تحقیقات از حادثه ساختمان پلاسکو ادامه دارد/ هنوز فردی احضار یا دستگیر نشده است

سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به وقوع حادثه در ساختمان پلاسکو گفت: هم‌اکنون در حال انجام تحقیقات در زمینه بروز حادثه ساختمان پلاسکو هستیم، اما تاکنون کسی بازداشت و احضار نشده است.
کد خبر : 152934

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضائیه در یکصد و هفتمین نشست سخنگوی قوه‌قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه آیا اخطاری که از سوی شهرداری به ساختمان پلاسکو ارائه شده متوجه بنیاد مستضعفان است یا افرادی که در آن ساختمان مغازه داشته‌اند، اظهار کرد: این موضوع باید از جنبه‌های مختلف مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد زیرا این ساختمان با قدمتی که داشته و با تجهیزات ناکافی، آیا ساختمان‌های مشابه پلاسکو را داریم یا نه و اگر داریم چند تا؟ فرض کنید در تهران چه اقداماتی باید داشته باشیم که چنین حادثه‌ای برای ساختمان‌های مشابه تکرار نشود. این یک بخش از موضوع است و قطعا نهادهایی مثل استانداری، شهرداری، مالکین که در این موضوع نظارت دارند و هرکسی که در این مساله مسئولیت دارد، باید نسبت به ایمنی ساختمان‌ها و جلوگیری از حریق از الان به فکر باشد.


وی افزود: فرض کنید که 10 تا 100 ساختمان دیگر مشابه پلاسکو در تهران وجود دارد. آیا می‌توان همه آنها را پملپ کرد و یا رفع خطر کنیم؟ این نیز یک موضوع دیگر است. شهرداری موظف است طبق ماده 55 قانون شهرداری بند 14 در برخی از ساختمان‌ها رفع خطر کند.


اژه‌ای گفت: مالکین ساختمان‌های مشابه ساختمان پلاسکو باید بدانند که حادثه آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو زنگ‌خطری برای آنها است و باید نسبت به ایمنی و استاندارد کردن ساختمان توجه لازم را داشته باشند.


وی در مورد اینکه گفته می‌شد از یک ماه قبل به ساکنان ساختمان پلاسکو هشدار داده شده بود و از مالکان خواسته بودند که ملک را تخلیه کنند، افزود: طبق آمار سه هزار نفر در این ساختمان مشغول به‌کار بودند. بنابراین چگونه می‌شد یک‌شبه در آن ساختمان را ببندیم و از کارگران و کارفرمایان این ساختمان تجاری بخواهیم در خانه بمانند و دست از کار بکشند.


سخنگوی قوه‌قضائیه یادآور شد: قوه‌قضائیه، شهرداری و دولت از همان لحظات اول وقوع حادثه در محل حضور داشته و تلاش خود را به کار بستند؛ همچنین قو‌ل‌های لازم را نیز برای رفع مشکلات ارائه کردند.


محسنی اژه‌ای افزود: دادستانی از همان روز حادثه در صحنه حضور داشت بنابراین اگر نیاز به حکم قضایی در مورد هر اقدام لازم بود، آن را ابلاغ خواهیم کرد.


وی گفت: شهرداری موظف است در چنین مواردی رفع خطر کند و همچنین چندی پیش که اعلام شد ساختمان علاء‌الدین ایمنی لازم را ندارد، شورای تامین شهر تهران تشکیل و در همان جلسه فرماندار اعلام کرد باید نسبت به رفع خطر این ساختمان اقدامات لازم صورت گیرد.


سخنگوی قوه‌قضائیه یادآور شد: معاون و دادستان تهران به‌طور مرتب این موضوع را پیگیری می‌کنند و دادسرای تهران بیش از یک شعبه را به رسیدگی به این موضوع اختصاص داده است.


وی ادامه داد: پرونده ساختمان پلاسکو به دو بخش قبل از وقوع اتفاق و بعد از زمان اتفاق تقسیم می‌شود و اولویت رسیدگی به زمان بروز حادثه در ساختمان پلاسکو است، اما تاکنون کسی بازداشت و احضار نشده و کارشناسان در حال انجام تحقیقات لازم هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر