صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌اله اسدی در گفت‌وگو با آنا:

جامعه اقبال زیادی به خوشنویسی‌ ندارد/ «رضا خوشنویس» هزاردستان، تصویر درستی از خوشنویسان ارائه نکرد

یکی از اساتید و مدرسان پیشکسوت خوشنویسی کشور می‌گوید: «تعداد علاقه‌مندان به یادگیری خوشنویسی نسبت به اوایل انقلاب که جمعیت کشور 30 میلیون‌نفر بود، رضایت‌بخش نیست.»
کد خبر : 15270

حجت‌اله اسدی که از سال 64 به عنوان مدرس خوشنویسی فعالیت داشته، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «اوایل انقلاب استقبال مردم از یادگیری خوشنویسی بسیار با شکوه بود. البته تعطیل شدن برخی از گرایش‌های هنری مثل موسیقی و سینما نیز به این وضعیت دامن می‌زد اما متاسفانه پیشکسوتان ما نتوانستند از آن پتانسیل مناسب، استفاده لازم را داشته باشند.»


این خوشنویس ادامه داد: «تعداد علاقه‌مندان به یادگیری خوشنویسی در حال حاضر، نسبت به افزایش جمعیت در طول سه دهه‌اخیر، نسبت به اوایل انقلاب که جمعیت کشور تنها 30 میلیون نفر بود، اصلا رضایت‌بخش نیست.»


وی ضمن ابراز گلایه‌مندی از رویکردهای متناقض در دوره‌های مختلف انجمن خوشنویسان ایران افزود: «من در طول سال‌های فعالیتم هرگز به هیچ گروه و جناحی تعلق نداشتم اما گاهی مناقشات درون انجمن که بعضا به حرمت‌شکنی‌هایی هم منجر شد، بازخوردهای بدی را در جامعه ایجاد کرد.»


اسدی با انتقاد به تبلیغ نشدن خوشنویسی در سال‌ها اخیر اظهار داشت: «در گذشته ابزارهای مختلفی برای تبلیغ این هنر ملی مورد استفاده قرار می‌گرفت. مثلا در سریال‌ها و فیلم‌های مختلف تابلوهای خط به نمایش در می‌آمد، یا مثلا یکی از بازیگران خوشنویس بود. اما مدت‌هاست که چنین توجهاتی را در برنامه‌های تلویزیونی و سینما نمی‌بینیم.»


وی افزود: «البته هنوز هم گاهی مستندها و برنامه‌های آموزشی در برخی از کانال‌های تلویزیونی مثل شبکه آموزش پخش می‌شود ولی دامنه تاثیرگذاری آن‌ها بسیار کم است زیرا معمولا در شبکه‌های پربیننده و در ساعت‌های مناسب این اتفاق نمی‌افتد.»


این خوشنویس پیشکسوت همچنین به تصویری که برخی از فیلم‌ها و سریال‌ها از خوشنویسان ارائه کرده، انتقاد کرد و گفت: «یادم می‌آید در یک سریال، ‌نقش اول که مرد خوبی هم بود، خوشنویسی می‌کرد اما به شدت انسانی عصبی و پرخاشگر بود. این در حالی‌ست که صبر و شکیبایی از ویژگی‌های ذاتی یک خوشنویس است.»


وی درباره نقش رضاخوشنویس در سریال مشهور «هزاردستان» نیز خاطر نشان کرد: «به هر حال علی حاتمی در پرداخت این نقش خواسته بود جذابیت‌هایی را به کارش اضافه کند اما همان‌طور که عمادالکتاب در کتابش نوشته، اسلحه دست گرفتن خوشنویسانی چون او و اقدام به ترور، تهمتی غیر واقع بوده است. بنابراین نقش رضا خوشنویس یا رضا تفنگ‌چی اگرچه مخاطبان را به خود جذب کرد اما تصویری متناقض با روحیه خوشنویسان نشان داد.»


اسدی در پایان در پاسخ به این سوال که بازار آثار خوشنویسی چه شرایطی دارد، توضیح داد: «مشکلات اقتصادی باعث شده که مردم کمتر برای دلشان پول خرج کنند و به هنر توجه نشان بدهند. به همین خاطر اقبال مردم نسبت به خرید تابلو‌های خط چندان تعریفی ندارد. هرچند آثار برجسته با معیار بالا، همیشه مشتریان خاص خودش را دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر