صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵

با لمس کیبورد، برق نیز تولید کنید

محققان موفق به ساخت نانوژنراتور لایه نازکی شدند که می‌تواند حرکت بدن یا فشار انگشت دست را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. استفاده از این فناوری در ساخت کیبورد، امکان تأمین انرژی مورد نیاز 20 لامپ LED را فراهم می‌کند.
کد خبر : 152295

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان موفق به ارائه فناوری جدیدی شدند که با استفاده از آن می‌توان حرکت انسان را به انرژی الکتریکی تبدیل کرد. این گروه، ابزار لایه نازکی ساختند که می‌تواند خم شود و انرژی تولید کند. این ابزار که نوعی نانوژنراتور است، قادر به روشن کردن LCD کامپیوتر، 20 لامپ LED و یک کیبورد انعطاف‌پذیر است. همه اینها تنها با لمس کیبورد تأمین انرژی می‌شوند؛ بدون اینکه نیاز به باتری باشد.
نلسون سپولودا، از محققان این پروژه، می‌گوید: «ما در مسیر توسعه ادوات الکترونیک قابل پوشیدن قرار داریم؛ ادواتی که با حرکت انسان انرژی خود را به دست می‌آورند. چیزی که من پیش‌بینی می‌کنم این است که به زودی نیاز به شارژ تلفن همراه به مدت یک هفته برطرف شود؛ چراکه می‌توان باتری تلفن همراه را با استفاده از حرکت بدن شارژ کرد».
این فناوری نوآورانه، حاوی یک ویفر سیلیکونی است که از چند لایه نازک تشکیل شده‌است. در این ابزار از نقره، پلی‌ایمید و پلی‌پروپیلن استفاده شده‌است. یون‌ها به این لایه‌ها اضافه شده است به طوری که هر لایه حاوی ذرات باردار می‌شود. انرژی الکتریکی در اثر حرکت بدن یا اعمال فشار مکانیکی ایجاد می‌شود.
به کل این ابزار ساخته شده، نانوژنراتور فروالکتریک زیست‌سازگار گفته می‌شود که لایه‌های نازک بخش اصلی آن را تشکیل می‌دهند. این نانوژنراتور به‌گونه‌ای طراحی شده که می‌توان آن را در ابعاد مختلف تولید کرد. این نانوژنراتور را می‌توان به‌ صورت لایه نازک روی سطح نمایشگر صفحات لمسی قرار داد، به طوری که با لمس صفحه، انرژی الکتریکی تولید شود.
از جمله مزیت‌های این نانوژنراتور می‌توان به وزن کم، زیست‌سازگاری، قابلیت تولید انبوه، هزینه پایین ساخت و انعطاف‌پذیری اشاره کرد. برخی از ادوات الکترونیکی خودکار نظیر هدست‌های بی‌سیم، تلفن‌های همراه و صفحات لمسی از جمله فناوری‌هایی هستند که می‌توان در آنها از این نانوژنراتور استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر