متصدی: امیدواریم بهزودی لایحه هوای پاک در مجلس تصویب شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان محیط زیست، سعید متصدی در برنامه «تیتر امشب» گفت: هم اکنون قانونی تحت عنوان قانون جلوگیری از آلودگی هوا وجود دارد که مصوب سال ۱۳۷۴ هست. به دلیل این که زمان زیادی از تصویب قانون جلوگیری از آلودگی هوا گذشته است، سعی کردیم با کمک مجلس، مرکز پژوهشهای مجلس و دستگاههای دولتی این قانون را اصلاح و بهروزرسانی کنیم.
وی با بیان این که لایحه هوای پاک که امروز مطرح است، بهروزرسانی شده قانون جلوگیری از آلودگی است، افزود: عمده مطالب این لایحه تاکید بر مسئولیتپذیری همه دستگاهها در برابر آلودگی هوا دارد. همچنین برخوردها و مجازاتی که در این قانون پیشبینی شده؛ نسبت به قانونهای گذشته شدیدتر خواهد بود.
متصدی با بیان این که بحث گردوغبار نیز یکی از مسائلی است که در این قانون ورود پیدا کرده است، گفت: به بحث مربوط به اصلاح معاینه فنی نیز در این لایحه اشاره شده است.
معاون سازمان محیط زیست بیان کرد: متاسفانه در قانون راهنمایی و رانندگی خودروهای نو میتوانند تا پنج سال بدون معاینه فنی حرکت کنند. در قانون هوای پاک سعی کردیم این مورد را اصلاح کنیم و پیشنهاد یک سال برای خودروهای عمومی جدید و 2 سال برای خودروهای شخصی نو را اعلام کردیم.
وی همچنین اظهار کرد: محورهای دیگر قانون هوای پاک در ارتباط با بحثهای مربوط به تغییر اقلیم، مجازاتهایی که به روزرسانی شده، استاندارسازی خودروها و استانداردسازی معاینه فنی واحدهای تجاری و مسکونی است.
متصدی یادآور شد: شرایط آلودگی هوا بر اساس شاخص کیفیت هوا اندازه گیری میشود که به صورت روزانه و برای تمامی استانها محاسبه میشود، اقدامات ما برای میزان آلودگی بیش از 100 است، 100 تا 150 شرایط هشدار برای گروههای حساس است، در تهران و در سال 92، 160 روز، شرایط هشدار را شاهد بودیم که در سال 95، به 75 روز کاهش یافت، وضعت آلودگی هوا برای همه کلانشهرها تقریبا به همین صورت است که در طول امسال کاهش یافته است.
وی افزود: دولت در سال 93 مصوبهای تحت عنوان راهکارهای آلودگی هوا ارائه کرده، این لایحه به دنبال کم کردن منابع است، تمام خودروهای کشور بدون استاندارد یورو 4 تولید نمیشود. امکان وجود و حضور موتور برقی و خودرو هیبرد با کمک دولت ممکن شده، دولت سود بازرگانی خود را کاهش داده تا به این مهم دست یابد، اگرچه قیمت این خودروها بالاست به طور مثال موتور برقی که قیمتی بین 4 تا 9 میلیون تومان دارد.
متصدی گفت: در شرایط اضطراری ما پیشگیرانه عمل میکنیم، ما با شاخص 140 شرایط را اضطراری اعلام میکنیم در حالی که شرایط اضطرار 200 است.
انتهای پیام/