صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۲۸ دی ۱۳۹۵

وحشت آلمان از گفته‌های دونالد ترامپ

اظهارات جدید دونالد ترامپ در خصوص کهنه و منسوخ شدن ناتو، نگرانی مقامات آلمانی و به ویژه وزیر امور خارجه این کشور را برانگیخته است.
کد خبر : 151587

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه گفت، اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا مبنی بر اینکه ناتو کهنه و منسوخ شده است، موجب ایجاد نگرانی در بین این اتحاد متشکل از 28 کشور شده است.


فرانک والتر اشتاین مایر، که پس از دیدار با ینس استولتنبرگ، مدیر کل ناتو در بروکسل سخن می‌گفت، اظهار داشت، گفته‌های ترامپ در تضاد با سخنان جیمز ماتیس، گزینه پیشنهادی وی برای تصدی سمت وزارت دفاع آمریکاست.


اشتاین مایر در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد مصاحبه ترامپ با روزنامه‌های بیلد و تایمز لندن گفت: «من امروز نه تنها با وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا، بلکه با وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو هم صحبت کرده‌ام و می‌توانم گزارش دهم که سیگنال‌های ارسالی حاکی از این است که تنش‌ها به سمت کاهش حرکت نکرده است. واضح است که به اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و نظرات وی در خصوص کهنه شدن ناتو، با نگرانی نگاه می‌شود.»


ترامپ که قرار است روز جمعه پس از برگزاری مراسم تحلیف، رسما به ریاست جمهوری ایالات متحده برسد گفته، ناتو کهنه شده زیرا نتوانسته درمقابل حملات تروریستی از کشورهای عضو دفاع کند.


وی همچنین گفته که همواره «احترام زیادی» برای آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان قائل بوده، اما از تصمیم سال 2015 وی برای مجاز دانستن ورود میلیون‌ها مهاجر به اروپا به عنوان «اشتباهی فاجعه‌بار» انتقاد کرده و گفته که این اقدام درها را به روی حملات تروریستی باز کرده است.


جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفته که اقدام ترامپ به دلیل تاثیر گذاری مستقیم بر مسائل سیاسی یک کشور دیگر «نامناسب» بوده است.


ناتو از دهه 1950 به این سو، به عنوان مهمترین عنصر دفاعی کشورهای غرب اروپا عمل کرده و حوزه فعالیت خود را در دوران پس از جنگ سرد به سمت مرزهای روسیه گسترش داده است. سند موسس این پیمان دفاعی، کشورهای عضو را ملزم می‌سازد تا حمله به هر یک از کشورهای عضو را حمله به کل ائتلاف تلقی نمایند.


یورگن هاردت، هماهنگ کننده فرا آتلانتیکی آلمان به رویترز گفت، وی انتظار ندارد که کنگره آمریکا اجازه دهد واشنگتن نقش رهبری خود در ناتو را رها کند.


وی افزود، قانونگذاران آمریکایی، از جمله جان مک کین، رئیس کمیته خدمات نظامی سنای آمریکا چند هفته قبل به وی گفته بودند که آنها انتظار دارند واشنگتن یک شریک مسئول در این ائتلاف 28 کشوری باقی بماند و انتظار ندارد که ترامپ اعزام 4 هزار نیروی آمریکایی به لهستان را لغو نماید.


نوربرت روتگن، رئیس کمیته روابط خارجی آلمان نیز گفت، این کشور باید برای برقراری مجدد اتحاد کشورهای غربی تلاش کند. روتگن گفت: «اروپا قادر نیست نقش امنیتی ایالات متحده را با عامل دیگری جایگزین کند. بنابراین چیزها زیادی در خطر هستند، بایدهای اصلی نظم لیبرال بین‌المللی و امنیت اروپایی در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل ما باید مبارزه کنیم زیرا این به منافع وجودی ما مربوط می‌شود.»


ترامپ انتقادات خود از ناتو را تکرار کرده و گفته اعضای این ائتلاف در صرف حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای هزینه‌های دفاعی کوتاهی کرده‌اند.




انتهای پیام/

ارسال نظر