صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۷ - ۲۷ دی ۱۳۹۵

کشف ارتباط الکتریکی میان باکتری‌ها

یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کالیفرنیا موفق شد ارتباط الکتریکی میان باکتری‌ها و علت آن را کشف کنند که بسیار شبیه به نظام ارتباطی میان سلول‌های عصبی انسان است.
کد خبر : 151062

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از The Atlantic، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیه‌گو موفق شدند حین تحقیق روی چند دسته از باکتری‌ها، کشف عجیبی انجام دهند. همانطور که می‌دانیم، باکتری‌ها نیز مانند انسان‌ها موجودات اجتماعی‌ای هستند اما اندازه‌شان و شکل اجتماع آنها متفاوت است. پیش از این تصور می‌شد که تنها راه ارتباطی در یک کلونی باکتریایی، ارتباطات شیمیایی محیطی‌ است اما در آزمایش تازه مشخص شد که باکتری‌ها امواج الکتریکی تولید می‌کنند که به‌ عنوان زبان مشترک آنها کارآیی دارد.


در این تحقیق که روی بیوفیلم‌ها انجام گرفت، کلونی‌هایی از باکتری روی بیوفیلم قرار گرفتند اما مشخص شد در مراحلی از رشد و تکثیر سلولی، بخش‌های بیرونی کلونی که به لبه بیوفیلم نزدیک‌تر هستند، دست از تکثیر می‌کشند تا بخش‌های میانی به آنها برسند.


دانشمندان سپس متوجه شدند این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌های میانی از گرسنگی رنج می‌برند. در واقع وقتی ماده غذایی برای رشد و تکثیر سلولی در وسط بیوفیلم کاهش می‌یابد، باکتری‌های لبه دست از غذا خوردن می‌کشند تا باکتری‌های وسطی بتوانند از غذا استفاده کنند. روش ارتباطی باکتری‌ها در این زمان به‌ این شکل است که باکتری‌های گرسنه اقدام به آزاد کردن یون پتاسیم می‌کنند.


یون پتاسیم همان یونی‌ است که جریان الکتریکی عصبی انسان را ایجاد می‌کند. وقتی یک باکتری این یون را آزاد کرد، باکتری کناری آن نیز همین کار را می‌کند و این رویه آنقدر انجام می‌شود تا یک جریان الکتریکی به لبه کلونی می‌رسد.


از آنجایی که پتاسیم برای حیات الزامی‌ است و در هر سلول زنده‌ای در طبیعت وجود دارد، این روش ارتباطی به‌ عنوان زبان بین‌المللی باکتری‌ها شناخته می‌شود و حتی میان دو کلونی از دو نوع باکتری متفاوت نیز کارآیی دارد.


دانشمندان امیدوارند با رمزگشایی بیشتر از این روش ارتباطی به نحوه تکامل و شکل‌های مختلف ارتباطات عصبی انسان پی برده بتوانند درمانی برای برخی بیماری‌های دستگاه عصبی بیابند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر