صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴

کشف کهکشان‌های فراری

ستاره‌شناسان مرکز هاروارد-اسمیتسونیان موفق به کشف تازه‌ای شدند که می‌تواند به درک بهتری از نقطه آغاز هستی کمک کند. کشف کهکشان‌های در حال فرار، پدیده‌ای تازه و اعجاب آور است که به کمک مشاهده در طول زمان امکان‌پذیر شده است.
کد خبر : 15099

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از هاروارد اسمیت‌سونیان، وب‌سایت مؤسسه هاروارد- اسمیتسونیان با انتشار خبری به نقل از ایگور چیلینگاریان، سرپرست گروه ستاره‌شناسی که تحقیق روی این موضوع را برعهده داشته است، نوشت: «پیش از این ستاره‌شناسان کشف کرده بودند که ستاره‌ها و سیاره‌هایی هستند که از کهکشان خود فرار می‌کنند اما کهکشان‌های فراری از جاذبه خوشه‌ای که در آن هستند، پدیده‌ای اعجاب‌آور و تازه است».


کهکشان فراری یا به طور کلی هر سوژه‌ای که در ستاره‌شناسی با صفت فراری مشخص می‌شود به سوژه‌ای گفته می‌شود که با سرعتی بالاتر از سرعت حد، به سوی مرزهای قلمروی که در آن است پیش می‌رود و آنجا را برای همیشه ترک می‌کند. سرعت حد بیشینه سرعتی است که برای خروج از مدار یک جاذبه مورد نیاز است و تابعی از زاویه بردار سرعت و جاذبه است.


ستاره‌شناسان موسسه هاروارد-اسمیتسونیان تاکنون موفق شده‌اند 11 کهکشان فراری را مشاهده و ثبت کنند که با سرعت حد بیش از 6 میلیون مایل در ساعت (9 میلیون و 654 هزار کیلومتر بر ساعت) از خوشه‌ای که در آن هستندن در حال فرارند.



دانشمندان این پدیده را چنین توضیح داده‌اند که وقتی یک کهکشان بیضوی با یک همتای بزرگتر خود تلاقی می‌یابد، در صورتی‌ که یک کهکشان بزرگ دیگر به آنها نزدیک شود، از مسیر خود منحرف و به فضای بیکران پرتاب خواهد شد.


هنوز راه زیادی مانده است تا دانشمندان درباره رفتار و عاقبت این کهکشان‌های سرگردان کشفیات تازه‌ای داشته باشند اما تاکنون مشخص شده ‌است که فضای بیکران هم یک به هم ریختگی در ابعاد بزرگ است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

برچسب ها: ستاره‌شناس
ارسال نظر