صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قیمت‌ها در بازار مسکن، از تابستان داغ تا زمستان سرد رکود

گزارش مرکز آمار که جمع‌بندی فصل تابستان است نشان می‌دهد که قیمت فروش زمین و مسکن 3/3 درصد و اجاره بها 9/9 درصد افزایش یافته بود. اما این افزایش‌ها برای فصل پاییز و زمستان هم ادامه داشته است؟رئیس اتحادیه املاک کشور رشد قیمت در فصول پاییز و زمستان را تأیید نمی‌کند و از رکود صحبت می‌کند.ولی طرف دیگر این ماجرا مردم هستند که از وضعیت قیمت‌ها بخصوص اجاره گلایه‌های زیادی دارند و می‌گویند اجاره بها در حال پرواز است و دیگر حقوق‌ها کفاف یک ماه اجاره واحد مسکونی را نمی‌دهد.
کد خبر : 150327

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایران، منظور مستأجران، خانه‌های آنچنانی نیست بلکه از واحدهای مسکونی 60متری چند سال ساخت حرف می‌زنند که قیمت آنها بدون هیچ معیار مشخصی سر به فلک کشیده است.


رئیس اتحادیه املاک در این باره توضیح می‌دهد:در تابستان قیمت مسکن در حوزه‌های خرید و اجاره گران شد ولی با شروع فصل پاییز سیر کاهشی قیمت‌ها آغاز شد به گونه‌ای که قیمت زمین و مسکن دقیقاً 3/3 درصد و اجاره بیش از 10 درصد ارزان شد. حسام عقبایی بیش از آنکه نگران وضعیت قیمت مسکن باشد از عمق پیدا کردن رکود نگران است.وی می‌گوید: گزارش‌های ثبت شده از فروش ملک نشان می‌دهد که در شهر تهران و در مقایسه با سال گذشته 14درصد از حجم معاملات کم شده است. این حجم در کل کشور افت 50 درصدی را نشان می‌دهد. این خبر بسیار بدی است چرا که تداعی‌کننده رکود است. در فصل تابستان خوشبین بودیم که بازار تحرک خود راشروع کرده است و به مرور تقاضا برای عرضه‌های موجود پیدا می‌شود ولی این روزها پیام خوبی از بازار نمی‌گیریم.وی افزود:سیگنال‌ها گویای آن است که بازار ترجیح می‌دهد به رکود موجود ادامه دهد. لذا از این پس فروشندگان ملک با چالش‌های بیشتری روبه‌رو خواهند شد.مالکان برای فروش ملک خود باید قیمت‌ها را کم کنند یا انتظار بکشند.
چه کسانی مقصر گرانی هستند
بنگاه‌های املاک هم از رکود حرف می‌زنند و می‌گویند هیچ زمان چنین شرایطی را تجربه نکرده بودند.ولی در عین حال برخی از بنگاه‌ها از افزایش قیمت و اجاره حرف‌هایی برای گفتن دارند.آنها در مصاحبه هایشان اظهار کردند وقتی قیمت مسکن بالا باشد متقاضی ترجیح می‌دهد اقدام برای خرید نکند.به‌عنوان مثال می‌پرسند چرا یک واحد مسکونی حدود 68 متر 15 ساله در منطقه امامت باید 70میلیون پول پیش و 850 هزار تومان اجاره برایش تعیین شود؟یا بنگاه دیگری می‌گوید یک ملک 80متری قدیمی ساز در محدود خرمشهر 130 میلیون پول پیش با اجاره یک میلیون و 200هزار تومان باشد.وقتی مالکان در قیمت‌ها انصاف ندارند وضعیت بازار اینچنین می‌شود.
رضا محمد صدیق یکی از مشاوران املاک محدوده سیدخندان گفت:مشاوران املاک برای آنکه فروش داشته و کسب و کارشان رونق داشته باشد همواره از صاحبان ملک می‌خواهند از قیمت‌ها بکاهند ولی آنها از پول یک خانه می‌خواهند هزاران کار انجام دهند وبه قول معروف چاله چوله‌های خود را پر کنند.ما هم مجبوریم به خواسته آنها احترام بگذاریم.مردم هم به‌عنوان مشتری در این گره کور بازار قرار گرفتند به گونه‌ای که نه راه پیش دارند و نه راه پس.اجاره‌کننده گان و خریداران مسکن، مشاوران املاک را مقصر گرانی بازار می‌دانند و معتقدند آنها تعادل بازار را با مشاوره‌های نادرست به هم ریختند.
بازار کشش رشد قیمت ندارد
علیرضا سرحدی کارشناس حوزه مسکن حرفی قابل تأمل می‌زند.


وی می‌گوید:درست است که مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران در بخش مسکن گران شده است ولی بازار کشش هیچ رشد قیمتی را ندارد و به‌عنوان فردی که سال‌ها در این حوزه فعال بوده‌ام پیش‌بینی می‌کنم که قیمت مسکن بالاتر از نرخ‌های فعلی نخواهد رفت.قیمت‌هایی که بالا رفته از نرخ تورم، قیمت‌های جهانی و دلار پیروی می‌کند.اما قیمت‌های بیشتر قابل توجیه نیست.وی در لابلای صحبت‌هایش هشداری به تحلیل‌کنندگان بازار مسکن داد و گفت: برخی تصور نکنند هر گونه افزایش قیمت در مسکن به منزله خارج شدن از رکود است.فصل تابستان زمان نقل و انتقال است اما خروج از رکود نمایه‌های دیگری دارد که هنوز در بازار مسکن خودنمایی نکرده است.
عرضه مسکن بیش از تقاضا است
بیژن کاموری دیگر تحلیلگر حوزه مسکن درباره پیش‌بینی وضعیت بازار گفت:اکنون عرضه مسکن بیش از تقاضا است.لذا اگر بخواهیم به صورت علمی و منطقی به بازار نگاه کنیم قیمت‌ها تغییری نخواهد کرد و همچنان بازار شرایط با ثبات خود را دنبال می‌کند.اما این احتمال وجود دارد که قیمت‌ها در مقطعی حباب گونه بالا برود.در این باره ضروی است که دولت سیاست کنترلی خود را قویتر کند تا در این میان مردم متضرر نشوند.
گزارش مرکز آمار از تابستانی که گذشت
مرکز آمار ایران در گزارشی تغییرات متوسط نرخ فروش یک متر زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی و اجاره بها را اعلام کرد.بر این اساس، افزایش 3/3 درصدی متوسط قیمت فروش یک مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی و افزایش ۶ درصدی قیمت فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی در این گزارش به چشم می‌خورد.همچنین متوسط مبلغ اجاره به‌علاوه سه‌درصد ودیعه پرداختی برای یک مترمربع زیربنای مسکونی در تابستان ۹۵ نسبت به تابستان سال قبل، ۹.۹ درصد افزایش داشته است.بر اساس سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستغلات کشور، بنگاه‌های معاملات ملکی موظف هستند مشخصات کلیه معاملات خرید و فروشی که سند آنها از طریق دفتر ثبت اسناد انتقال پیدا می‌کند را در این سامانه ثبت نمایند؛ در این میان، با توجه به اینکه کاهش یا افزایش حجم (تعداد) معاملات در مناطق شهر تهران باعث کاهش یا افزایش شدید متوسط (حسابی) قیمت در سطح کل شهر می‌شود، از متوسط تعدیل شده (وزنی) که در آن، وزن با استفاده از سهم واحدهای مسکونی دارای سکنه محاسبه می‌شود، استفاده شده تا بتوان با حذف اثر حجم معاملات، تغییرات واقعی قیمت را مشخص کرد.
متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران 4میلیون و 541 هزار تومان با میانگین مساحت ۲۷۷ مترمربع بوده است که نسبت به فصل قبل2/0 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 3/3درصد افزایش داشته‌است. همچنین تعداد معاملات فروش زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی انجام شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل ۲۱ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۵.۳ درصد، کاهش داشته است.متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۲۷۲۵ هزار ریال با میانگین مساحت ۸۸ مترمربع و متوسط عمر بنای ۹سال بوده است که نسبت به فصل قبل 8/0 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۶ درصد، افزایش داشته است، همچنین تعداد معاملات فروش زیربنای مسکونی انجام شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل 25 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۲درصد، افزایش داشته است.
همچنین تعداد معاملات اجاره زیربنای مسکونی انجام شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل 2/34 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 4/4درصد، افزایش داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر