صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۸ - ۲۲ دی ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با مدیر میراث فرهنگی هرمزگان مطرح شد:

30 اقامتگاه بوم‌گردی تا پایان سال آماده بهره‌برداری می‌شود/ انجام 95 درصد تردد‌های دریایی کشور از هرمزگان، با راه‌اندازی خط کشتیرانی بندرعباس- خصب

مدیرکل میراث فرهنگی استان هرمزگان از افزایش 30 اقامتگاه بوم‌گردی و بهره برداری از 35 پروژه بخش خصوصی تا نوروز1396 خبر داد.
کد خبر : 150158

استان هرمزگان با مساحت حدود ۶۸هزار کیلومتر مربعی، 900 کیلیومتر نوار ساحلی دارد که با احتساب 14 جزیره که در کرانه ساحلی قرار داردی چیزی حدود 2250 کیلومتر از نوار ساحلی کشور را در خود دارد.


محسن ضیایی که مدیریت میراث فرهنگی این استان را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در خصوص ویژگی‌ها و ظرفیت‌های گردشگری این استان می‌گوید: «استان هرمزگان از پتانسیل خوب گردشگری بهره‌مند است. وجود 2 جزیره قشم و کیش به عنوان منطقه آزاد در جذب گردشگر و تقویت بخش تجاری و صنعتی استان بسیار تاثیرگذار هستند. در این میان همچنین حمل‌ونقل 4 شیوه ارتباطی (زمینی، دریایی، راه‌آهن وهوایی) این استان در جذب گردشگر داخلی و خارجی تاثیر بسزایی داشته است.»


وی عنوان کرد: «خط کشتیرانی بندرعباس به بندر خصب در عمان چندی است که راه‌اندازی شده و همین امر باعث شده تا 95 درصد از تردد‌های دریایی کشور از طریق این استان انجام شود.»


طرح جامع گردشگری نیازمند بازنگری است


ضیایی با یادآوری این‌که استان هرمزگان هر ساله در ایام نوروز میزبان بیش از یک میلیون گردشگر است به نحوه تقویت زیرساخت‌های گردشگری اشاره کرد. وی در سخنانش اظهار کرد: «سازمان میراث فرهنگی در سال 1385 طرح جامع گردشگری استان را تدوین کرد که تاکنون کلیه امور نیز بر اساس آن اجرایی می‌شود البته باید با گذشت یک دهه نسبت به آن بازنگری انجام شود که این امر نیز نیاز به اعتبارات دارد.»


وی ادامه داد: «دولت بر روی سواحل دریای عمان شهرستان‌های سیریک و جاسک تاکید دارد و ما هم برای آن برنامه‌هایی داریم که با همکاری بخش خصوصی محقق می‌شود. در این راستا 19 پروژه بخش خصوصی برای سواحل جاسک و میناب در نظرگرفتیم که شامل تجهیزات گردشگری، راه‌اندازی هتل آپارتمان می‌شد که از این میان 6 مورد آن آماده شده است و با تامین منابع، دیگر پروژه‌ها نیز به سرانجام خواهد رسید.»


ضیایی با تاکید بر این‌که در زمینه صنایع گردشگری برنامه‌های زیادی وجود دارد که با همکاری بخش خصوصی عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: «17 بخش نمونه گردشگری آماده‌سازی شده که شامل جزیره هنگام، جزیره هرمز و ساحل شرقی بندرعباس می‌شود. در این بخش‌ها زیرساخت‌هایی نیز آماده شده که از این دست می‌توان به جاده‌سازی و رساندن آب و برق اشاره کرد. تصمیم داریم 17 نمونه گردشگری را با انتشار فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار تکمیل کنیم که البته در حال حاضر نیز چندین شرکت و سرمایه‌گذار خصوصی پیشنهاد عملیاتی کردن این طرح‌ها را ارائه کرده‌اند.»


مدیر کل میراث استان هرمزگان در ادامه درخصوص دیگر برنامه‌های گردشگری عنوان کرد: «12 روستا به عنوان هدف گردشگری تعیین شده‌اند و قرار است برحسب اعتبارات استانی و ملی برای جذب گردشگر آماده‌ شوند. همچنین در زمینه گردشگری 35 پروژه بخش خصوصی (هتل، مجموعه گردشگری، پارک آبی و هتل آپارتمان) آماده شده که تا پایان سال جاری 6 مورد آن آماده بهره‌برداری و استفاده خواهد شد.»


وی مشکل موجود در ایجاد تاسیسات گردشگری استان هرمزگان را بحث تسهیلات بانکی معرفی کرد.


ضیایی همچنین درباره افزایش اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی بیان کرد: «با دعوت از مردم روستایی، بومیان استان را تشویق و ترغیب کردیم تا اگر مکانی مازاد بر سکونت خود دارند، با مراجعه به میراث فرهنگی استان این امکان را بوجود آورند که با همکاری هم اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی استان را افزایش دهیم. ما به عموم مردم اطلاع دادیم که با بررسی امنیت و موارد بهداشتی ‌قادر هستیم مجوز‌ اقامتگاه بوم‌گردی ارائه کنیم. با اجرایی شدن این طرح گردشگرانی که به بخش‌های مختلف استان و حتی روستاها مراجعه می‌کنند از امکانات لازم برای اقامت بهره‌مند خواهند شد.»


وی ادامه داد: «در حال حاضر این طرح در قشم فعال شده است و بیش از 30 مجوز اقامتگاه صادر شده است که 5 اقامتگاه فعال شده و 25 اقامتگاه دیگر تا پایان سال آماده استفاده می‌شود.»


مدیر کل میراث فرهنگی استان هرمزگان درباره تصمیمات ستاد خدمات سفر برای میزبانی این استان در ایام نوروز بیان کرد: «در اولین جلسه که چندی پیش برگزار شد کمیته مشخص شد و ابلاغات به امضای استاندار رسید تا برنامه‌ریزی برای خدمات بهتر انجام شود.»


وی با بیان این که «سال گذشته 3 میلیون نفر ورودی و 7 میلیون نفر اقامت شب داشتیم»، پیش‌بینی کرد این استان در سال جدید 7 تا 10 درصد افزایش گردشگر داشته باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر