معاون پارلمانی رئیس جمهوری : مدیریت و تدبیر در ذات آیتالله هاشمی رفسنجانی بود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری، حسینعلی امیری با اشاره به حضور گسترده و میلیونی مردم قدرشناس در مراسم تشییع آیت الله هاشمی رفسنجانی، گفت: اعتدال و وحدت که از جمله راهبردهای اصلی حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی بود در مراسم باشکوه تشییع که میلیون ها نفر در آن شرکت کردند، تجلی یافت.
وی افزود: آقای هاشمی یکی از چهرههای محبوب نظام و از جمله شخصیتهایی بود که مردم به ایشان بسیار علاقه مند بودند. رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوران حیات پربرکت خود همواره مصلحت نظام، انسجام ملی و اتحاد و وحدت ملی را مدنظر داشت و به عنوان شخصیتی تکلیف گرا در مراحل مختلف و مقاطع حساس نظام جمهوری اسلامی، ایفای نقش کرد.
معاون امور مجلس رئیسجمهوری گفت: به نظر من مراسم باشکوه تشییع آیتالله هاشمی رفسنجانی در واقع صحنه تجلی وفاق و تحقق وعده الهی بود، وعده ای که خداوند متعال به بندگان صالح خود داده و آنان را به صبر و پایمردی و مجاهدت دعوت کرده است. خداوند متعال دیروز به بهترین وجه تحقق این وعده خود را برای آیتالله هاشمی رفسنجانی به منصه ظهور رساند و در واقع این اجری بود که خداوند متعال برای ایشان در نظر گرفته بود.
امیری ادامه داد: اعتدال و وحدت به عنوان دو اصل مهم همواره مورد توجه آیتالله هاشمی بود. ایشان دلبسته انقلاب بود و یکی از اصول بسیار مهم و اساسی برایشان حراست از اهداف عالی انقلاب اسلامی بود و چون لازمه حراست و دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی وحدت و همبستگی بود، شاهد هستیم که ایشان در مراحل حساس انقلاب همواره به حفظ و تقویت وحدت و انسجام ملی توصیه میکرد.
وی افزود: من با توجه به اینکه توفیق داشتم به مناسبتهای مختلف خدمت ایشان میرسیدم و به ویژه در سال هایی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت میکردم، حقیقتا آیت الله هاشمی رفسنجانی را یک روحانی مدیر و مدبر و یک سیاستمدار بزرگ یافتم که مدیریت در ذات ایشان بود.
" در زمانی که حضرت امام(ره) در تبعید بودند ما شاهد سازماندهی و مدیریت نیروهای انقلاب در داخل کشور توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی بودیم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ایشان مدیریت بخش های مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی را در دوره های اول و دوم برعهده داشت که شخصیتهای بزرگی در آن دوران حساس در مجلس حضور داشتند که مدیریت چنین مجلسی کار بسیار سخت و دشوار بود و درایت بالایی را میطلبید که آقای هاشمی بخوبی از عهده این کار برآمد."
معاون رئیسجمهوری سپس به نقش ویژه آیتالله هاشمی رفسنجانی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: مهمترین دغدغه کشور در دهه ۱۳۶۰ موضوع جنگ تحمیلی بود که نیاز به مدیریت ویژه داشت و حضرت امام (ره) مدیریت جنگ را به آیت الله هاشمی سپردند و بعد از حضرت امام (ره) و در دوره رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، آقای هاشمی دو دوره به عنوان رئیسجمهوری ریاست قوه مجریه را برعهده گرفت و یک دوره درخشانی را در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان دوره سازندگی، رونق اقتصادی و ارتباط با دنیا رقم زد و بعد از آن هم با حکم مقام معظم رهبری به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
وی تاکید کرد: آیتالله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نقش فوق العاده ای داشت و من خود شاهد بودم که بسیار حکیمانه، منصفانه و با خردورزی و دقت نظر تمام این مجمع را اداره میکرد.
امیری افزود: یکی از ویژگیهای ایشان این بود که به نظر جمعی کاملا توجه می کردند، خرد جمعی و دیدگاه های کارشناسی برایشان بسیار مهم بود و در جلسات مجمع به همه اعضا اجازه می داد نظرات و دیدگاه های خود را مطرح کنند و در نهایت جمع بندی مطالب ایشان، کاملا به مصلحت نظام جمهوری اسلامی بود.
"در بسیاری مواقع بحثهای کارشناسی در جلسات مجمع را آنقدر ادامه می داد که مجمع را به اجماع برساند. این ها همه حکایت از بعد قوی مدیریتی شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی دارد. همچنین ما در دوران حیات حدودا ۴۰ ساله نظام جمهوری اسلامی در هیچ مقطعی جای ایشان را خالی نمیبینیم و در هر جا که احساس تکلیف می کرد به عنوان یک شخص تکلیف گرا به وظیفهای که در آن مقطع تاریخی برعهده داشت، عمل میکرد."
معاون پارلمانی رئیسجمهوری در پایان گفت: شاهد بودیم که آقای هاشمی به عنوان شخصیتی تکلیف گرا بارها خودشان را در معرض رای مردم قرار داد و به لوازم آن هم پایبند بود، چرا که به آینده ایران اسلامی و اعتلای کشور و نظام جمهوری اسلامی کاملا توجه داشت.
انتهای پیام/