صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۳ - ۲۲ دی ۱۳۹۵

خوشرو: لازم است سازمان ملل متحد و دبیر کل جدید با اراده سیاسی با چالش‌های پیش رو مواجه شوند

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در اولین جلسه حضور گوترش در شورای امنیت این سازمان به عملکرد سازمان ملل متحد در جلوگیری از جنگ و خشونت در میان کشورها انتقاد کرد و گفت که این سازمان در به ثمر رساندن هدف نخستین خود موفق نبوده است.
کد خبر : 150052

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، شورای امنیت روز سه‌شنبه به ابتکار عمل سوئد که ریاست شورای امنیت را در ماه ژانویه 2017 (دی) بر عهده دارد؛ بحث عمومی خود را با عنوان پیشگیری از مخاصمات و صلح پایدار برگزار کرد.


آنتونیو گوترش در نخستین حضورش در جلسه شورای امنیت به‌عنوان دبیر کل جدید سازمان ملل متحد به بیان راهبردهای کلی خود مبنی بر اولویت دادن به صلح و پیشگیری از جنگ و مخاصمات پرداخت. این بحث با استقبال بی‌نظیر کشورهای عضو روبرو شد و بیش از 90 کشور از جمله ایران در آن شرکت کردند.


غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در این نشست با اشاره به هدف نخستین ایجاد سازمان ملل متحد یعنی جلوگیری از بروز جنگ میان کشورها، اظهار داشت: «هرچند می‌توان گفت که سازمان ملل متحد بخاطر کاهش تعداد جنگها میان کشورها موفقیت‌هایی داشته است اما در عین حال باید اذعان داشت که میزان خشونت در جهان ما نه تنها کاهش نیافته که هم افزایش یافته و هم پراکنده شده است. اکنون مخاصمات بیشتر در داخل کشورها و به شکل تروریسم و افراط‌گرایی؛ تروریست‌های خارجی؛ برنامه‌ریزی عملیات تروریستی و جرائم سازمان یافته بین‌المللی صورت می‌گیرد که سازمان ملل متحد برای مقابله با آن ایجاد و طراحی نشده بود.»


خوشرو افزود: «در عین حال با نگاهی عمیق‌تر می‌توان دریافت که تجاوزگری در همان مفهوم کلاسیک و متداول هنوز ریشه اصلی مخاصمات است . اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه سرزمین فلسطینیان؛ حمله و تهاجم تجاوز آمریکا به عراق در سال 2003 ودخالت خارجی علیه سوریه و یمن همه مصادیق همان مفهوم تجاوز است که در منشور ملل متحد به آن اشاره شده و ادامه آن چشم انداز صلح را در این مناطق تیره و تار ساخته است. »


سفیر کشورمان همچنین گفت: «افزون بر این، سر بر آوردن افکار افراط‌گرایانه، تکفیری و بیگانه‌هراسی که در شرق و غرب جهان به‌صورتی همسو در حال رشد و گسترش است از جمله ریشه‌های خشونتی است که بخش‌هایی بزرگی از دنیای ما را در بر گرفته است. سازمان ملل متحد باید از کشورهای عضو خود بخواهد تا در هر دو سوی مانع تبلیغات و ترویج نفرت شوند و به جای آن گفت‌وگو و تفاهم میان تمدن‌ها، فرهنگها و ادیان را ترویج، تشویق و حمایت کنند.»


خوشرو در پایان اظهار داشت: «لازم است سازمان ملل متحد و دبیر کل جدید با شجاعت و اراده سیاسی با این چالش‌ها و ضرورت‌های عصر ما روبرو شوند و نیروهای خود را در مسیر طولانی پیشگیری تا ایجاد صلح پایداربسیج کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر