صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۵ - ۲۱ دی ۱۳۹۵

دخانیات سالانه 6 میلیون نفر را به کام مرگ می برد

سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اعلام کرد: دخانیات و عوارض جانبی آن سالانه بیش از یک تریلیون دلار هزینه به اقتصاد جهان تحمیل می کند و حدود شش میلیون نفر را به کام مرگ می برد.
کد خبر : 149957

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا, روزنامه واشنگتن پست نوشت، سازمان جهانی بهداشت در این گزارش که با همکاری موسسه ملی سرطان آمریکا تهیه و امروز-سه شنبه- منتشر شد، با بیان این که قربانیان استعمال دخانیات احتمالا تا سال 2030 یک سوم افزایش می یابند، افزود: هزینه های مالی دخانیات بیشتر از درآمد سالانه ای است که کشورهای جهان از محل مالیات بر تنباکو به دست می آورند و گمان می رود این آسیب های مالی در سال 2013 -2014 برابر با 269میلیارد دلار بوده باشد. از این رقم، کمتر از یک میلیارد دلار بابت کنترل تنباکو سرمایه گذاری شده است.
'اولگ چستنو' از مقامات ارشد بخش بیماری های غیرواگیردار و سلامت روان سازمان جهانی بهداشت گفت: آن طور که این گزارش نشان می دهد،
دخانیات تاثیر منفی بسیار زیادی بر اقتصاد کشورها و عموم مردم دارد. دخانیات موجب مرگ پیش از موقع میلیون ها نفر، دود شدن منابع مالی خانوارها که باید صرف غذا و تحصیلات شود و نیز تحمیل هزینه مراقبت های پزشکی فوری بر خانواده ها، جوامع و کشورها می شود.
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت که بیش از 60 کارشناس و محقق در رشته های مختلف در تهیه و نگارش آن شرکت داشتند، بیشتر افرادی که گرفتار مشکلات سلامتی ناشی از مصرف دخانیات می شوند، در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و با توجه به این که 80 درصد جمعیت 1.1 میلیاردی مصرف کنندگان دخانیات ساکن کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط هستند، عوارض و تبعات ویرانگر دخانیات بار نامتناسبی را به فقرا تحمیل می کند.
سازمان جهانی بهداشت دولتمردان کشورها را به اتخاذ سیاست هایی برای کنترل مصرف دخانیات شامل اعمال مالیات و افزایش بهای سیگار توصیه کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر