صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴
دبیر کل سازمان ملل:

اقدام نظامی راه حل بحران مهاجران در مدیترانه نیست

بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل اظهار کرد که اقدام نظامی راه حل بحران مهاجران به کشورهای اروپایی نیست.
کد خبر : 14960

در حالی‌که سران کشورهای اروپایی به دنبال راه حلی برای کنترل سیل مهاجرانی هستند که از آفریقای شمالی یا قایق‌های بدون استحکام به سوی آب‌های مدیترانه سرازیر می‌شوند، بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل اظهار کرد که اقدام نظامی راه حل بحران مواجه با مهاجران نیست.


اظهارات بان کی مون یک هفته پس از آن ایراد شد که بیش از 700 مهاجر به واسطه واژگونی قایقی که حامل آنها بود در آب‌های مدیترانه جان باختند وفاجعه‌ای رقم خورد که اتحادیه اروپا را بهت زده کرد و بر آن داشت تا به دنبال راه حلی برای کنترل و مدیریت مهاجران برآیند.


بان کی‌مون روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لااستامپا» اظهار کرد که سازمان ملل آماده ورود به حل مسئله است. وی در خصوص اظهارات نخست‌وزیر ایتالیا «ماتئو رنتسی» مبنی بر اینکه قایق‌های حامل پناه‌جویان را باید « هدف قرار داد و نابود کرد» گفت که سازمان ملل به دنبال راهی برای حفظ امنیت و حقوق انسانی در این بحران است.


وی افزود: استفاده از راه حل نظامی در مواجه با تراژدی انسانی که در مدیترانه در حال وقوع است درست نیست و سازمان ملل به دنبال رویکردی است که به حل ریشه‌ای بحران بپردازد و حقوق انسانی مهاجران و پناه‌جویان در آن مدنظر گرفته شود و شبکه‌های قانونی و منسجمی برای آن ایجاد شود.


سران اتحادیه اروپا در نشست روز پنج شنبه خود برای تخصیص بودجه جهت عملیات‌های جست‌وجو و نجات توافق کردند اما هنوز به راه حل درازمدت برای مدیریت و تقسیم مهاجران بین 28 کشور اروپایی چاره‌ای نیندیشیده‌اند.


کشور ایتالیا به دلیل موقعیت جغرافیایی خود اولین منطقه پیشنهادی برای اسکان مهاجرانی است که غالب آنها از خاورمیانه و مناطق مجاور صحرای آفریقا راهی دریای مدیترانه شده‌اند. طبق قوانین اتحادیه اروپا مسئولیت پذیرفتن مهاجران بر عهده اولین کشوری است که مهاجران به آن می‌رسند.


هفته گذشته برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و انگلیس نیز شاهد تظاهرات اعتراض‌آمیز مردم به انفعال سران کشورهای اروپایی در مقابل بحران مهاجرت بودند.


طبق اعلان قبلی دفتر اتحادیه اروپا، قرار است امروز دوشنبه، بان کی مون، فدریکا موگرینی، مسئول اتحادیه اروپا و ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا برای بررسی شرایط فعلی در دریای مدیترانه حضور یابند.




انتهای پیام/

ارسال نظر