پیشگیری از معلولیت و آسیبهای اجتماعی اولویت سازمان بهزیستی است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، مجید رضازاده در نشست خبری امروز خود به مناسبت هفته سلامت گفت: ما سلامت را موضوعی گسترده میدانیم و معتقدیم برقراری آن از عهده یک یا چند وزارتخانه خارج است. پیشگیری از معلولیت و آسیبهای اجتماعی اولویتهای کاری ماست. ما تلاش میکنیم به سلامت جسم، روان و اجتماعی به طور همزمان بپردازیم.
وی ادامه داد: یکی از ماموریتهای ما پیشگیری از معلولیتهاست و تصمیم داریم سواد سلامت مردم را در این زمینه افزایش دهیم و در این مسیر از مرکزمحوری به سمت جامعهمحوری خواهیم رفت یعنی به سمت ارتقای سلامت و پیشگیری از مشکلات سلامت روان.
فعالیت 250 مرکز مشاوره ژنتیک غیردولتی
همچنین در این نشست مینو رفیعی مدیر دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی نیز اظهار کرد: انسان سالم محور توسعه پایدار است و هدف واقعی، توسعه محیطی خلاق و پرنشاط است که انسانها در آن زندگی سالم و طولانی داشته باشند.
وی ادامه داد: برای دسترسی به محیط مذکور کیفیت زندگی مدنظر ماست که یکی از شاخصهای آن کاهش مرگ و میر نوزادان و افزایش امید به زندگی است.
رفیعی با اشاره به وجود بیماریهای ژنتیکی به عنوان عاملی در بروز معلولیت تصریح کرد: هر ساله 30 تا 40 هزار نوزاد مبتلا به بیماری ژنتیک به دنیا میآیند که کنترل آن بسیار مهم است، سازمان بهزیستی در رابطه با بیماری ژنتیک 19 سال سابقه دارد و در حال حاضر 250 مرکز مشاوره ژنتیک غیردولتی در این حوزه فعالیت میکنند و در سال گذشته 120 هزار مراجعه کننده داشتند.
مدیر دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی افزود: برای پیشگیری از معلولیتها با منشاء ژنتیک امسال در 6 ماهه دوم ازدواجها در هر استان و یک شهرستان مشاوره ژنتیک خواهند داشت و اعتباری معادل 3 میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده است.
رفیعی گفت: ما همچنین به بخشهای غربالگری به عنوان یکی از اقدامات مهم در کاهش معلولیتها توجه داریم که یکی از آنها غربالگری شنوایی برای تمام نوزادان و مرحله دوم در سن 5 تا 6 سالگی است. البته مرحله بعدی این طرح غربالگری شنوایی برای دوره میانسالی است که هنوز به آن ورود نکردهایم.
وی همچنین از فاز جدیدی در خصوص پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد و گفت: این فاز مربوط به انحراف چشم مخفی در کودکان است که به شکل محدود به اجرای این طرح اضافه شده است.
انتهای پیام/