صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۱۸ دی ۱۳۹۵

کنوانسیون ۲۰۱۷ راهنمایان گردشگری، زنجان را به مقصد بین‌المللی سفر تبدیل می‌کند

کنوانسیون ۲۰۱۷ راهنمایان گردشگری امسال در حالی در ایران برگزار می‌شود که برخی آن را بزرگ‌ترین رویداد گردشگری این کشور طی سال‌های قبل و بعد از انقلاب می‌دانند و بعضی آن را موجب تداوم اطمینان خاطر مردم جهان و همچنین معرفی ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری ایران می‌دانند.
کد خبر : 148863
به گزارش گروه فرهنگی آنا از میراث آریا، این رویداد گردشگری، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین گردهمایی راهنمایان جهان است و هر دو سال یک‌ بار، زیر نظر مستقیم فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری (WFTGA) در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود.

برگزاری کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در کشور میزبان، تأثیر بسزایی در رشد صنعت گردشگری و آشنایی مردم جهان با آن کشور خواهد داشت، بنابراین همواره تلاش میزبانان بر این است که بیشترین تعداد راهنمایان از کشورهای مختلف را گرد هم جمع کنند.


در این دوره نیز ۴۰۰ راهنمای گردشگری از ۴۵ کشور جهان در ایران‌ گرد هم می‌آیند تا «ایران، مردمانی مهربان با آغوش باز، فرهنگی کهن و پررمزوراز» را بیشتر بشناسند.


هر کنوانسیون شامل سه مرحله پیش از سفر، سفر و پس از سفر است که زنجان در هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری یکی از استان‌های میزبان مرحله پیش از سفر است.


این رویداد برای زنجان فرصتی است تا با گذر از معبر گردشگری به مقصدی برای گردشگران تبدیل شود و تمدنی دیرپا از هزاره سوم و دوم پیش از میلاد میزبان مبلغین اصلی گردشگری باشد تا با معرفی سومین گنبد بلند جهان که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفته است، به مقصدی آرام و دور از هیاهو در میان کوه‌های البرز بدل شود.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان به‌عنوان یکی از متولیان بخش گردشگری ایران، ارمغان این کنوانسیون را برای زنجان گذر از معبر به مقصد گردشگری می‌داند و معتقد است برای تبدیل‌شدن به یک مقصد گردشگری باید بهانه‌های توقف گردشگران را فراهم کرد. رحمتی می‌گوید: درگذشته آثار ما خوانا نبود و پکیج‌های سنتی سفر در کشور به معبر بودن زنجان دامن می‌زد اما حالا جشنواره ملی آش ایرانی خود یک پکیج و مقصد سفر است.


گفتگوی ما را در ادامه با یحیی رحمتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان می‌خوانید:


چرا زنجان باوجود جاذبه‌های تاریخی و طبیعی همیشه یک معبر گردشگری بوده؟


به خاطر وجود مقاصد گردشگری که سالیان سال در پکیج و بسته گردشگری کشور تعریف‌شده، زنجان یک معبر گردشگری مانده است. مثلاً منطقه شمال کشور یک مقصد سنتی گردشگری ایرانی است که از قدیم در ذهن مردم بوده و هست. یک سیاستی سازمان میراث فرهنگی، برای توزیع سفر در کشور دارد با نام همه‌زمانی و همه مکانی شدن سفر و گردشگری، و استان‌ها در راستای این سیاست عمل می‌کنند. حالا می‌بایست درجاهایی که گردشگر عبور می‌کند بهانه‌هایی برای توقف وجود داشته باشد. هرچقدر این بهانه‌ها بیشتر باشد میزان توقف گردشگر بیشتر می‌شود و گردشگران زمان بیشتری را برای بازید، منتفع شدن و لذت از مقصدش صرف می‌کند.


آیا ما در زنجان باوجود جاذبه‌های متعدد، بهانه‌های کافی نداریم؟


جاذبه‌ها به‌خودی‌خود بهانه نیستند، اگر زیرساخت مناسبی برای نگهداری گردشگر نباشد، جاذبه آسیب می‌بیند و به‌مرور اهمیت خود را از دست می‌دهد. باید هم زیرساخت وجود داشته بباشد و هم جوامع محلی به‌عنوان جوامع میزبان آمادگی و فرهنگ پذیرش گردشگر را داشته باشد. گردشگر در هیچ جای دنیا میهمان نیست درحالی‌که ما هنوز می‌نویسیم مقدم میهمانان محترم را گرامی می‌داریم. گردشگر میهمان نیست مشتری است و برخورد با مشتری آداب خاص خود و احترامی بسیار زیاد دارد.


در این راستا چه می‌کنید؟


خوب یکی از مشکلات ما این بود که آثار ما خوانا نبود. مثلاً از خدابنده به سمت کتله خور می‌خواستید بروید تابلوی راهنمایی وجود نداشت که شروع به نصب تابلو در مسیر آثار و جاذبه‌های استان کردیم تا خوانا شود و گردشگر بتواند مدیریت زمان داشته باشد. جاده دسترسی، خوانا بودن آثار، لذت بردن از غذا و ... همه باید در نظر گرفته شود. ما در راستای گذر از معبر گردشگری به مقصد گردشگری جشنواره آش را برگزار می‌کنیم که خود به‌تنهایی یک پکیج و مقصد سفر است.


آیا میزبانی پیش تور کنوانسیون راهنمایان گردشگری کمکی به این استان برای توقف بیشتر گردشگران می‌کند؟


قطعاً حضور ۲۰۰ راهنمای گردشگری از ۴۶ کشور جهان فرصت بزرگی برای زنجان است تا با معرفی پتانسیل‌های خود، قابلیت‌ها و زیرساخت‌های گردشگری این استان را معرفی کند. انتخاب زنجان به‌عنوان یکی از استان‌های میزبان در پیش تور، نشان می‌دهد که این استان قرار است به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایران مطرح شود و از معبری برای گردشگران به مقصدی تعریف‌شده تبدیل گردد.


اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان تابه‌حال چه اقداماتی در راستای تبدیل‌شدن این استان به یک مقصد گردشگری داشته است؟


گذر قطار گردشگری و برگزاری جشنواره‌ها بین‌المللی و ملی در زنجان از اقداماتی است که برای ماندگار کردن گردشگر در این استان انجام‌شده. جشنواره‌هایی با برند اختصاصی برای زنجان، مانند جشنواره ملی آش ایرانی و جشنواره بین‌المللی غذای جاده ابریشم- اکو، همه تلاشی برای شناساندن تاریخ و فرهنگ این استان دارد. ما در استان زنجان گنبد سلطانیه، سومین گنبد بلند جهان، بازار تاریخی زنجان به‌عنوان طولانی‌ترین بازار مسقف ایران، مردان نمکی با قدمتی ۲۳۰۰ ساله، غار کتله خور به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین غارهای آهکی جهان، بخشی از جاذبه‌های گردشگری زنجان است.


تابه‌حال چه اقداماتی برای برگزاری پیش تور کنوانسیون در زنجان صورت گرفته است؟


تهیه تولیدات فرهنگی در غالب بروشور و کتابچه برای معرفی کلیه پتانسیل‌های استان در حوزه زیرساخت‌های گردشگری، هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، اماکن بین‌راهی پذیرایی و جاذبه‌های گردشگری در حوزه میراث طبیعی، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی، هماهنگی با هتل‌های محل اسکان راهنمایان جهت یک‌شب اقامت در زنجان و همچنین برنامه‌ریزی لازم برای ضیافت شام به میزبانی استاندار زنجان از اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته است.


یکی از مشکلاتی که زنجان دارد کم بودن تعداد تخت‌ها با برند ۴ و ۵ ستاره است. آیا برگزاری پیش تور کنوانسیون در زنجان باعث می‌شود تعداد تخت‌های ۴ و ۵ ستاره ما در استان افزایش یابد؟


ما واقعاً برای تأمین تخت‌ها با گرید بالا مشکل داشتیم که این مشکل را با رایزنی حل کردیم. این نشان می‌دهد که هر اتفاق بین‌المللی که در استان بیافتد اول باید موضوع اقامت برطرف شود. اقامتی که قابلیت پذیرش مسافر در گرید چهار ستاره و بالا را داشته باشد.


برنامه اداره کل زنجان بعد از کنوانسیون برای حل این مشکل چیست؟


از قبل از کنوانسیون رایزنی‌هایی در خصوص احداث هتل با تخت‌های گرید بالا شروع‌شده و تا اوایل سال آینده عملیات اجرایی حداقل یک هتل بالای چهار ستاره در زنجان شروع می‌شود.


آیا زنجان آمادگی لازم برای میزبانی در بخش پیش از سفر این رویداد بین‌المللی را دارد؟


همه هماهنگی‌های لازم به‌منظور میزبانی استان زنجان از کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری انجام و برنامه‌ریزی‌های موردنیاز صورت گرفته و نیازهای پیش‌بینی‌شده تأمین می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر