صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۶ - ۱۵ دی ۱۳۹۵

معرفی سامانه جامع اطلاع‌رسانی گردشگری در نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر

این روزها حال‌وهوای نمایشگاه بین‌المللی تهران تغییر کرده است. سالن‌های نمایشگاه این روزها پر شده از چادرهایی که در آن‌ها صدای سرنا و دهل با عطر غذاهای محلی درآمیخته است.
کد خبر : 148416

به گزارش گروه فرهنگی آنا از میراث آریا، نمایشگاه «توانمندی های روستاییان و عشایر» صبح امروز 15 دی آغاز به کار کرد و تا 18 دی از صبح تا عصر میزبان مردمی است که شاید برای چند ساعت بخواهند از زندگی مدرن و دیجیتالی‌شان فاصله بگیرند.


نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر با حضور استان‌ها و شهرستانهای کشور، ‌دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با هدف خدمت‌رسانی به روستاها و مناطق عشایری، موسسات خیریه، تولید‌کنندگان محصولات، صنایع‌دستی و روستایی برپا می‌‌شود. نماینده سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری یعنی کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی نیز در این نمایشگاه حضور فعالی دارد.


دکور جالب توجه، نمادهای روستایی، اقوام مختلف، ایلات و غذاهای سنتی و محلی توجه مخاطبان را به خود جلب میکند، اجرای مراسم آیینی در فضای روستایی «به منزله ایران کوچک در قلب پایتخت» نیز از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه چهار روزه است.


نمایشگاه عکس از مناطق روستایی و عشایر در غرفه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی


کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز به نمایندگی از سازمان میراثفرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این نمایشگاه غرفهای را دایر کرده است. علمدار مدیر روابطعمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی از برگزاری نمایشگاه عکس جشنواره عکس و سفر ایمنی راه در این غرفه خبر داد و گفت: «حدود 300 عکاس 1500 اثر را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند که بعد از داوری از بین آنها 57 اثر برگزیده شد. 25 اثر از این 57 اثر مربوط به نواحی خارج از شهر و مناطق عشایری و روستایی بود، این 25 اثر به همراه تعدادی آثار مرتبط دیگر در این غرفه در معرض دید عموم قرار گرفته است.»


او افزود: «برای نمایش هرچه بهتر جاذبههای روستایی علاوه بر تهیه و پخش کلیپ از اقامتگاههای بومگردی در استانها مختلف، لوح فشرده راهنمای گردشگری و راهنماهای مکتوب نیز در اختیار بازدید کنندگان قرار میگیرد. به علاوه تعدادی عکس از رالی گردشگری به مقاصد روستایی مانند روستای ابیانه نیز در این غرفه به نمایش گذاشته شده است.»


علمدار ادامه داد: «با توجه به اینکه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی متولی این غرفه است، سعی شد خدمات مربوط به امداد خودرو نیز به بازدیدکنندگان معرفی شود، در حال حاضر کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بیش از 250 نمایندگی امداد خودرو در 31 استان کشور دارد، با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز این نمایندگیها میتوانند خدمات خوبی به گردشگران ارائه دهند. بعلاوه کارت اشتراک عادی این امداد خودروها به طور رایگان در اختیار بازدیدکنندگان نمایشگاه نیز قرار میگیرد. از طرفی کارشناسان ما می‌توانند در زمینه صدور گواهینامه بین‌المللی رانندگی و پلاک ترانزیت برای سفرهای خارج از کشور، بازدیدکنندگان را راهنمایی کنند.»


مرمت و احیای کاروانسراهای قدیمی در راستای توسعه گردشگری


وی تأکید کرد که معرفی سامانه جامع اطلاع‌رسانی گردشگری کشور که اطلاعاتی نظیر راه‌ها، وضعیت جاده‌ها، اماکن اقامتی، هتلها، مجمعهای پذیرایی بین راهی و همه اطلاعاتی که یک گردشگر به آن نیاز دارد را در اختیار مسافران قرار دهد در این نمایشگاه انجام می شود، گردشگران نیز می‌توانند از طریق شماره 09629 این اطلاعات را دریافت کنند.


همزمان با ارائه این خدمات برای استفاده بهتر و بیشتر از ظرفیتهای تاریخی برای مقاصد گردشگری بحث مرمت و احیای کاروانسراها برای اقامت و ارائه خدمات به گردشگران یکی از محورهایی است که از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و سازمان میراثفرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دنبال می‌شود. تاکنون مجتمع پذیرایی و گردشگری کاروانسرای عباسی کرج به بهرهبرداری رسید. بعلاوه 2 مجموعه تاریخی حمام سالار سلطانیه و کاروانسرای عباسی ماهی‌دشت نیر مرمت و احیا شد و آماده بهره‌برداری است. 4 کاروانسرای حجت‌آباد وزیر یزد، مهر سبزوار، قدمگاه نیشابور و دیرگچین قم در حال مرمت و احیا برای پذیرایی از گردشگران است.


برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی شاید بهانه‌ای باشد برای حفظ و حضور جامعه روستایی و عشایر کشور، در سکونت‌گاه و روستاهای آبا واجدادی‌شان، حضوری که می‌تواند مهمترین راه حفاظت از قشر مولد جامعه و تولید ملی باشد. در واقع شاید با توانمندسازی این قشر بتوان جلوی مهاجرت روزافزودن روستائیان و عشایر را به شهرها گرفت زیرا اگر چرخ اقتصاد روستایی بچرخد، با توسعه پایدار روستایی، این قشر مولد، چرخ اقتصاد کشور را نیز می‌چرخانند.



انتهای پیام/

ارسال نظر