صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
قالیباف در نشست مدیران شهرداری تهران:

توجه به فقرا باید در اولویت باشد/ لیست نانوایی‌هایی که می‌نویسند «نان نسیه داده نمی‌شود» افزایش یافته است

شهردار تهران گفت: ضروری است در هر کار و تصمیمی که در شهرداری اتخاذ می‌کنیم توجه به فقرا در شهر در اولویت اول ما باشد.
کد خبر : 14835

به گزارش گروه اجتماعی آنا، محمدباقر قالیباف در نشست مدیران شهرداری به مرور رویکرد‌ها و فعالیت‌های شهرداری تهران در سال ۹۴ پرداخت و تاکید کرد: متاسفانه اکنون شاهد آن هستیم که لیست نانوایی‌هایی که می‌نویسند «نان نسیه داده نمی‌شود» افزایش پیدا می‌کند. بچه‌هایی وجود دارند که حتی به خاطر نداشتن هزینه رفت و آمد از روستاهای اطراف تهران، دانشگاه دولتی را ترک می‌کنند و خیلی از افراد در این شهر هستند که نه یک ماه، بلکه چند ماه می‌گذرد و شاید امکان استفاده از غذای مناسب را نداشته باشند. در این شرایط می‌توانیم با صرفه جویی بیشتر بخشی از نیازمندی‌های ضروری و حیاتی مردم مستضعف را تامین کنیم.


وی در جمع مدیران شهرداری تهران گفت: در زمینه کمک به فقرا حتما لازم نیست همه کمک‌ها را از پول شهرداری بدهیم؛ بلکه خداوند با این مسئولیت قدرتی به من و شما داده است، می‌توانیم از بعضی آدم‌ها دعوت کرده و آبرویمان را خرج کنیم تا آن‌ها قدمی برای فقرا بردارند. یکی از بزرگان دین و تشیع با جدیت به من می‌فرمودند که از بعد فرهنگ قرآنی، اهل بیت (ع) و باور دینی اگر پولی از بیت‌المال در اختیار شما قرار دارد و فقیر و نیازمندی هم برای طعام و موضوعات ابتدایی زندگی خود مانده است، اولویت به این است که به او رسیدگی کنید نه اینکه بگویید ما می‌خواهیم زیر ساخت‌ها را بسازیم؛ ایشان همچنین می‌فرمودند که من نمی‌دانم شما در قوانین و مقررات چه می‌گویید، اما این قانون خداست و هر قانون دیگری در سیستم اداری درست کنیم که مانع از رسیدگی به نیازهای اولیه انسان‌ها باشد، این مقررات به جهت شرعی دچار اشکال است؛ شما مدیر هستید و حواستان به کار باشد.


وی تاکید کرد: در این زمینه می‌توان از ظرفیت‌های مردمی، ظرفیت‌های شهرداری و همچنین از ظرفیت کسانی که این امکان را دارند استفاده کنیم تا به فقرا کمک شود و این را هم وظیفه اداری و انسانی خودمان بدانیم.


شهردار تهران در ادامه بر ضرورت توجه به آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی بر عهده همه سازمان‌ها، مسئولان و انسان‌های متعهد در همه بخش هاست و این باید همه مدیران شهرداری تهران باشد.


وی به رویکرد‌های ۱۸ گانه ابلاغی در حوزه اجتماعی و فرهنگی شهر تهران اشاره و بیان کرد: همه بخش‌های شهرداری تهران در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی باید این رویکرد‌ها را مد نظر قرار داده و موضوع سبک زندگی را به عنوان یک موضوع جدی و اساسی که می‌تواند در دو بند قبلی هم تاثیرگذار باشد، مورد توجه قرار دهند.


نمی‌شود یک نسخه واحد برای همه شهر پیچید


قالیباف ادامه داد: بار‌ها اعلام کرده‌ام که نمی‌شود یک نسخه واحد برای همه شهر پیچید چرا که هر کدام از محلات، مناطق و نواحی بحث مربوط به خودشان را دارند اما در این میان باید به حوزه سبک زندگی توجه کنیم، به این ترتیب هم افزایی زیادی برای ما ایجاد خواهد شد و کارهای ما نیز با اثرگذاری بیشتری دنبال می‌شود.


شهردار تهران یادآور شد: اکنون در وضعیتی قرار گرفته‌ایم که حتی در اداره شهر در بخش‌های دیگر هم نیازمند ارتقای فرهنگ زندگی هستیم. این بدین معنی است که اگر امروز فرهنگ ترافیک را درست نکنیم، هر چقدر هم که بخواهیم زیر ساخت‌ها را توسعه دهیم به جایی نمی‌سیم. در صورتی که به دنبال این هستیم تا آلودگی هوا را حل کنیم، اگر فرهنگ ترافیک را حل نکنیم هرگز نمی‌توانیم بر این چالش تسلط پیدا کنیم.


قالیباف ادامه داد: ما در زیرساخت‌ها به جایی رسیده‌ایم که ناگزیر هستیم با ارتقای مسایل فرهنگی و اجتماعی مسیر پیشرفت را در شهر طی کنیم. از این رو همه کار ما منوط به این است که به حوزه کار فرهنگی و اجتماعی در ابعاد مختلف توجه کنیم، در غیر این صورت از امکاناتی که داشتیم بهره‌برداری صحیحی نکرده‌ایم و از هزینه‌ها خروجی نمی‌گیریم.


هیچ زمانی بیش از دو میلیون خودرو در حال حرکت در شهر تهران نداریم


شهردار تهران در ادامه عنوان کرد: مطالعه دقیقی در حوزه حمل و نقل و ترافیک نشان می‌دهد که تقریبا در هیچ زمانی بیش از دو میلیون خودرو در حال حرکت در شهر تهران نداریم، ما وقتی دو میلیون خودرو را نسبت به زیر ساخت‌ها، وسعت و ظرفیت می‌بینیم، به طور قطع نباید این ترافیک را داشته باشیم. این کاملا نشان می‌دهد که در حوزه فرهنگ ترافیک دچار اشکال هستیم و حتی استفاده صحیح از ظرفیت‌ها و پیشرفت نیز منوط به این کار است.


قالیباف همچنین ابراز داشت: برنامه‌ریزی دقیق و عقلانیت حکم می‌کند که اولویت را به پروژه‌های نیمه تمام بالای ۵۰ درصد بدهیم و در اولین فصل سال به این پروژه‌ها متمرکز شویم. همچنین ضروری است از کارهای جزئی و خرده کاری به شدت پرهیز کنیم چرا که این از مصداق اصراف است.


وی گفت: باید از انجام کارهای غیر اولویت‌دار و غیرضروری پرهیز کرد، ولو اینکه این کار‌ها جزو کارهای کوچک باشند. البته بعضی پروژه‌ها همچون توسعه خطوط مترو، مصلی تهران، بوستان ولایت، منطقه ۱۲ و تپه‌های عباس آباد جزو پروژه‌های ستاره دار ما هستند و نباید در آن‌ها وقفه ایجاد شود چرا که اگر در اجرای این پروژه‌ها وقفه‌ای ایجاد شود، خسارت‌های جبران ناپذیری در آینده به دنبال خواهد داشت.


شهردار تهران با بیان اینکه نگهداشت شهر در هر شرایطی از اولویت‌های اول ما است و نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌توجه باشیم، تاکید کرد: شهرداری به جایی رسیده است که دیگر نباید از چاله، جدول، کانیو، جمع آوری زباله،‌‌ رها بودن مخازن، عدم رسیدگی به فضای سبز و... حرف بزنیم، خود شما سطح توقعات را به گونه‌ای بالا بردید که مردم حتی یک مورد را هم از ما نمی‌پذیرند.


ما نمی‌گوییم که فساد را به صفر می‌رسانیم اما باید رو به کاهش باشد


قالیباف در ادامه بر ضرورت مبارزه جدی با فساد مالی و اداری در مجموعه شهرداری تهران تاکید و تصریح کرد: ما نمی‌گوییم که فساد را در مجموعه به صفر می‌رسانیم اما فساد باید رو به کاهش باشد. آغاز این بحث هم بیشتر در موضوعات حوزه شهرسازی و مالی و اقتصادی شروع می‌شود. بنابراین حتما باید تلاش کنیم تا با سیستمی کردن و همچنین با نظارت، کنترل، تنبیه و تشویق با این فساد مالی و اداری مقابله کنیم.


وی تاکید کرد: یکی از تصمیماتی که امسال حتما باید اجرایی شود آن است که ما در حوزه درآمد نباید از دست مردم چک و پول بگیریم، بلکه این چک و پول باید به شبکه بانکی برود. همچنین با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران و قطعی شدن ضرایب در محاسبات، ضروری است همه این موارد سیستمی شود.


شهردار تهران با بیان اینکه چابک سازی سیستم در مبارزه با فساد مالی و اداری، صرفه جویی و الگوی مصرف موثر است، ادامه داد: حتما باید سیستم را به سمت برون‌سپاری پیش ببریم. همانطور که یکی از نمونه‌های خوب برون‌سپاری در حوزه حمل و نقل و اتوبوسرانی اتفاق افتاد، به نحوی که با این اقدام هزینه‌ها کاهش پیدا کرده و کیفیت کار افزایش پیدا می‌کند. در آینده نیز مردم حتما از کیفیت حمل و نقل استفاده بهتری خواهند برد.


وی با اشاره به موضوع جلب مشارکت مردم، بر ضرورت تعامل و همکاری با شورایاری‌ها تاکید و اظهار کرد: هم اکنون شورایاری‌ها نهادینه شده‌اند و لازم است روابط خود را با آنها بسیار دقیق و درست تنظیم کنیم تا مشارکت معنی‌دار مردم در محلات را افزایش دهیم. همچنین در حوزه ضوابط و مقررات و در بحث هیات امنا و مدیران محله نیز همانطور که آئین‌نامه‌ها روشن است، باید به صورت بسیار جدی و اساسی اقدام کنیم.


شهردار تهران تاکید کرد: ما هم نیازمند کار میدانی و هم کار برنامه‌ای هستیم چرا که در صورت تعطیلی هر کدام از آن‌ها، به خودمان آسیب رسانده‌ایم.


معاونت‌های شهرسازی و معماری باید به سوی طراحی شهری بروند


قالیباف به مطالبه مقام معظم رهبری از شهرداری‌ها مربوط به بحث نما و شهرسازی اشاره کرد و گفت: شهرداران مناطق و معاونان شهرسازی باید به سرعت به این موضوع توجه کرده و در حوزه معاونت‌های شهرسازی مناطق تغییر نگرش دهیم، چرا که این معاونت‌ها تاکنون کار اداری و صدور پروانه را انجام می‌دادند اما ضروری است این کارهای اداری به دفا‌تر خدمات الکترونیکی سپرده شده و معاونت‌های شهرسازی و معماری بحث نظارت را انجام داده و به سمت طراحی شهری بروند.


شهردار تهران با تاکید بر توجه به نوسازی بافت فرسوده، بیان داشت: بسته جدید بافت فرسوده باید نهایی و ابلاغ شود چرا که این سیاست‌هاست که می‌تواند بافت فرسوده را تکان دهد. با این بسته جدید رشد قابل توجهی در حوزه بافت فرسوده صورت می‌گیرد و با این سیاست‌ها و تغییر نگرش‌ها می‌توانیم بافت فرسوده را بیش از گذشته اصلاح کنیم. البته نمی‌گوییم که در بافت فرسوده کار خیلی بزرگی انجام داده‌ایم اما حتما روند نوسازی بافت فرسوده شهرداری تهران در کشور بی‌نظیر است.


وی افزود: تهران تنها شهری است که خودش را به مرز نوسازی دو رقمی در سال نزدیک کرده و با این بسته جدید نیز به سمتی می‌رویم که نوسازی‌ها در مناطق فرسوده سرعت بیشتری بگیرد.


شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه منابع انسانی، اشاره و تصریح کرد: ضروری است که حوزه منابع انسانی و همه مدیران این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند تا فرصتی را ایجاد کنیم که یک ارتباط عاطفی، روحی و روانی مناسب بین مدیران و کارکنان وجود داشته باشد. همچنین تعاونی‌های مسکن باید به طور ویژه سامان پیدا کند. البته از جهت حقوقی ممکن است بگوییم که در تعاونی‌های مسکن هیات مدیره تصمیم می‌گیرند اما گاهی اوقات هیات مدیران تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که به کارگران و کارکنان سازمان ظلم می‌شود. بنابراین در زمان واگذاری امتیاز تعاونی مسکن باید تا پایان کار یک حق نظارتی برای این کار گذاشته شود تا جلوی سوء‌استفاده‌ها در این بخش گرفته شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر