صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر جشنواره بهره‌وری اعلام کرد:

خصوصی‌سازی، ‌بهترین راهکار افزایش بهره‌وری

نائب رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران،‌ خصوصی‌سازی را بهترین راهکار افزایش بهره‌وری در کشور عنوان کرد و گفت:‌ ذات فعالیت‌های دولتی،‌ بهره‌وری اقتصادی را کاهش می‌دهد و در واقع بهره‌وری دولت باید در مورد سیاست‌گذاری‌ها باشد.
کد خبر : 148036

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا،‌ فرشید شکرخدایی،‌ دبیر جشنواره ملی بهره‌وری در نشستی خبری ادامه داد: ‌به طور عمومی وضعیت بهره‌وری در کشور مناسب نیست اما هرگاه درآمدهای نفتی در کشور کاهش داشته، ‌نگاه دولت به بهره‌وری نیز بهتر شده است.


شکرخدایی بیشترین رشد بهره‌وری در کشور را مربوط به زمانی دانست که قیمت نفت کاهشی بوده و ادامه داد:‌ زمانی که درآمدهای نفتی کم می‌شود،‌ کشور شاهد کمبود منابع شده و استفاده از دارایی‌ها بهینه‌تر می‌شود.


وی افزود:‌در شرایط عادی،‌ دولت به دنبال توسعه است و افزایش راندمان در دستور کار قرار ندارد.


شکر خدایی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه،‌ هر سال باید 4.5 درصد به رشد اقتصادی افزوده می‌شد،‌گفت:‌ این امر محقق نشده و میانگین بهره‌وری در بخش‌های مختلف تقریبا ثابت بوده است.


وی با در نظر گرفتن سال 88 به عنوان سال پایه، ‌ادامه داد: اگر بهره‌وری را در این سال 100 در نظر بگیریم،‌ این رقم در بخش صنعت طی سال 94 به 101 رسیده است. در بخش معدن نیز با در نظر گرفتن همین شرایط در سال گذشته به رقم 102 دست یافته‌ایم. این در حالی است که اگر اهداف بهره‌وری در برنامه پنجم محقق می‌شد باید عدد 126 در سال 94 به دست می‌آمد.


شکرخدایی، افزود:‌ با توجه به این آمارها می‌توان گفت از سال 89 تا پایان برنامه پنجم سهم بهره‌وری در کشور تغییر نکرده است.


وی به نقش بازدارنده استهلاک در دستیابی به بهره‌وری اشاره کرد و گفت:‌ با توجه به این شرایط می‌توان گفت 45 سال است که بهره‌وری عوامل تولید در کشور هیچ تغییری نکرده است.


شکرخدایی توجه به بهره‌وری در کشور را نیز بسیار مهم دانست و گفت:‌متاسفانه در کشور شاهد بدترین شاخص بهره‌وری در آب هستیم. آب کمیاب‌ترین منبع ایران به شمار می‌رود و با این وجود به جای استفاده بهینه،‌بدترین نوع مصرف را بخش کشاورزی شاهدیم.


وی به برگزاری هشتمین مسابقه ملی بهره‌وری نیز اشاره کرد و ادامه داد:‌جشنواره ملی بهره‌وری با هدف اشاعه فرهنگ بهره‌وری و کمک به افزایش توان رقابت‌پذیری بنگاه‌های اقتصادی برگزار می‌شود.


دبیر جشنواره ملی بهره‌وری این همایش را شامل 5 مسابقه دانست و گفت:‌ این مسابقات شامل،‌ مسابقه ملی بهره‌وری،‌ مسابقه ملی بهینه‌کاوی، مسابقه ملی تجربه‌های موفق،‌ مسابقه بهترین محل برای کار،‌ مسابقه برترین توان اجرا و مسابقه ملی مصرف بهینه انرژی می‌شود.


شکرخدایی ادامه داد: در عصر حاضر دستیابی به رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهره‌وری از مهمترین اهداف اقتصادی کشورها به شمار می‌آید و بررسی عملکرد کشورهایی که در چند دهه اخیر از رشد اقتصادی قابل توجهی بهره‌مند شده‌اند،‌ بیانگر این واقعیت است که بخش عمده‌ای از رشد اقتصادی بیشتر این کشورها از طریق بهره‌وری حاصل شده است.


به گفته دبیر جشنواره ملی بهره‌وری،‌ بر این اساس محاسبه رشد شاخص‌های بهره‌وری در صنایع مختلف برای تعیین سهم آن در رشد اقتصادی کشورها در راستای برنامه‌ریزی‌های آینده از اهمیت زیادی برخوردار است و از همین رو،‌ جشنواره ملی بهره‌وری در 8 سال گذشته سعی کرده رشد شاخص‌های بهره‌وری کل عوامل در صنایع مختلف را محاسبه کند.


وی ادامه داد: تا کنون نیز اندازه‌گیری شاخص‌های 5 هزار بنگاه اقتصادی در این جشنواره انجام شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر